19-12-2009, 18:47
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
|
|
חברה, די לזחיחות, גם תו"ל הוא פתרון לחולשה
במלחמת אירן-עירק בשנות ה-80 העירקים היו מצויידים טוב יותר וסברו שינצחו מהר.
האיראנים שלחו מליון נערים למות בשדות הקרב.
קראתי את דברי הכותבים האחרים שעיקרהם: סוריה תעשה שטות אם תפתח במלחמה - ראשית, גם אם אני סובר שעל הנייר היתרון בצד שלנו אני לא זחוח.
בהפתעה, יתכן ויש להם מיני טקטיקות ואסטרטגיות לבטל ולו זמנית יתרונות שיש בצד שלנו.
אל תשכחו שאם אנחנו באמת תוקפים באירן (בין אם יצליח הצלחה מלאה לבין כל הספקטרום של הצלחה חלקית עד כשלון קולוסאלי) אנחנו נותנים הצדקה לאיראנים לתקוף אותנו.
תמיד יש לקחת את התרחיש הגרוע, נניח 100 מטוסי F15i + F16i יוצאים לתקיפה בין אם בגל אחד ובין אם בגלים. רבים מהם אובדים (תקלה טכנית \ טעויות אנוש \ הצלחה מסחררת של סוללות הנ"מ האיראני \ או הצלחה חלקית של חיל האוויר האיראני (נניח הם מאבדים 200 מטוסי קרב אנחנו רק 25). האם לאחר שהסד"כ הצה"לי איבד 100 מטוסי קרב ראשון אנחנו עדין מספיק מרתיעים?
האם הסורים לא יתפתו לצאת בהתקפה מול מטוסי ה- F16 , F15 מדגמי C\D + מעט דגמי i שנותרו + A\B הישנים?
הם יכולים לנסות לבצע מחטף, לכבוש מוצב או שנים ולקוות שהדיפלומטיה הבינלאומית תחלץ אותם - קרי שתבקש להקפיא מצב ולהכנס למשא ומתן ממצב של יתרון עם דרישה שלהם מישראל לסגת מכל רמה"ג לקו המים?
מה אם בזמן לחימה כוללת מול מטוסי Mig29 סורים ודיביזיות חרמ"ש וחי"ר ושיריון. כאשר הם תוקפים וספוגים בו זמנית 10 דיביזיות משורינות איראניות + 20 דיביזיות חרמ"ש בדרכם לגב ולינו? מיד יקפצו החכמנים ויגידו נתקוף אותם בתנועתם? אוקי הנחת היסוד היא שיהיה די כח אווירי לתקוף עמוק בגבול סוריה אירן, מה אם הלחימה בחזית תשאב יותר משאבים ממה שנדמה לנו?
לאחר שכתבתי את הנגד, לדעתי אם תוקפים או לא תוקפים ומסיבה שתהה אשר תהה הצבא הסורי או ארגונים תחת חסותו מבצעים פעולה לוחמתית כנגד ישראל. אני מצפה מהפקוד הצבאי העליון לפעול במלוא המשאבים שיש לו מבלי לקחת בחשבון האם זה טוב לנו האם שלטון המעוט של העלאווים (כ- 12% מהאוכלוסיה בסוריה, כשחלק מהסונים (70%) רואים בהם כופרים) מושל בדמשק.
אם הסורים מוכנים לקחת את הסכון אנחנו לא אמורים לתת להם פוליסת בטוח. אני מצפה מהפקוד הצה"לי להפעיל את מלוא יכולות האש (אוויר,יבשה,ים) על מנת להכות במלוא הכח באויב הסורי. לתקוף אתרים אסטרטגיים, מתקנים של חיל האוויר הסורי, נמלי תעופה (צבאיים ואזרחיים), יחידות הטילים, יחידות הנ"מ, מתקני צבא, מתקני מחסנים בכל רחבי סוריה, לתקוף שיירות שינועו לכוון דמשק. באם יתאפשר להוריד את הרגל מהגז, לתקוף בעיקר האוויר את מתקני שירותי הבטחון הסורים בדמשק ובערים אחרות, לתקוף מתקני משטרה, לתקוף בתי כלא בעיקר פוליטיים ולאפשר שחרור לרחובות של מספר עצום של אנשים שיש להם חשבון עם השלטון בדמשק. באם המצב יאפשר לתקוף בצפון סוריה את יחידות הצבא\משטרה\שירותי הבטחון תוך תקווה שהכורדים ינצלו את שעת הכושר על מנת להשיג לעצמם עצמאות על פני 25% משטחה של סוריה בגבולותיה הנוכחיים (בעתיד אולי נוכל להסתדר עם הכורדים לטובתינו תוך ניצול רצונם במדינה על פני דרום טורקיה, צפון סוריה וצפון עירק - הכורדים להבנתי הם שחקן הגיוני שאפשר ללמוד איך להסתדר עימם לטובת 2 הצדדים).
בקצור: אם הסורים לוקחים המור ויכשל עליהם לשלם את המחיר עד כדי אבוד שלטונם של העלאווים בדמשק. מה יהיה עם הסונים? איתם מצטרך להסתדר אח"כ (בשלום או במלחמה).
|