לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-03-2010, 07:19
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בארה"ב מצאו את הפתרון להשמנה: עורכי מגזין רפואי מציעים להטיל מס על מוצרי מזון משמינים

השמנת יתר של אזרחי ארה"ב גורמת להוצאה שנתית של כ-147 מיליארד דולר עבור מערכת הבריאות המקומית. עורכי מגזין רפואי אמריקאי מציעים להטיל מס על מוצרי מזון משמינים, זאת במטרה להרתיע אנשים מצריכת אותם מזונות מצד אחד, ולהחזיר לקופה חלק מהכספים המשמשים לטיפול במחלות הנגרמות כתוצאה מהשמנה.

"מדיניות זו לא תפתור באופן מוחלט את בעיית השמנת היתר, אך תהווה משקל נגד לחברות אשר מספקות לציבור מוצרי מזון משמינים",כותבת קיא דופיי,
חוקרת מאוניברסיטת צפון קרוליין. היא מדגישה שהיום שני שליש מתושבי המדינה סובלים מעודף משקל או מהשמנת יתר, ויותר ויותר מומחים טוענים שרק מיסוי יוכל להגביל את התופעה.

במדינות קליפורניה ופילדלפיה כבר קיים חוק המטיל מס על משקאות קלים, זאת במטרה להגביל את הצריכה שלהם. ביוזמה זו תומך גם ד"ר תומאס פרידן, יו"ר התאחדות רופאי לב. להנחה שהטלת מס תגביל את הצריכה של המזונות הבעייתיים ישנה גם הוכחה אמפירית.

http://www.calcalist.co.il/world/ar...3395589,00.html
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-03-2010, 08:02
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
כמו שמטילים מס על סיגריות, ככה להטיל מס על כל סוגי מזון מזיקים לבריאות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "בארה"ב מצאו את הפתרון להשמנה: עורכי מגזין רפואי מציעים להטיל מס על מוצרי מזון משמינים"

זה לא צריך להצטמצם רק להשמנה, אלא לכל מה שיש שם בצעים מלאכותיים, ושאר חומרים מזיקים ועוד ועוד.

ויצרנים שלא יכתבו על המוצרים שלהם מה הם מכילים או ירמו בזה, לשפו אותם כמו מוכרי סמים מסוכנים.

ואם משרד הבריאות לא יפקח נכונה על מוצרי המזון שנמכרים (כמו שזה קרה באופן קיצוני עם רמדיה), לשפוט את הפקידים כמו ששופטים שוטרים המשת"פ עם מוכרי סמים מסוכנים.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 10-03-2010, 09:19
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "יש שמנים כתוצאה מבעיה רפואית וזאת לא אשמתם"

השמנה היא תוצאה של מנגנון הישרדות טיבעי שיש לרוב בני האדם, שעזר לנו לשרוד אלפי שנים בזמנים שלא היה אוכל ומים זמינים כל הזמן, אך הבעיה איתו, שהוא לא מתאים לעולם המערבי שלנו היום ולכן רק חלק קטן של האוכלוסיה בעולם מחוסן מפני השמנה.

אם יש שמן, שטוחן בלי סוף אוכל תעלה לו את הביטוח חיים וביטוח הבריאות שלו. יותר מזה אתה תפגע בשאר האוכלוסיה, שאוהבת לאכול אוכל מהיר, אבל לא מגזימה וזה לא הכי צודק בעולם קח בחשבון.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 10-03-2010, 10:05
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "אתה לא קורא אותי - לכן אמרתי, אמנם בצחוק, להטיל מס על שמנים"

בדיוק זה מה שאמרתי, לא קראת את דברי?
המנגון הזה היה עוזר לאנשים לשרוד תקופות קשות בעבר, שהיה חסר אוכל, אך היום יש אוכל זמין תמיד בניגוד לעבר והפכו את האוכל המהיר לזול במערב ובמיוחד בבריטניה וארה"ב. דבר שיצר מצב בו אנשים מכורים אוכלים יותר מדי אוכל מהיר ואז המנגנון הזה פוגע בהם בגלל האוכל המהיר, שמכיל יותר מדי שומן.
תפקיד ממשלות המערב הוא לעצור את זה מבלי להפוך את המזון המהיר ליקר יותר בשביל האחוז, שכן אוכל נכון בצורה הגיונית, שאינו צריך לשלם מחיר גבוה יותר בגלל אחוז מסויים באוכלוסיה, שאוכל וטוחן בלי לחשוב אוכל מהיר 3 פעמיים ביום.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 10-03-2010, 10:00
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אוקי
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "צריך לתת מס לשמנים"

1. צריך להכות בשומנם של השמנים כי מחלות בגין השמנה נופלות על כתפיהם של שאר הציבור.
2. צריך להכות במעשנים - כי מחלות הריאה נופלות על כתפיהם של שאר הציבור.
3. צריך להכות חזק מאד בנהגים ובעיקר אופנוענים - כי כל תאונה, נכות, אבדן כושר עבודה נופל על שאר הציבור.
4. צריך להכות בנו - כי בעצם העובדה שאנו חיים במדינת ישראל היא חסד ועל כן עלינו לשלם ביוקר על מחדלי השלטון שלנו.
5. צריך שוב להכות בנו - כי העובדה שאנו חייבים לשלם בעבור כל המשתמטים/הנלחמים באוהלה של תורה/אלילי היופי ועוד כל מיני טפילים החיים על חשבון החברה בישראל חייבים להמשיך ולהתקיים.

