05-02-2010, 01:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.04.06
|
|
טוב, אם אף אחד לא הרים את הכפפה, אני אנסה
ראשית היו הרבא אשכולות על כך. שנית, ניתן לדבר על כך ימים. לכן אשתדל לקצר ולתמצת:
בכל השיקולים יש לקחת בחשבון ואת האינטרס שבסיס המהפכה האיסלמית, או למה שהפכה כיום ואת המצב הגאופוליטי שהוא הביא את אירן: רצון לדומיננטיות, ושליטה על המזרח התיכון ומעבר לו, לשם השלטת האיסלם השיעי בכל אמצעי וכל דרך, כאשר המטרה מצדיקה כל אמצעי. על כך נוספה פרנויה מפני כל מי שעלול לעמוד בדרכם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שלמה30
כמעט כל יום אנחנו מתבשרים על פיתוח איראני חדש [והטוב מסוגו], האם זה רציני?
ככלל, חשדהו וחקור לפני הסקת מסקנה. כיום ידוע שהנאצים שהתפערו בצבאם [הטוב מסוגו]... בתחילת המלחמה, שיקרו! ורק במשך הזמן, השתפרו, השתפרו מאוד.
איך אפשר לפתח ככ הרבה דברים כל כך מהר?
הכורח הוא דחף יעיל. תוסיף לכך מקורות כספיים גדולים, מקורות אנושיים גדולים ומטבע הדברים, כוללים גם אנשים מוכשרים רבים. הקצעת כספים ללא חשבון לעם שברובו "מסומם" בתעמולה שאנו עושים את דבר הנביא והעולם כולו נגדנו... תוסיף אוכלוסית מהגרים תומכת ברחבי העולם...
אני יכל לחשוב על דוגמאות אחדות אחרות:- לגרמנים היו בזמן WWII המצאות וחידושים אדירים, חלקם מדהימים אף היום.
- להבדיל אלפי הבדלות, גם מדינתנו הקטנה והדלה פיתחה מצורך המציאות דברים רבים שאף מדינה שלא במצבה תפתח. רכשנו ידע בכל דרך, מעל ומתחת לשולחן, זכור את תוכניות המירז'...
אפילו ארה"ב לא משיקה המצאות ופיתוחים בכזה שטף. מה האמת בעניין הזה, איראן באמת כזאת מעצמת טכנולוגיה?
מה שחיוני לארה"ב, הם מייצרים או רוכשים. ואכשיו שהם במלחמה, אני מנחש שהרבא יותר מהר...
איך גורמי המודיעין הישראלים מתייחסים לכל ההשקות הללו?
יש לקוות שברצינות הראויה.
|
ושורה תחתונה: אינני מומחה, ולא מתיימר להיות שכזה. כל שכתבתי הוא על בסיס וענין אישי לחפור בקורות גלויים. אם שגיתי... יתקנו אותי אחרים