22-02-2010, 13:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.04
הודעות: 27,888
|
|
1. זה נכון שללא התמחות ומבחני לשכה לא תוכל להיות עורך דין, אבל יש לא מעט אנשים שלומדים משפטים ולא מתכוונים לעסוק במקצוע.
יש כאלה שלומדים את זה כתואר מרחיב למקצוע שבו הם עוסקים.
יש כאלה שלומדים את זה מתוך מטרה להתפתח בתחום אחר- משפטים זה בסיס טוב לעוד דברים.
בכלל, יש לא מעט אנשים שלומדים משהו ובסוף עוסקים בכלל בתחום אחר. תואר ראשון הוא בסיס טוב, אבל לא בהכרח כובל אותך למה שלמדת.
2. תלוי היכן למדת, איך הציונים שלך, ואיזה מין בן אדם אתה.
עם כל הכבוד למכללות למיניהן, השתיים היחידות שלא מביישות את המקצוע הן הבינתחומי והמכללה למינהל.
קרית אונו, נתניה, שערי משפט, רמת גן, וממש לא מזמן גם צפת ומכללת כרמל, נחשבות לנחותות יותר.
את זה אני אומר לא רק כבוגר אוניברסיטה, אלא כעובד מערכת בתי המשפט שעובד מול עורכי דין ושופטים, ויודע בדיוק מה כולם חושבים על כולם.
אם אתה יכול, לך לאוניברסיטה. אם לא, הבינתחומי או המכללה למינהל. בראיונות, בדרך כלל מסתכלים על בוגרי אוניברסיטאות ושתי המכללות הנ"ל בצורה חיובית יותר מאשר על בוגרי המוסדות האחרים שציינתי.
בנוסף, ממוצע 80 באוניברסיטה תמיד ייחשב כעדיף על 90 במכללה מהרשימה ההיא.
דבר חשוב נוסף: איזה מין בן אדם אתה ומה אתה עושה מלבד הלימודים. מעסיקים אוהבים לראות אנשים שעוסקים בפעילויות אחרות מלבד הלימודים: עבודה, התנדבות בעמותות, הדרכות וכו'.
כמעט בכל ראיון שהייתי בו אמרו לי שסטודנט שעובד על מנת לממן לעצמו את הלימודים ולכלכל את עצמו, מקבל אצלם עוד כמה נקודות לממוצע, מה שסטודנט שלא עובד לא מקבל.
כנ"ל כאלה שמתנדבים בעמותות שונות.
ובסוף בסוף: מי שטוב יצליח. על ההצפה בשוק אתה שומע בעיקר מאלה שלא מצליחים למצוא עבודה ואלה שלא מוכנים לעבוד תמורת שכר שלא "הולם אותם ואת כישוריהם".
לבוגרי אוניברסיטאות בדרך כלל אין את הבעיה הזאת. בשבוע הבא אני וחברה שלי מתחילים התמחות. חברה שלי סגרה התמחות בסוף שנה ב', אני סגרתי בתחילת שנה ג' (שזה נחשב מאוחר יחסית לאוניברסיטה).
אני מכיר לא מעט בוגרי מכללות שאמורים להתחיל התמחות בשבוע הבא ועדיין לא סגרו על מקום.
3. יש לנו בפקולטה דבר שנקרא אשכולות ומקבצים. אתה יכול לקרוא על כך בקישורים שנתתי למעלה.
אני התמקדתי בכמה תחומים: העיקרי הוא משפט וטכנולוגיה- דיני פטנטים, דיני תוכנה, המשפט בעידן המידע, רגולצייה של אמצעי תקשורת, קנין רוחני, יישוב סכסוכים מקוון, וכו'.
אשכולות משניים היו משפט פלילי- סייגים לאחריות פלילית, דיני שותפות וכו', משפט מסחרי- דיני תאגידים, חובות נושאי משרה בתאגיד, דיני ניירות ערך, מיזוגים ורכישות, הגבלים עסקיים, וכו',
ומשפט בינ"ל- משפט בינ"ל פומבי, מאבקה של דמוקרטיה בטרור, וכו'.
כמו כן, אני עוזר מחקר של מרצה מהתחום הפלילי.
את ההתמחות שלי אני אעשה בגוף ציבורי ואתעסק בתחום האזרחי- עבודה, חוזים, מקרקעין וכו'.
_____________________________________
לעולם אשא דגלך בגאווה
|