פני מעט יותר מחודש דקרה צעירה פלסטינית מאבטח במעבר קלנדיה בזמן בדיקת שיקוף, ופצעה אותו בינוני. בסרטון שפורסם ברשת ניתן לראות איך בדיוק זה קרה
דניאל אדלסון ונעמה לניר
פורסם: 02.12.09, 08:37
ב-25 באוקטובר דקרה צעירה פלסטינית מאבטח במעבר קלנדיה שמצפון לירושלים. בסרטון שפורסם הלילה (יום ד') באתר יוטיוב, נראה בבירור פיגוע הדקירה.
המחבלת, בשנות ה-20 לחייה, שלפה סכין שהוחבאה בבגדיה, ודקרה את אחד המאבטחים במחסום בבטנו התחתונה. בסרטון בן שתי הדקות ניתן לראות כיצד המאבטחים עורכים בדיקה שגרתית של חפציה במכונת השיקוף, וכשהם מסיטים את מבטם ממנה (דקה 0.40 בסרטון), היא מנצלת את ההזדמנות כדי לשלוף במהירות את הסכין ולתקוף.
ביום הפיגוע עצמו סיפר ל-ynet אהרון פאמפ, כונן זק"א שהגיע למקום: "כשהגענו ראינו אחד מאנשי כוחות הביטחון שרוע על הרצפה עם פגיעת דקירה בבטן התחתונה.
הסכין הייתה בחוץ והמחבלת הצעירה הייתה עצורה שם ממול. הפצוע דיבר, הוא היה עם כאבי תופת. כשראה אותי קפץ עליי וצעק שאחזיק אותו חזק. הוא היה בהלם. חסמנו את הפצע ותוך כדי יצאנו מהאמבולנס לניידת הטיפול הנמרץ. משם הוא פונה לבית החולים הדסה עין כרם במצב בינוני".
רבקה אור, חובשת בכירה במד"א ירושלים, הוסיפה כי "מדובר בדקירה בעומק חמישה סנטימטרים, הנחשבת לדקירה עמוקה, שהתבצעה על ידי סכין קטנה בעלת שיניים. הבחור היה בהכרה מלאה אך דימם מבטנו, היה חיוור ומזיע. טיפלנו בו במקום, עצרנו את שטפי הדם והעברנו אותו לניידת טיפול נמרץ להמשך פינוי בהדסה עין כרם".
------ 2 דברים שאני לא מבין:
1) למה אף אחד לא מגיש עזרה לפצוע?
2) מנסיוני במחסומים- באים במגע עם הנבדקים כמה שפחות. מדוע במקום כזה שיש בו אמצעים טכנולוגיים כגון שיקוף וכו' נצרכים בכלל המאבטחים לבוא במגע עם הנבדקים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sza שמתחילה ב "Ynet: צפו- כך המחבלת דקרה את המאבטח במחסום קלנדיה."
מאחל החלמה שלמה למאבטח.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
אפשר לצפות כאן: http://www.mako.co.il/news-military...0&pId=978777604
ניתן לראות שהיא מנצלת את חוסר עירנותו הרגעית של מי שכתוב לגביו: "הודות לעירנותו של המאבטח השני, המתועד בסרטון כשהוא מתנפל על הצעירה שניות בודדות לאחר התקיפה, נמנע אסון גדול יותר". מעניין מה אותו מאבטח מחזיק בידו (שההתעסקות איתו הביאה למצב של חוסר העירנות). מכשיר סלולרי?
נערך לאחרונה ע"י yaari בתאריך 02-12-2009 בשעה 13:29.
נדמה כי היא כיוונה לכליה שלו, דקירה די מקצועית. אגב. אם היה לו שכפ"ץ רגיל, נגד רסיסים וסכינים ולא הקרמי הקטן, היה לה הרבה יותר קשה לדקור אותו היות והשכפ"ץ נותן יותר חיפוי.
היות והסכנה, למיטב הבנתי הדלה, למאבטחים היא יותר מדקירה מאשר מירי, אולי שווה להחליף את הקרמי?
בענין הזה אני לא הכי מסכים איתך.
ניצול של חוסר עירנות במצב כזה היה קורה גם לולא היה מכשיר סלולרי בידיו של המאבטח השני.
לא היה לו סיבה לחשוד במחבלת זו וכל העסק לקח המון זמן. אם הוא לא היה מעיף מבט בסלולרי הוא היה מעיף מבט מבעד למשקוף הדלת או לא משנה מה... אתה פשוט לא יכול לצפות ממאבטח שעומד במחסום שמונה שמונה שיהיה עירני לדבר כזה. הפתרון הוא לא לנזוף במאבטחים על חוסר עירנותם אלא בדיקה כיצד אפשר למנמז את המגע של המאבטחים בנבדקים.
אולי חדר שיקוף גדול שדרכו הנבדקים יעברו אחד אחד, לא יודע מה. אבל בטוח ישנו פתרון טכנולוגי שיסדר את העניין...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי sza שמתחילה ב "בענין הזה אני לא הכי מסכים..."
גלגלת אלקטרונית - כמו שיש למשל בכניסה לתחנות רכבת - שמאפשרת מעבר רק של אדם אחד כל פעם, ובלחיצת כפתור של המאבטח. הוא בודק את הכבודה, והנבדק עומד אחרי הגלגלת. כשמסתיימת הבדיקה, המאבטח לוחץ על כפתור ומאפשר כניסה של הנבדק אל המאבטח ואל הכבודה שלו, כך שהמאבטח ערני ומודע לאדם שמתקרב אליו.
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "גלגלת אלקטרונית - כמו שיש..."
כן, ובאותו הזמן -כשהאדם עובר בגלגלת הוא צריך לעבור דרך מגנומטר כמו שיש בכניסה לכותל. משהו בסגנון הזה כדי שהמגע עם האדם יהיה רק כשיודעים כמה שיותר בוודאות שאין לו איזה שטות שיושבת לו בראש...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אגב, לא צריכה להיות בעיה..."
גלאי מתכות רגיל- כן, אבל גלאים אחרים שעובדים על הדמיה כלשהי, כמו של שדות תעופה, יודעים לזהות חפצים גם לא מתכתיים. ראיתי תמונה של גלאי כזה פעם, הוא יודע להראות למשל את הארנק שבכיס.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי sza שמתחילה ב "בענין הזה אני לא הכי מסכים..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי sza
בענין הזה אני לא הכי מסכים איתך.
ניצול של חוסר עירנות במצב כזה היה קורה גם לולא היה מכשיר סלולרי בידיו של המאבטח השני.
לא היה לו סיבה לחשוד במחבלת זו וכל העסק לקח המון זמן. ..
ובכן, בניגוד למה שכתבת, היתה לו (ולכולם), ובגדול, סיבה לחשוד במחבלת. היא נלקחה הצידה לאחר שבתיקה נמצא חבוי אולר בכיס צדדי. כלומר, חשד היה. חבל רק שבזמן שלקחו את התיק לבדיקה יותר מעמיקה לא בדקו במקביל אם לא חבוי עוד משהו כזה על גופה.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "[QUOTE=sza]בענין הזה אני לא..."
"שלום, מצאנו בתיק שלך חגורת נפץ - אז תעשי לי טובה, תעמדי רגע מאחורי ותחזיקי לי את הנשק בזמן שאני בודק את התיק כמו שצריך... את לא תכעסי אם אני אפנה לך את הגב, נכון?"
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"