04-12-2009, 22:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.06.05
הודעות: 684
|
|
אני זוכר את המסע שלי..
היה בי"ב, לפני שלוש שנים ויותר אפילו..
תמיד הייתה לי בעיה לאורך כל המסע, תחושת הניתוק והניכור.
היו יהודים בפולין ואירופה בכלל, ויש אותנו, הישראלים, אבות אבותיי נרצחו על אדמת פולין הארורה ומניתי בטקס הקראת השמות כ-40 מבני משפחתי שנרצחו במחנות ארורי אל האלו.
עם זה עדין, לא הרגשתי את החיבור למקום, ליהודים האלו, לשואה. וכי למה? כי ההכנה היחידה זה כמה הכנות חסרות ערך בבי"ס, יד ושם, וזהו בגדול. רק כשחזרתי מפולין, וחלפה לה שנה-שנתיים, ואז קראתי ספרים של סופרים כמו פרימו לוי, ק. צטניק, אלי וייזל, ויקטור פראנקל ועוד.. ואז נחשפתי לעולם של מחנות ההשמדה, כפי שראיתי אותם שם, ואז ידעתי באמת עד כמה שאפשר להרגיש, מה היה שם.
ויודעים מה? זה עדין לא מספיק.
ואנוכי בר מזל שכמותי, עם סבא רבא שחגג לא מכבר את יום הולדתו ה-98, יחד עם אחיו שחגג לא מזמן את יום הולדתו ה-90, אשר היו שמונה אחים ואחיות בקרקוב, ורק שניהם הצליחו לשרוד. סבא רבא שלי, ציוני, עוד עלה טרם שנות הזעם ב-35', ואחיו הצעיר, ברח דרך ברית המועצות ועבר סיפור דמיוני כדי להגיע לארץ ישראל.
אז ישבתי איתם ויחד עם סבא שלי ראיינו אותם מול מצלמת וידאו (ובימים אלו אני מסיים את עריכת הסרט עליהם, בן שעה וחצי), על כל הסיפורים שאנחנו כבר מכירים, והייתה לי את ההזדמנות לראות את כל התמונות של האחים, ולשמוע את הסיפורים על אבא, אמא, האח הזה והאחות הזאת.
ואחרי הפרוייקט העצום הזה שלקחתי על עצמי, אני מרגיש שהחוויה הרבה יותר נוגעת לליבי, ושהייתה לי משפחה שם, והיא נרצחה כמו יתר ששת המיליונים ע"י הנאצים ועוזריהם ימ"ש.
הייתי ממליץ לך לנסות כמוני, ואם הייתה לך משפחה מהאדמה רווית הדם של אירופה, לך, חקור ודרוש את סיפור משפחתך. וגם אם משפחתך לא משם, הספרים הנוראים שנכתבו ע"י הסופרים שציינתי לעיל מעבירים בחלחלה את חווית אושוויץ ומחנות ההשמדה כמו ששום סרט הוליוודי לא מגיע לקרסוליים שלהם.
יש גם סרט בשם שואה (Shoah) שבויים על ידי הצרפתי קלוד לנצמן, אם ותצליח להשיג אותו, הוא שווה צפייה. חרף אורכו הלא שפוי, כ-9 וחצי שעות, אבל גם בחלקים הוא שווה צפייה.
והכי חשוב, לא לשכוח!
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|