בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי יוסף הרמן שמתחילה ב "מבקר המדינה-אתה טועה בגדול - וחמור יותר מטעה מחוסר ידיעה"
אני מודה למנהלת הפורום על שפתחה את האשכול מחדש כך שאני יכול להגיב. עסקתי בתחום מספר שנים לא מבוטל, ולדעתי אני בהחלט בקיא בנושא.
להלן תגובה ששלחתי אתמול בהודעה פרטית למשתמש יוסף הרמן (שלא ענה לי דרך אגב) שלחתי גם העתק למנהלת הפורום:
אם יש לך בעיה ספציפית בתיק שלך, אז היא לא קשורה לסולמית הזו. אין כאן שום קונספירציה של מערכת ההוצאה לפועל ש"מעלימה כספים באמצעות סולמיות".
כמעט אין תיק הוצאה לפועל שלא מופיעה בו אותה סולמית!
לדוגמא:
חייב ששילם 500 ש"ח באמצעות שובר ממוגנט בבנק הדואר (השוברים הכתומים, אם אתה מכיר), תופענה שתי שורות בדף החשבון:
תשלום חייב בשובר ממוגנט - 500 600XXXXXXX
תשלום לזוכה באמצעות מס"ב # 500 20XXXXXXXX
הסיבה שפעולה אחת מפוצלת ל-2 שורות, היא על מנת שקורא דף החשבון יקבל אינפורמציה נוספת, מעבר לסכומים שמשפיעים על יתרת החוב.
בדוגמא שנתתי:
מהשורה הראשונה אנו למדים שהחייב שילם בשובר ממוגנט, בדואר או בבנק מסחרי, שמספר האסמכתא המופיע על השובר הינו המספר הארוך שמופיע בצד הסכום. מדובר במספר רץ בן עשר ספרות (בלשכת הוצל"פ פ"ת למשל, 3 הספרות השמאליות הנהוגות הן 600). כמו כן, המחשב מקטין את יתרת החוב ב- 500 ש"ח ולכן מופיע מינוס ליד הסכום.
מהשורה השניה אנו למדים, שהזוכה בתיק קיבל את הכספים באמצעות העברת מס"ב (מזוכה תוך 2 ימי עסקים), מספר ההעברה הינו מספר רץ בן עשר ספרות, שמתחיל ב-2 ספרות שהן מספר הלשכה (פ"ת - 20, ת"א - 01, נתניה - 16, וכן הלאה...).
ומכיוון שיתרת החוב כבר עברה הקטנה בסך 500 ש"ח, בשל השורה הראשונה, הרי ששורת המידע הנוספת אינה יכולה להיות גם היא במינוס, ולכן מופיעה #.
כל מי שבקיא בדפי החשבון של ההוצאה לפועל, יודע עובדה פשוטה זו. אין כאן סוד אפל. אין כאן קונספירציה. העובדה שהסולמית אינה משפיעה על יתרת החוב אלא מידע נוסף בלבד, מופיעה בכל תדפיס דף חשבון מלא, שמוציאה לשכת ההוצאה לפועל. כמעט כל פעולה כספית גוררת שורה נוספת של סולמית.
רוצה הוכחה?
תיגש ללשכת ההוצאה לפועל הקרובה למקום מגוריך, תבקש תדפיס דף חשבון מלא לתיק (עולה כ- 4 ש"ח). תדגיש בפני הפקידה שלא תדפיס את מצב החשבון ממערכת ה"אורנט", אלא ישירות ממסוף ההוצאה לפועל (אתה אמור לקבל את הדפים הגדולים ממדפסת הסיכות, לא A4 ממדפסת רגילה) ותראה שההערה הזו לגבי הסולמית מופיעה בראש דף החשבון המלא שהודפס באמצעות המסוף. אנשי מקצוע שמתמחים בתחום, עובדים עם דפי חשבון מלאים (ולא סתם הדפסת מסך על A4).
