18-12-2009, 03:14
|
|
|
חבר מתאריך: 30.12.08
|
|
מה ההתייפיפות?
ובאיזו זכות אתה מדבר בשם אחרים כשאתה אומר "אנחנו" לא עוזרים?
אין לך שמץ של מושג לגבי מה שקרה ואתה קובע שהיא עבריינית.
אני מבטיח לך שעשית בחייך כמה עבירות קצת פחות מוסריות מלהחנות בחניית נכה ואני מבטיח שעשית אותן בכוונה תחילה (אם תרצה אפרט לך)
לא היית רוצה לשלם 500 ש"ח קנס הא? שלא לדבר על 5,000.
לפותח האשכול:
מבלי להכנס לפרטים יותר מדי, מדובר בסיטואציות בעייתיות ביותר.
בדרך כלל אם תגיע לביהמ"ש, תגיע בעמדה נחותה מהתביעה. אין ספק לגבי המישור העובדתי של העבירה. הרכב חנה במקום וסביר מאוד להניח שגם צולם ע"י נותן הדו"ח.
הטענה שתבקש להעלות - "לא ידעתי" היא בעייתית מאוד משתי סיבות:
1. הוכחה - גם אם הסימון אינו עומד בתקן הדרוש בחוק (ואיני יודע מה התקן) מרגע שחברתך ידעה שמדובר בחניית נכים, הסימון או היעדרו אינם רלוונטיים. הם נועדו ליצור ידיעה ומשהייתה כזו אסור היה לה להחנות שם. אם היא באמת לא ידעה - לך תוכיח . . .
2. אחריות מוחלטת - אני לא יודע אם העבירה הספציפית של חניה בחניית נכים היא עבירת אחריות מוחלטת (יתכן שכן) אבל אם היא אכן כזו, גם אם תוכיח שחור על גבי לבן ולא יהיה ספק שחברתך לא ידעה שמדובר בחניית נכים - לא תוכל לחמוק מעונש מפני שבסוג זה של העבירות, כפי שניתן להבין מהשם, האחריות היא מוחלטת ואינה תלויה ביסוד הנפשי, כלומר בידיעה כזו או אחרת ש למבצע העבירה.
אני חייב להוסיף לקראת סיום שאם העבירה בוצעה תוך ידיעה שמדובר בחניית נכים, מדובר בהתנהגות מכוערת, אגואיסטית וחמורה בעיני. אין מקום להתבטאוית נוסח "מגיע לה" או "אני שמח" אבל בהחלט יש מקום לומר שאין לה להלין אלא על עצמה. היא לקחה את הסיכון ועליה לשלם את המחיר!
אם היא לא ידעה והכל באמת נעשה באמת ובתמים אז אולי ינחם אותך מעט לדעת שכמעט כל אזרח בחייו משלם כמה כאלה. זה חלק מהמחיר שעלינו לשלם כאזרחים כדי ששלטון החוק יוכל להתקיים בצורה יעילה.
אגב, אתה מוזמן להחליט אם צרת רבים היא אכן 1/2 נחמה או נחמת טיפשים (-:
בהצלחה.
|