21-11-2009, 08:15
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי DeepSpace
לא כל. רק חלק מהדגמים הצבאיים. ואלו שכן מוגבלים ל 4 פצצות במשקל 500 ק"ג. במה מתבטא היתרון של ה IL-76 על זה של המיג -29?
מהירות - יתרון למיג. כושר נשיאה - יתרון למיג. כושר תמרון - יתרון למיג. טווח - יתרון ל IL, אבל זה לא כ"כ רלוונטי.
|
אילו דגמים צבאיים של Il-76 לא יכולים להטיל פצצות?
גם 9-12 נושא עד 4 פצצות במשקל 500 ק"ג כ"א (עד 2,000 ק"ג חימוש סה"כ).
לדעתי ל-Il-76 יתרון בהטלת פצצות על פני מיג בכך שיש לו איש צוות יעודי (נווט), שדה ראייה הרבה יותר טוב כלפי מטה ולצדדים, וגם שרידות גדולה יותר (4 מנועים מרוחקים אחד מהשני). אם זאת, למרות שקיימת יכולת זאת, שימוש ב-Il-76 להתקפת מטרות קרקעיות הוא אבסודרי, ולא יעלה על הדעת של אף אחד לרכוש Candid כנגד התשתיות של חיזבאללה. והבאתי אותו כדוגמא רק כדי להדגיםפ את הנקודה הזאת בקשר ל-Fulcrum, לא כדי לשבוח את הביצועים שלו כמפציץ.
ציטוט:
זה לא משנה. הטלת פצצות היא גם לא המשימה העיקרית של ה IL-76.
|
בדיוק כך.
ציטוט:
ושוב תלוי מאוד איזה דגם. הדגמים הראשונים (9.12 ו- B) נושאים רק פצצות טיפשות ורקטות. הדגמים המאוחרים נושאים גם פצצות מונחות לייזר וטא"ק.
|
כן, החל מ-9-15 אם אינני טועה. אבל יש לי ספק גדול שלבנונים יקבלו משהו מהסוג הזה בחינם.
ציטוט:
צודק, טעות שלי, אבל היתרון של המיג עדיין ברור. מהירות - יתרון למיג. כושר תמרון - יתרון למיג. שרידות לנק"ל וטילי כתף - יתרון למיג. לא מדובר פה על תקיפת שיירות טנקים (ואז בכלל A-10 עדיף), אלא על תקיפת מבנים ומחסנים ש(אולי) מוגנים ע"י טילי כתף ונק"ל.
|
מהירות יכולה להיות גם חיסרון במקרה של CAS ובטח במקרה של COIN.
כושר תמרון - למסוק טוב יותר, לדעתי הוא יכול לרחף באוויר, להסתובב ל-180° במקום, לטוס הצידה וכו'
שרידות - למסוק תהיה חותמת תרמית קטנה יותר, לדעתי. לכו הוא יהיה פחות פגיע לטילי מתבייתי חום מיושנים (ישנה גם אפשרות להתקנת מערכת מיזעור החותמת התרמית). תא הצוות שלו מוגן בשיריון נגד אש נק"ל. יש לו יכולת להחזיר אש,יש לו יכולת לפגועה במטרות נקודתיות ממרחק של עד 5 ק"מ (Shturm-B), הוא יכול לפעול בגובה מאוד נמוך, אפשר לצייד אותו במערכת FLIR (מה שמקנה לו יכולת לפעות בלילה ובתנאי ראות מוגבלת), והוא הרבה יותר ורסטילי ממטוס קרב.
אבל, אם בכל זאת רוצים מטוס למשימות תקופה, אז יש את Su-25.