16-02-2010, 22:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.07.05
|
|
עם כל הכבוד לקולטנים סולאריים, קודם כל שידאגו להתקין איגון (ככה קוראים לזה?) נורמלי מתחת לגנרטורים במקום שהסולר שנשפך/דולף יזרום חופשי למי התהום.
כמו כן לדאוג שבכל יחידה שעובדים בה עם חומרים מסוכנים יהיה פחי אשפה שמיועדים לפינוי חומרים כאלו, במקום ששאריות של חומרים אלו יושלכו לאשפה הרגילה ומשם למזבלה בלי טיפול.
וגם לא יזיק להעביר לחיילים הרלוונטים הדרכות על איך ניתן לשמור על הסביבה ומהם הנזקים שנגרמים מאי שמירה עליהם, עדיף על ידי גורם חיצוני. אני בטוח שיש הרבה אירגונים ירוקיים שישמחו לשלוח אדם מקצועי שמכיר את העובדות.
בכל ההדרכות המקצועיות המרובות שעברתי (ובאמת היו אינספור) לא זכור לי הדרכה אחת על הנושא.
ואלו רק דברים שנתקלתי בהם בשירות שלי, אני משוכנע שאם בודקים מספיק טוב ניתן למצוא נקודות לשיפור בכל מקום. והתועלת מפתרונות של הבעיות הללו עולה בהרבה על הצבת קולטנים וחיסכון בחשמל.
נכון שזה נשמע פחות טוב מ"אנגיה חלופית" ואולי לא יחסוך כל כך הרבה כסף לצה"ל, אבל העלויות שמקורן בתחלואה שנובעת מזיהומים כאלו בסופו של דבר מכבידה על קופת המדינה, אז ככה שגם כאן יש טיעון כלכלי (בניגוד למפעל אזרחי מזהם שחוסך כסף ואינו נפגע כלכלית מתחלואה של התושבים בסביבתו).