13-02-2010, 16:38
|
|
|
חבר מתאריך: 26.11.09
|
|
BOLTIK - השאלה שלי היא האם הצבעים והחדות בקנון 450D משתווים לצבעים ולחדות של הניקון D90 ?
(כי בין שתי המצלמות האלה אני מתלבטת)
מלאי העדשות שלי הוא כרגע סטנדרטי - טלה, 50MM (האהובה עלי) ו18-55.
+ פלאש שרכשתי ממש לפני חודשיים! (כשלא עלה בדעתי שאוכל להשקיע בעדשה נוספת / מצלמה אחרת / מעבר לקנון, בטווח השנים הקרובות)
מתן (המקסים ומדהים!!) -
לפני 3 שנים שהתחברתי לפורום, הייתה לי מקובעות מסויימת מאוד מאוד אינפנטילית על קנון, שנבעה בעיקר מהאיכות שראיתי בצילומים שונים של צלמים שונים, שהיו בקנון. לעומת הניקון.
כן, אני מאמינה שזו נקודת מבט מאווווווווווווווווווווד ילדותית על עולם הצילום, אבל דברים השתנו אצלי מאז.
זה ממש לא משנה לי באיזה מפעל ייצרו את המצלמה שלי, אלא אם כן ההבדל בין מפעל א' למפעל ב' מתבטא באיכות שונה.
הבנתי את הנושא של ההשוואה בין הדגמים, א-ב-ל, השאלה היא האם, דרך ההשוואה בין הדגמים המקבילים (פחות או יותר) יש ביטוי לאיכות טובה יותר בקנון מאשר בניקון, לאורך כל הדגמים, החל מה400D של קנון ועד ה5D MRK2... (דוגמא- ניקון D90 מול הקנון 50D או משהו כזה, לא כל כך בקיאה בדגמים בסכומים כאלה של קנון.. הD90 עולה היום בסביבות ה3,000 שקלים, וה50D בסביבות ה4,000)
את אלמנט הפוטושופ אני תמיד לוקחת בחשבון! ולכן אני מתמקדת יותר בDPREVIEW מאשר בכל אתר אחר..
אין לי אפשרות לקחת CANON בידיים, וגם לא הייתה לי ב4 שנים האחרונות... ומאיפה שאני רואה את זה, גם לא תהיה לי - עד שלא אקנה קנון.
בתחום הקומפקטיות - השוותי על ימין ועל שמאל את הקומפקטיות של קנון על אחרות בשוק -ואין, פשוט אאיייןןןןןןןן להשוות את האיכות תמונה שהקנון מוציאה, מול כל אחת אחרת.
לדעתי.
high hopes - ממליץ לי ללכת לפסיכולוג? לא קצת הגזמת?
אמנם צילום זה הכל בשבילי, אבל בגלל לבטים בין 2 חברות שמייצרות מצלמות ועדשות אני לא חושבת שאני צריכה פסיכולוג.
ואם זה היה בצחוק- זה לא היה במקום. יש בדיחות שאף פעם לא יהיו מצחיקות.
לא, אין לי כסף מיותר..
יש לי תמונות מעולות שאני מאוד מרוצה מהן - אבל הן כמעט תמיד מצריכות פוטושופ מבחינת הצבעים, ונגד החדות אין מה לעשות- אני מאשימה את המעט התיישנות של המצלמה - אני כן עושה איתה את הכי טוב שאפשר,אבל ל6MP יש גבול מסויים שאי אפשר לעבור.
בקצרה- תודה לכל המגיבים! :] אבל עדיין אני מתקשה להגיע להחלטה..
D90,
או 450D + 18-55 והכל מהתחלה?, שוב, צעד אחרי צעד, עדשה אחת בשנה אחת, וככה כמה שנים עד שאתייצב שוב עם ציוד שאפשר לעבוד איתו כמו שצריך..