|
29-04-2010, 16:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.08
הודעות: 1,478
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "מקור בתעשיות הבטחוניות: תם עידן היחסים האסטרטגיים עם טורקיה"
קודם כל, הדיווחים על כך שהטורקים מעוניינים במערת נ"מ ברק 8 והנגמ"ש נמ"ר, לא נכונים והטורקים מכחישים את זה., אחרי עסקת המל"טים עם ישראל, כנראה הטורקים כבר הורידו את ישראל מתוכניות רכש אמל"ח.
בקשר למערכת נ"מ לחיל הים הטורקי, המערכת שהטורקים מעוניינים לרכוש היא מערכת ESSM , ויש שת"פ בין הטורקים והאמריקאים בתחום הזה
חברת ROKETSAN הטורקית -
Together with Raytheon (USA) company ROKETSAN took part in the engineering and development phases of Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM) Program specifically in the design, test and production of the flight termination unit. After completion of this program successfully, in serial production phase various mechanical and composite parts of the missile such as thrust vector control, warhead, guiding system and control sections are manufactured and exported.
ESSM provides superior area defense for Navy units. It is effective against targets with high speed, small size and high maneuvrability, such as cruise missiles, as well as threats on the surface and low speed aircraft.
ESSM gives the agile solution to the needs of navies against the threats caused by modern fleets, with its speed, long range, maneuvrability, its ability to lock on small targets and its effectiveness against armoured targets. ESSM missile occupies an important place in contemporary navies with its range over 50 km, its speed above 4 Mach and its semi active laser guidance.
ובקשר לנגמ"ש, אז הטורקים יש תוכנית פיתוח לנגמ"ש חדש במשקל 35 טון, פרויקט שמנוהל במקביל לפרויקט לפיתוח טנק מתוצרת טורקית. החברה האחראית על פיתוח הנגמ"ש החדש, היא חברת FNSS שמתמחה בפיתוח וייצור רק"מים, ורק לאחרונה מלזיה החליטה לרכוש נגמ"שים מתוצר אותה חברה טורקית בעיסקה ששווה 2.5 מיליארד דולר.
טורקיה קיבלה החלטה אסטרטיגת לפני 15 שנה, ואותה החלטה מדברת על כך שהמדינה תאמץ תוכניות פיתוח של אמל"ח עבור הצבא הטורקי ובעצם לבנות תשתית גדולה של תעשיות ביטחון שתפתח ותייצר מגוון רחב של מערכות נשק עבור הצבא הטורקי, ועדות על כך אפשר לראות את הפרויקטים שהטורקים מנהלים בשנים האחרונות שכוללים פיתוח עצמי או שת"פ עם מדינות אחרות בכדי לספק אמל"ח לצבא הטורקי, וזה כולל טנקים, מסק"רים, ספינות,רק"מים מסוגים שונים, מל"טים,מערכות מכ"ם , לווינים ועוד הרבה מערכות אחרות.
בקשר להעברה טכנלוגיות מתקדמות לטורקים, אז אולי הפרויקט הגדול ביותר הוא המטוס החמקן F-35 שטורקיה שותפה בתוכנית פיתוח שלו וחיל האוויר הטורקי מתכוון להזמין 100-120 מטוסים. והעניין שהוא לא פחות חשוב זה שתעשיות הביטחון של טורקיה ישתתפו בייצור חלקים של המטוס וכבר כיום מקיימים שם תשתיות גדולות מאוד עבורר הפרויקט הזה ופורסם לאחרונה שהיקף הכספי של החברות הטורקיות שמשתתפות בפרויקט יגיע ל 7 מיליארד דולר, ובהחלט זה יקדם מאוד את התעשייה האווירית הטורקית.
אגב, גם האירופים הציעו לטורקים להצטרף לקונצרן יורופייטר ולהפוך לשותף החמישי.
בתחום המל"טים, חברת EADS הציעה לטורקים להשתתפת בתוכנית פיתוח של המל"ט Talarion , מדובר בתוכנית פיתוח גדולה מאוד בהיקף של מיליארד וחצי יורו, ובאותו פרויקט יפתחו טכנלוגיות מתקדמות ביותר בתחום המל"טים, טורקיה (ושלושת השותפים הנוספים) אמורה להחליט בקשר להצטרפות לפרויקט הזה בקיץ.
שורה תחתונה, טכנולגיות צבאיות שנחשבות למתקדמות ביותר במערב, לטורקים יש גישה כמעט מלאה, ולא רק לרכוש את אותן מערכות, גם לקבל העברה טכנלוגית ושת"פ בייצור (וזה מה שהטורקים רוצים),
כך שההחלטה הישראלית להפסיק למכור מערכות אמל"ח לטורקים, היא בראש ובראשונה חדשות רעות לחברות הישראליות שיפסידו שוק גדול כמו טורקיה,וידוע שבתחום רכש ביטחוני יש תחרות קשה מאוד, וכל זכייה במכרז כלשהו הוא הישג גדול,..חדשות טובות למתחרים.
|
|