03-04-2010, 22:34
|
|
|
חבר מתאריך: 01.08.04
|
|
לכל מי שהשמיץ את Alice in Wonderland
שלום,
מעולם לא כתבתי בחלק הזה של הפורום אבל אחרי שראיתי את הסרט הרגשתי שאני חייב להשמיע את הדיעה שלי איפשהו, מי שעדיין לא הלך ושוקל ללכת, מוזמן לקרוא:
אז כמו שרובכם בוודאי יודעים, גל השמועות בדבר הסרט תיאר כמעט חד משמעית סרט מפוספס, חסר תוכן ואפילו גרוע, בעיתונות לא הפסיקו להשוות בינו לבין הסיפור האמיתי וההרגשה הייתה שנגזר על הסרט ממש גזר דין מוות, היה ניראה כאילו יש קונצנזוס שהסרט הוא אכזבה קשה ושעדיף לחסוך את 50 השקל הללו למשהו אחר.
למזלי החלטתי שאני אשפוט בעצמי האם הייתה פה הגזמה מופרעת מצד המבקרים והאנשים שנתנו את דעתם - או לא, ואכן הגעתי למסקנה, הגזמה מופרעת, בהחלט הייתה פה.
לפני שאני אמשיך צריך לציין דבר אחד - נכון, כשאתה רואה את הטריילר של הסרט, יכול להיות שתצפה לסרט עם קצת יותר נפח, יכול להיות שהסרט יצר הייפ מאוד גדול שבסופו של דבר הפיל אותו,
יכול להיות שהיה פה פספוס מסויים, אבל המציאות רחוקה מאוד, מאוד, ממה שנכתב בביקורות.
בכמה ביקורות הופיע העניין של אי אמינותו של הסרט אל הספר המקורי - ואני פשוט שואל, אז מה?
האם מבקרי הסרט לא שמעו על המונח פרפרזה? מה כ"כ בעייתי עם זה שטים ברטון החליט לא להיצמד לכל פסוק בעלילה המקורית ולהפוך את הסרט לחזיון שלו כשחשב על הסיפור?
מעבר לזה, סרט שאינו נאמן למקור אינו בהכרח סרט רע, אלא שונה ואין שום הצדקה ללינצ' שעשו עליו.
חוסר תוכן בעלילה\דמויות - נכון, ראינו סרטים עמוקים מזה, אבל בואו לא נשכח שמדובר בסרט שמקורו בסיפור ילדים, אני לא זוכר שהסרט המצוייר של דיסני היה בעל רבדים כה רבים בהשוואה לסרט הזה, אז למה פיתאום כולם מתעוררים כשטים ברטון בסה"כ עושה את הפרפרזה שלו על אליס בארץ הפלאות?
אני אגב יכול לאמר שהיו רגעים שכן ריגשו אותי בסרט, בניגוד לאוואטר שכולם כ"כ אהבו(חוץ ממבקרי הקולנוע והעיתונאים כמובן), אני חושב שהדמויות משוחקות מצויין והצורה שבה הן מוצגות פשוט גאונית, יכול להיות שהיה אפשר להוסיף יותר דיאלוגים, יכול להיות שהיה אפשר לסבך יותר את העלילה, אבל להגיד שזה סרט רע זה פשוט בולשיט, הוא פשוט יצר הייפ קצת גדול יחסית למה שהוא באמת, אבל הוא עשה את זה הרבה פחות ממה שאאוטאר עשה את זה.
כל מי שמתלבט אם ללכת, אל תקשיבו לאף אחד, תלכו ותשפטו בעצמכם, יש עלילה טובה, יש משחק מצויין והסרט ניראה פשוט מדהים, אני לא רואה איך מישהו יכול לא להינות בסרט הזה בכלל,
אלא אם כן הוא קורא בספר בו זמנית.
זה השנקל שלי.
|