06-12-2009, 18:55
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.08
|
|
לא מצויין במפורש אם אכן מאז 1995 כל גרסאות החלונות שיצאו לחברה היו מצויידות בדלתות אחוריות.. מצויין רק שזה היה בחלונות 95 וכעת זה גם בחלונות 7.
ניתן להסיק מזה אולי שבמערכות ההפעלה שהיו בין לבין לא היה את הדבר הזה, אך מצד שני אפשר להסיק גם אחרת..
לגבי XP לדוגמא, בגלל שזו מערכת ההפעלה הכי מצליחה של מיקרוסופט בכל הזמנים, יצאו לה אלפי כלים ותוכנות מודולריות לשינוי כל דבר במערכת, כמעט כל קובץ שרץ ברקע (סרביסים) ידועים ומפורטים בגלוי מה הם עושים ומה הם תפקידם, פרוטוקולי תקשורת, פורטים וטווחי IP הכל גלוי לעין ואתה בהחלט יכול להוריד תוכנות צד שלישי שמסוגלות ליירט כל תקשורת יוצאת ונכנסת למחשב, כך שתוכל לעקוב בקפדנות על מה יוצא ומה נכנס ולאיזה שרת. לפרנואידים שבנינו ניתן גם להגדיר את חומת האש על מצב ידני שתדווח ותבקש אישור על כל תקשורת יוצאת ונכנסת.
אז בXP יש סוג של שקיפות, לגבי 7, רק הזמן יגיד מה באמת הולך שם, כרגע נכון לעכשיו אני הייתי ממליץ שלא להתפתות לעבור ל7 אם הנושא הזה אכן מטריד אותכם, כי לא חסר אנשים שיגידו "אין לי מה להסתיר" אז שיהיה להם לבריאות. לדעתי מה שמוצג לנו בצג המחשב הוא לעינינו בלבד ולא בגלל שאנחנו פושעים או משהו כזה, אלא בגלל שעצם העבודה עם מחשב זה דבר פרטי ואינטימי שכל אחד עושה מסיבותיו האישיות. בגלל זה קוראים לזה PC (מחשב אישי).
לגבי החידושים שציינת, אני מניח שבגלל ההתפתחות הטכנולוגית ומהירות האינטרנט כעת ביכולתם לא רק לקבל LOGים פשוטים על מה עשית ואיפה לפי טווחי זמן ועשיה, אולי כעת יש להם את האפשרות גם להתחבר למחשבך באופן שקט מרחוק ולראות בזמן אמת מה אתה עושה, כי הטכנולוגיה הזו קיימת ותופסת נתח רב בשוק המחשוב, ישנם המון תוכנות השתלטות מרחוק כדי שתוכל להמשיך לעבוד על מחשבך גם כשאתה לא בבית, התוכנות האלה מתפקדות טוב מאוד ומספקות את הסחורה, אז מי אמר שהם לא יכולים לעשות את אותו הדבר מבלי שתחשוד כלל שמישהו עוקב אחריך?
לפי דעתי השכלול גם אם הוא קיים לא אומר שיעקבו אחרי המשתמשים כל הזמן בזמן אמת, אולי רק כשאתה עושה פעולות שנחשבות ומזוהות ע"י המערכת כ"חשודות" לדוגמא מעשים עויינים, פריצות, חיפוש חומר הסתה, מידע על חומרי נפץ וכו'.. בדיוק כמו תוכנית האשלון שיודעת להנעל על מילות מפתח חשודות ולהקליט כל שיחה שהמערכת החשיבה כחשודה. הטכנולוגיות האלה בהחלט קיימות וככל שהזמן עובר הן באות במגע אחת עם השניה ומשתכללות בצורה שגם סרט מד"ב ממוצע לא יצליח להמחיש לנו. לצערנו בטכנולוגיה כמו בטכנולוגיה, או שזה ישפר למישהו את החיים או שזה ימרר לו אותם.
ולמידע יותר קונקרטי ועינייני אני מציע שתכנס ללינק שסיפקתי למעלה, האתר ZuLL הוא המקום לתכנים שכאלה