לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-02-2010, 21:36
  Builds Builds אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.06
מעבר מחיל האוויר לחטיבת כפיר - מספר שאלות

שלום, אני משרת כיום במערך הטכני של חיל האוויר בתפקיד שנחשב די מעניין, היציאות טובות (לא כמו תפקידים אחרים במערך), ודי נהנה, רק שזה ג'ובניקי מדי. אני חייל חרדי ולא התכוונתי להתגייס אבל כשהחלטתי כן לעזוב את הישיבה ולבוא לצבא, אמרתי לעצמי שאעשה את הכי טוב שאני יכול. הבעיה הייתה שהיו לי בעיות גב רציניות ומיד נתנו לי פרופיל 64. כיום הגב שלי במצב קצת יותר טוב ואני חושב שאם אלך לבקש לעשות את הבדיקות והצילומים שעשיתי בעבר שוב עכשיו יראו שהמצב השתפר ויסכימו להעלות לי פרופיל.
שאלותי הם:

1. אני יודע מחבר שהיה איתי במערך הטכני ועזב שהוא הגיש 55 והגיע לראיון לוחמים או משהו כזה במדור תנופה בבקו"ם. עכשיו, אני רוצה לעבור לנח"ל החרדי (נצח יהודה בחטיבת כפיר), ואם לא - להשאר איפה שאני עכשיו. האם יש מצב שאגיע לראיון לוחמה ולא יתנו לי כפיר אבל יכריחו אותי ללכת למשהו אחר? האם הם מתחשבים ויראו שאני חייל חרדי וכן יתנו לי לעבור לשם?
2. אני כיום בצבא כמעט חצי שנה. אם אתחיל כעת את ההפניות והבדיקות הדרושות + הוועדה הרפואית שתעלה את הפרופיל + טופס 55 שייקח קצת זמן אני יכול להגיע לתקופה של 10 חודשים עד שנה, כאשר חיילי נצח יהודה משרתים כשנתיים (מסלול הכשרה של חי"ר 07 חצי שנה ועוד שנה וחצי סדיר) והדבר ייראה קצת מוזר שאני אעשה כחצי שנה הכשרה ורק חצי שנה כלוחם פלוס זה שאני אהיה רב"ט - האם יבקשו ממני לחתום על ויתור פז"ם ודרגה? או שנותנים גם ככה?
3. פרופיל 72 \ 77 יכול להתקבל בכפיר? ואם לא, כיצד מבקשים לראות ועדת חריגים?
4. כטירון 02 היו לי הרבה פטורים בגלל הגב דוגמת קפיצות ריצות מסעות עבודות רס"ר וכו' - האם ישנם פטורים מסוימים גם בחי"ר (לא שאני מחפש כאלה, אני לא משתמש בפטורים שיש לי ולא השתמשתי בטירונות במה שהיה לי - מעוניין פשוט לדעת במה כן מקלים).
5. מלבד הפרטים המעטים שידועים לי, אני לא יודע כלום על חי"ר - אשמח לקבל פירוט על מה מהלך הטירונות, מה עושים, מתי ההשבעה והיכן, ממתי יוצאים עם נשק הביתה, מתי מסע כומתה ומה עושים באימון מתקדם ואחריו.
6. אם ונניח הכל הצליח והסכימו להעביר אותי לשם, האם מיד אחרי שמאשרים אני נכנס לטירונות שלהם, או שאני צריך לחכות לגיוס? ואם צריך לחכות, מה אני עושה בזמן שאני מחכה? (נניח זו תקופה של ארבעה חודשים, האם אני נשאר איפה שאני עכשיו או ששולחים אותי הביתה והפז"ם לא דופק)?

תודה מראש :-)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-02-2010, 23:10
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Builds שמתחילה ב "מעבר מחיל האוויר לחטיבת כפיר - מספר שאלות"

1) ככל הידוע לי, אם התגייסת במסגרת אחת התוכניות החרדיות (שח"ר כחול, נצח יהודה, בינה ירוקה וכיו"ב) אתה נמצא במסגרת תנאי שירות מותאמת, ולא יעבירו אותך למסגרת לא-חרדית - צעד כזה יהווה מטעמים לעסקנים מתנגדי גיוס מהמגזר, וירתיע מתגייסים אחרים.

2) יתרת שירות של חצי שנה בפלוגה מבצעית אחרי המסלול זה מה שקורה בהסדר למשל, וזה יחסית נסבל מבחינת הצבא. מצד שני, אם תוכנית השירות שלך היא יותר משנתיים, ובנצח יהודה המחזור שתצורף אליו אמור להשתחרר בתאריך דומה, כנראה שתאריך השחרור שלך לא יהיה בדיוק שנתיים מהגיוס רק בגלל שעכשיו עברת לנצח יהודה.

3) עקרונית, פרופיל 82 הוא המינימום לחי"ר. מצד שני לפחות עד לפני כמה שנים בנצח יהודה היו יחסית גמישים עם הדרישות וגייסו גם לוחמים עם פרופיל 64, העיקר שיוכלו לציין שחרדים מתגייסים לשם. מצד שני, זה לפני שהם הועברו לחטיבת כפיר והוכרו כגדוד חי"ר רגיל ולא רק חי"ר קל.

4) בכל טירונות תמצא אנשים שיש להם פטור פה ושם, חוץ מסיירות כנראה.

5) אין לי מושג איך זה עובד כרגע.

6) אתה צריך להשתלב בטירונות של מחזור חדש. המחזור הבא מתחיל מתישהו במרץ-אפריל. במקרה הכי גרוע, תסופח למפקדת הגדוד עד שהוא יפתח.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:59

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר