12-12-2009, 17:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
לחלק מהנושאים ניתן להציע פתרונות טכנולוגיים.
תחשוב על המהפיכה שבהכנסת טנק עם 4 אנשי צוות לעומת דגמי הטנקים המוקדמים עם חמישה ויותר.
אני לא באמת משוכנע שטנק דו מושבע הוא הדבר הבא, אבל אני משוכנע שזה מועיל כתרגיל מחשבתי ברצינות ושבחינה אמיתית ולא מוטה יכולה להוסיף לנו.
לי מאוד קוסם הרעיון של בשלות טכנולוגית והנדסית באוטומציית הטעינה, שיכול לייתר את הטען. בשלות במערכות בקרת ירי שתפשט הבאת תותח ל"על" (אם טיל אויר אויר חד פעמי יכול לקבל ראש הדמאתי ו"לחשוב" אם המטרה שהוא רואה דומה למטוס אויב, מדוע לא מחשב בקרת ירי שלם?)
ואולי אז ניתן יהיה לדבר על צוות טנק בתצורה של קברניט וטייס משנה, אשר לכל אחד מהם בקרים לצידוד ונהיגה, מסכי תצוגה וכו'.
עכשיו אחד נוהג ומאתר מטרות לפי יכולתו, שני מאתר מטרות ויורה כמשימה עיקרית. שניהם מקשיבים לקשר והם יכולים להחליף תפקידים בלחיצת כפתור בעיקרון של "אני לוקח-אתה לוקח".
זו התיאוריה.
סתם כתרגיל מחשבתי קליל- היום DARPA נמצאת אחרי ביצוע ניסויי שליטה מרחוק בכלים עם מצלמות ש"מסתכלות" אל העולם לפי תנועות הראש של השולט. מתברר שלא בלתי אפשרי להציג תמונת עולם ולהגביר התמצאות במרחב של אדם שאינו בקשר עין עם השטח ודרך ממסרי קשר.
מעניין מה הישימות של כאלה פתרונות ליושבים בתוך כלי ממוגן.
במונחי קרב, אין לי ידע מספיק כדי לשער את משמעויות הצורך בהכשרות מעמיקות יותר לכל א"צ ומנגד פחות לוחמים "יורים" בפלוגה לצד יותר לוחמים "תומכים" בפלוגה.
יתכן שיוצרךלהגביר את המענה החימושי לפלוגת כלים כאלה בשל מיעוט הידיים בסך הכל- יתכן שאם כלי כזה ייבנה כמדגים, אם חשיבה מקצועית תעלה שייתכן שמכאנית ואלקטרונית הרמה מתאימה, אולי יתגלה שאמינות המכלולים מאפשרת קיום סד"כ חימושי פלוגתי דומה להיום.
לסיכום- לא בטוח שהיום ההנדסה והטכנולוגיה בשלות, אבל נדמה לי שסביר לצפות לכך בעתיד שלפני באק רוג'רס (או מסע בין כוכבים, למאותגרים).
אגב אורן- האם אתה מעודכן בהבדלים בין הטיפולים השונים בין המג"ח החדיש ביותר לבין המרכבה החדישה ביותר?
למתלהבים- אין צורך לפרט באינטרנט את תוכן התשובות.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|