ממעט המידע שמסרת, לגבי המקרה שלך, אני יכול לשער שמדובר במקרה פחות או יותר כדלהלן:
מדובר בתיק משכנתא. כידוע, הבנק יכול לפתוח תיק הוצאה לפועל לביצוע משכנתא רק על הסכומים שבפיגור ושחלפו 6 חודשים מהמועד האחרון לתשלום.
הבנתי שביצעת תשלום במזומן ישירות לידי הבנק או בא כוחו. במקרה זה, על הבנק הזוכה, חלה חובה לעדכן את לשכת ההוצאה לפועל בתוך 7 ימים על ביצוע התשלום.
העדכון מתבצע באמצעות טופס בקשת זוכה. שם יש לציין מה יתרת החוב בתיק, מהו הסכום שהתקבל באופן פרטי מהחייב לזוכה שלא באמצעות קופת ההוצאה לפועל, ויש למטה שורות ריקות לנימוקי הבקשה, שבהן הזוכה אמור לכתוב למשל: "התקבל תשלום במזומן במשרדי ב"כ הזוכה".
כמו כן, אם תשים לב, יש בדף החשבון תאריך אסמכתא, אך גם תאריך ערך. את תאריך הערך יש לעדכן לפי יום התשלום לזוכה, כפי שנרשם בטופס בקשת הזוכה להקטנת החוב, וכך המחשב משערך את הריבית וההצמדה לפי יום התשלום לידי הבנק, ולא לפי יום עדכון מחשבי ההוצאה לפועל. כך שגם הריבית וההצמדה יחושבו נכון.
ולכן, במקרה שלך אני מבין שהבנק ניסה להקטין את החוב בסכום שהתקבל ממך, אולם ההקטנה לא הצליחה, הואיל ולא היתה קיימת בתיק יתרת חוב בגובה הסכום ששילמת.
בזכות אותה "סולמית" שהשמצת, אתה יודע שאתה צריך לפעול כדלהלן:
אם הבנק גבה ממך את הסכום שהוא היה אמור לקבל, יש לתקן את קרן החוב ולעדכן את גובה החוב הנכון, ואז להקטין בחזרה בשל תשלום פרטי שהתקבל ישירות אצל הזוכה. אבל תשאיר את העבודה השחורה לזוכה ו/או בא כוחו.
אבל, אם הבנק גבה סכום גבוה ממה שהיה אמור לקבל, מדוע אתה מצפה לקבל את הכספים דווקא מלשכת ההוצאה לפועל? הרי שילמת ישירות לבנק! הכספים מעולם לא הגיעו ללשכת ההוצאה לפועל!
עליך להגיש בקשה לרשם ההוצאה לפועל, בה תפנה את תשומת ליבו לכך כי ניגבו כספים ביתר, ושלא ניתן להקטין את החוב בגובה הכספים ששולמו כי החוב בתיק פשוט נמוך יותר, ותבקש בנוסף להורות לזוכה להשיב את הכספים שניגבו ביתר ישירות אליך, או באמצעות הפקדה בקופת ההוצאה לפועל.
במידה ותינתן החלטה לטובתך כאמור, תוכל אפילו לפתוח תיק הוצאה לפועל כנגד הזוכה באמצעות החלטה זו (כבר ראיתי מקרה כזה לפני מספר שנים) בדיוק כמו שפותחים תיק הוצל"פ של בקשה לביצוע פס"ד.
אני יכול רק להצטער בשבילך. הסיבה שאתה נכשל בטיפול במקרה הפרטי שלך היא בגלל שאתה דון קישוט שנלחם במפלצות דמיוניות. חבל שאתה מקדיש את חייך למלחמה הזויה ודמיונית. אולי כדאי שתעבור לפורום תאוריות קשר. אני את שלי עשיתי, אני חושב שכתבתי די והותר על מנת לפקוח את עיניך. אבל אם אתה כזה אדוק באמונתך, כנראה שכלום לא ישכנע אותך.
נערך לאחרונה ע"י מבקר המדינה בתאריך 08-04-2010 בשעה 20:48.
|