16-12-2009, 07:37
|
|
|
חבר מתאריך: 14.09.05
|
|
חייל החי"ר, מאגר מידע
אני עוסק בשנים האחרונות במספר פרויקטים הקשורים ל"חייל כפלטפורמה". כלומר, בכלל התחומים והנושאים המאפשרים ללוחם החי"ר לשאת משקלים ולבצע את משימתו (תו"ל, פיתוח מוצרים, אורגונומיה, פיזיאולוגיה, ביומכאניקה, הדרכה....) . זהו תחום שהוזנח בצה"ל שנים רבות. שנים בהם חיילים נפגעו בריאותית וניפגעה יכולת הלחימה שלהם. במסגרת עבודתי, אני נתקל בעיקר בבורות מדהימה במערכת הצהלית ובתעשיות. צה"ל אינו "ארגון למד" וברוב המקרים, אורח חיי הידע ביחידה הוא כיתרת השרות של הקצין העוסק בתחום.
לאור זאת, החלטתי להפוך חלק מהאתר שלי ( http://www.mathov.co.il/Articles.aspx ) למקור ידע פתוח וזמין לכל. התחלתי לרכז את כל החומר שמצאתי בתחום ולקבל אישור מהכותבים. הכוונה (עד שצה"ל יחליט שהנושא מספיק חשוב ויעשה זאת בעצמו) ליצור מרכז ידע מתעדכן ורלוונטי שישמש מלש"בים, הורים, חיילים, מפקדים וגופי פיתוח שונים.
אני מעריך את מאגר הידע המסתובב בפורום זה, ולכן פונה אליכם בבקשה להפנות אלי מאמרים, מחקרים וכל חומר רלוונטי בתחום. אם יש מומחה בתחומו המעונין לכתוב מאמר ברמה מתאימה, אשמח לקבלו.
כמו כן אשמח לקבל סיפורים ותגובות של חיילים מהשטח (במגבלות ב"מ) שיתנו את נקודת המבט של החייל שלרוב נשכחת בתהליכי פיתוח מוצרים.
|