29-12-2009, 04:25
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
|
|
אל אופ והבק"ש של אז...
נכון שאל-אופ לא ייצרה את מחשב הבק"ש (שים לב שלא טענתי זאת!) אל-אופ היתה שותפתה של אלביט במערכת ולמעשה קבלן ראשי לצה"ל בנוסף לאלביט. אל-אופ ייצרה בין היתר את מט"ל הלייזר, את ערוצי היום והלילה (כולל הצד האלקטרוני של אלה), ודאגה שמערכותיה יתממשקו עם המחשב.
כל שאמרתי הוא שיש באל-אופ (עדיין) אנשים שיודעים ומכירים היטב את ההיסטוריה הזאת ואת "מקורות" או ה"השראות" למחשב הסיפרתי של אותו הבק"ש. אין צורך חד-ערכי להיות בין מהנדסי המחשב כדי להיות מודע ולהבין מהיכן הגיע ומה עשו אחרים בעולם. כדאי רק להיות "קרוב מספיק" לנושא....
CDC הקנדית בשיתוף עם Marconi הבריטית, כאמור, כך זכור לי (וכך גם במקורות הספרות שברשותי) היו הראשונים לפתח, לנסות, לבחון ולאשר את מחשב הירי הדיגיטאלי לטנקים במערב. הפיתוח תוקצב בשעתו ע"י הצבאות האמריקאי והבריטי. כפי שקורה לעתים קרובות, פיתוח ואישורים (qualifications) אין משמעו בהכרך הצטיידות מיידית ו- Fileding בקנה מידה רחב, ובמקרה שלפנינו הסיבות להאטה היו כלכליות ולוגיסטיות בעיקרן.
כאמור, מחשבי בקרת האש הדיגיטאלים הראשנוים בטנקים, לא עשו שימוש ב- מיקרופרוצסורים אלא בקומפוננטות דיסקרטיות כטרנזיסטורים ובמעט מעגלים משולבים (ICs) גם כן. אלה היו מבוססי רכיבים מוקשחים שעמדו במגוון MIL-Specs, הלוחות האלקטרונים והמעגלים שעליהם כמו גם כלל תת המערכות עברו גם הם בדיקות תנאי סביבה ובדיקות אחרות צבאיות מחמירות. דומני שנעשה אז שימוש ב- Bubble Memory ו.או במערכות זכרון מבוססות טרנזיסטורים, אבל אינני בטוח בכך לעומקו של הנושא המעניין הזה.
|