21-04-2010, 12:31
|
|
ארל'ה בלומברג ז"ל, מנהל פורום הסטוריה וידיעת א"י
|
|
חבר מתאריך: 14.06.07
|
|
קצת סדר ברשותכם: כמי שגידל בקר במרעה במשך 20 שנה, וחיסל את הענף לפני פחות משנה, עקב בעיות בריאות, אך בהחלט מתוך הידיעה כי לא ישאר זנב או טלף אם ייעדר יותר משבוע מן השטח, אני חייב לציין כי אין התקלות עם גנבי בקר, או פולשים מסתיימת רק עי נוכחות. הגנבים לא פראיירים,והם לא פוחדים להתעמת עם בעלי השטח החוקיים. לעיתים, אם משתבשת תוכניתם, הם נוקמים עי הצתת המרעה, או הרעלת העדר.זו מלחמה לא שיויונית, בה החוק בהחלט מסייע לעבריינים. אם אפשר היה לפעול, כמו שפעל ארגון השומר המקורי, בוואקום שילטוני, היה נחמד להעלים גנב זה או אחר... כיום, אם תוריד סטירה למישהו, מייד יתייצב לצידו עורך דין מעדאללה, בסיוע פעיל חברתי מלא מצפון מאירגון כמו קול אחר בגליל, או סיכוי, ויצלבו אותך. עד כמה שידיעתי מגעת, האירגון הוקם עקב מקרה אנגל: בוקר מאיזור העמק,אשר נורה עי שכירי חרב ששכר ערבי שחמד את אדמתו, והפך נכה.אגב,הייתי גם בצד של אוכפי החוק: משמר הגבול, וצר לי לציין כי גם ארגון זה הוא חסר אונים ומסורס עי החוק היבש. מסקנה: הארגון החיובי הזה מצוי בבעיה .אם רצונו להשפיע וליצור שינוי, מן ההכרח שינקוט בפעילות אלימה ויעבור על החוק.
|