06-03-2010, 03:27
|
|
|
חבר מתאריך: 02.08.04
|
|
אני זוכר לפני כמה שנים הכרתי בחורה בפרוייקט תגלית ששירתה אז כמשק"ית מודיעין או מפענחת תצא"ות בטייסת מלט"ים והעלתה עשרות, או אפילו מאות תמונות של היחידה שלה- ממפעילי/ מטיסי המלט"ים, על אזרחי, או בסרבלים אם השמות שלהם והפנים חשופות... תמונות מהחמ"ל שניתן לראות את מבנה החמ"ל, ציוד, מפות על הקיר וכדו...
דרשתי ממנה להוריד את התמונות וגם איימתי שאני תלונן עליה, והיא בשיא החוצפה (ומה שהכי הדהים אותי היה הטמטום שלה) שהיא מצדיקה את זה באמירות של "אני יודעת היטב מה מותר ומה אסור להעלות לאינטרנט. מה זה עוזר למחבלים שרואים תמונות של טייסים אם השמות שלהם?? מה זה משנה איך נראה החמ"ל? ולגבי המפות אי אפשר לראות בגלל שהתמונות יותר מידי קטנות ואי-אפשר להפיק מכך כלום"...
הדבר שהכי הטריד אותי היה עצם זה שחלק גדול מהקצינים ואנשי הטייסת (טייסים, מפעילים וכדו) היו מתיוגים בתמונות, אם לינקים ישירים לפופילים שלהם! פשוט עשרות תמונות, חלקן קבוצתיות, או לבד, מחויכים, אוכלים, הבנות יושבות להם על הברכיים ומתחבקים; הטייסים בסרבלים אם שמות, או במדים, מחייכים למצלמה ומתוייגים באלבומי ענק בפייסבוק שכל מטרתה היא להציג ולהקדיש לטייסת!
הטענה של המשק"ית הייתה פשוט מאוד "אם זה בסדר מצידם שהם מופיעים באלבומים, אז זה בסדר ומי אתה שתטיף לי מוסר?".
האמת, עם טענה כזאת, אני מבין אותה. היא סה"כ חיילת שזורמת ם מה שקורה ביחידה שלה, ואם זה בסדר מבחינת קצינים ואנשי קבע מהוללים, אז למה שזה יפריע לה?
פשוט בית בושת היה שם, והמנטאליות הייתה סבבה, לא נורא, לא קרה ולא יקרה כלום...
לאחר כשבועיים נודע לי מחבר מחיל האויר שעלו על "קבוצה ענקית של חיילים וקצינים מיחידות מסווגות בחה"א שהעלו תמונות לאינטרנט...." (לא היה אני שהעביר את המידע,. כנראה מישהו אחר הבין מה הולך שם והתלונן).
עם זאת, נכנסתי לפייסבוק שלה and behold- אין תמונות, לא של הטייסת, לא מהצבא, לא מהטירונות, אין שום קשר בינה לבין צה"ל או חיל האויר.
לפי מה שהבנתי א"א לא נענש.
חלם is here.