אם שכחתי מישהו, עמכם הסליחה ואתם מוזמנים להעלות את זעקתכם על כך שמכים בכם.
ישן 11-03-2010, 11:29
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
שכחת לציין גלוי נאות: "ל sheep יש ענין אישי ואינטרס מובהק בצמצום אכילת בשר עתיר שומן"
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "כל מגבלה היא לא הוגנת עבור..."

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:SEaJIODMqdKJeM:http://ocw.usu.edu/University_Extension/sheep-and-lambing-management/sheep.jpg]

http://films.moomoo.co.il/watch?v=125040

הפיג'מות

אל תאכלו את החיות כי גם הן רוצות לחיות
אל תכו את החיות אל תאכלו את החיות
אל תאכלו את החיות תעברו לירקות זה משמין פחות אל תאכלו את החיות
אל תאכל את הפרה אולי היא אחותך אה אה אה אה
אם לא בגלגול הזה אז בגילגול הבא

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 11-03-2010 בשעה 11:32.
ישן 10-03-2010, 09:47
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
כוסות רוח למת...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "בארה"ב מצאו את הפתרון להשמנה: עורכי מגזין רפואי מציעים להטיל מס על מוצרי מזון משמינים"

השמנת היתר היא תסמונת אמריקאית - ובקרוב מאוד כלל מערבית - שמקורה בתחלואי חברת השפע.

במילים פשוטות: האמריקאי (ובאחירו של 40-50 שנה גם הישראלי) רוצים הכל:

טעים מאוד
גדול מאוד
מגוון מאוד
בכל שעה
בכל מקום
בלי פשרות.

כשסבא שלי היה יושב לאכול צהריים "תפוסת" השולחן הייתה מינימאלית יחסית: מעט כלים, כמות אוכל סבירה ויותר חשוב: מעט יחסית "פוטנציאל" לשאריות.

כשאנשים מה"דור שלנו" יושבים לאכול צהריים (במשרד/בבית) השולחן נראה כמו תצוגת אוכל וכמות השאריות/פסולת היא עצומה.

הבעיה היא תודעתית: אם אני רגיל שהארוחה שלי מורכבת עד לפרטי הפרטים מכל מה שאני (אולי) רוצה, אני גם בסוף אוכל הרבה. אם אני רגיל לכך שכל ארוחה חייבת להיות חגיגה לחיך (אחד מאבני היסוד של תפיסת ה"אני" בחברה מערבית הוא "לאף אחד אין זכות לגרום לכך שלא יהיה לך כיף-סבבה בכל שניה ושניה מחייך!") - שכל מרכיב חייך להיות זמין, שהכל יהיה מטובל ושהשתיה לא תהיה רק תוספת נילווית, אלא משהו מתוק/אלכוהולי שמשביע בפני עצמו: התוצאה היא עליה במשקל.

אחרי ששנים פעילות גופנית, טווח הגילאים שבו הייתי מצוי ומבנה יום העבודה/פנאי שלי גרמו לכך שאכלתי באופן סביר אבל שמרתי על משקל ואיזון תקינים, בא היום ש"נדחקתי" יותר ויותר למעגל עבודה של משרד-פגישות-משרד-שעה מול המחשב בבית-נסיעות עבודה - ערב חברה במסעדה-משרד: התוצאות לא איחרו להגיע. גנטיקה מתאימה מנעה ממני להתנפח, אבל על מה שבדם שלנו אי אפשר לעבוד בכזאת קלות.

אגב: מי שיושב ליד חמולה אמריקאית במסעדה (אפשר גם בתל אביב/ירושלים) ורואה מה הילדים אוכלים, ושומע איך הם מזמינים, מבין מהר מאוד איך הם מגיעים למצב כזה.

ישן 11-03-2010, 10:03
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
רעיון מצויין!

צריך להטיל, לאלתר, מס על כל דבר שעלול להחשב כלא בריא.

מס על מאכלים משמינים - ובמסורת המלחמה בסמים - מס על כל מוצרי היסוד מהם מכינים מאכלים משמינים.

מס על שימוש בשפה לא יפה - זה ידוע שכאשר מקללים מתעצבנים ו/או מעצבנים אחרים, דבר העלול לגרום לעליית לחץ הדם ופגיעה בבריאות, ומה שלא בריא - לא חוקי!.

מס על שימוש במחשב - שימוש במחשב עלול לגרום לשלל תופעות בלתי רצויות, החל מתסמונת התעלה הקרפלית וכלה בנזק שנגרם מהטחת הראש במקלדת ו/או במסך. יוגבל השימוש במחשבים לאלתר!

בקיצור, נשמע חוק נחמד מאוד, אם יביאו לי את סנדרה בולוק, אני חותם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:00

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר