|
10-11-2009, 03:27
|
|
|
חבר מתאריך: 10.07.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
אני כבר מבהיר, אני לא אגרר לריבים. כל אחד יביע את דעתו וזכותו להחזיק בעמדה.
כל מי שנגד חוק הכלבים המסוכנים, טוען שהבעלים, האדם, אשם בגידול לקוי. אזי אני שואל שאלה לגיטימית:
זו רק אחת הסיבות יש עוד הרבה
האם כל מי שמחזיק כלבים כאלה צריך להיות אדם מקצועי\מבין פסיכולוגיה של כלבים בלבד?
לא חייב להיות מקצועי, אבל חשוב שבעל הכלב יהיה אחראי ויבין שכלב זה לא צעצוע, תקף לכול הגזעים.
האחרים אינם מורשים לגדל גזעים אגרסיביים,
אגרסיביות זה תכונה אופיינית לכול גזע עבודה , רועה גרמני, דוברמן, רועה בלגי(מלינואה), בוסרון, וכו' הרשימה ארוכה.
אגרסיביות בדרך כלל קימת בשתי מצבים, מצב שבו הכלב תוקף במודעות, ומצב שבוא הכלב תוקף מפחד. אני אפרט בהמשך
בעלי כוח רב וגנים שיוצרו במיוחד לקרבות כלבים?
זה נכון שהכלבים הללו נוצרו לקרבות כלבים אבל זה לא אומר כלום על הכלב.
לכן, אם לא כל אדם יכול לגדל כלבים כאלה, משמע - יש להבדיל אותם מגזעים אחרים ולכן נוצרו בעולם חוקים נגד גזעים מסוכנים.
לפי דעתי לא כול אדם יכול לגדל כלב לא קשור לגזע, יש מספיק מקרים של תקיפה מצד לברדור ששימושו העיקרי היום ככלב הנחיה לעיורים.
לומר שזאת אשמת הבעלים, זה לא מתקבל על הדעת. לא כל הבעלים של פיטבול או אמסטף הוא צמא דם שאוהב קרבות כלבים.
אתה צודק בנוגע לאופי הבעלים, אבל יש לשים לב שכול מקרא של תקיפה יכול היה להגמר שונה אם הכלב היה קשור ברצוע והיה לו מחסום פה.
לכן לפי דעתי זה עניין של אחריות ולא פוזה או כול דבר אחר.
הרבה תקיפות של כלבים היו באחריות כלב שלא עבר התעללות, אלא כנראה הבעלים שלו לא היה
מספיק חזק\מנוסה\מבין (איך שלא תגדירו אותו).
זה נכון, יש כלבים שאי אפשר לשלוט בהם, אבל תתפלע דווקע בגזעים המותרים בחוק יש נתייה פסיכולוגית לתקיפות.
למשל בגזע כמו רועה גרמני שמבחינה פסיכולוגית הגזע לא יציב כיום , יש חשש הרבה יותר גבוהה לתקיפה מסיבות פחד, מאשר בגזעים יותר יציבים כמו רוטוילר.
השאלה היא אם אותו בעלים היה מגדל רועה-גרמני, לברדור, גולדן וכולי - האם הכלב שאינו נחשב כלב מסוכן היה תוקף.באותה הסיטואציה? אני טוען שלא.
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא , אף אחד מאיתנו הוא לא מגדת עתידות.
שוב נכנס קצת לפסיכולוגית כלבים, כיום יש פיקוח חריף מעוד אל גזע רועה גרמני(WUSV).
למה? כי הגזע לא יציב מבחינה פסיכולוגית וקשה מאוד להגיד איך הכלב היה מגיב באותה סיטואציה.
קראתי לא מזמן את הספר של סיזר מילאן והוא כן טוען שיש בכלבים מסוכנים גנים שהושרשו בהם לאגרסיביות,
אך עם חינוך נכון אפשר להרגיע את יצר הטורף שקיים בהם (ומה לעשות שלא כולם הם סיזר).
כמו כן הוא הוסיף בספר טבלה של מספר התקיפות הקשות ביותר בארצות הברית ואכן - כלבים מסוכנים עומדים
בראש הטבלה, ובהפרשים גדולים משאר הגזעים (כשאגיע ךביתי, אני אפרט הכל, כולל שנים ומספר תקיפות).
אתה מפסיד עוד נטון נוסף שמעלה את כמות התקיפות, רמת הפופולריות של הגזעים הנל.
למשל יש גזעים שכתוב להם בסטנדרט שהם חייבים להיות בעלי נטיה לאגרסיביות(לא בגזעים מסוקנים) אבל נתון התקיפות שלהם זניך מסיבה שיש לך 10-20 כלבים כאלו בארץ.
עוד הוספה: חשוב לי שיבינו שאני דווקא מחבב כלבים כמו פיטבול, רוטוויילר ועוד, ויכול מאוד להיות שאאמץ
בקרוב אחד,שיצטרף ללברדור שלי. אין לי משהו נגד הכלבים, אלא פשוט יש אנשים שלא מבינים לגמרי את ההשלכות
של דבריהם. הכי חשוב זה לא לשכוח - חיי אדם חשובים יותר מחייה של כל חיה באשר היא! לכן השאלה שכל אחד
צריך לשאול את עצמו, "האם דבריי או מעשיי הם על חשבון בני אדם?"
4 שורות קודמות מצדיקות את מה שכתבתי לפני כן.
|
קצת על פסיכולוגיה וכלבים.
כיום יש גזעים כמו דוברמן\רועה גרמני ועולי עוד כמה שאני לא מקיר שחיבים בבדיקה פסיכולוגית לפני קבלת אישור הרביה.
הבדיקה נועדה בשביל לקבוע שכלב שנועד להיות כלב שמירה\עבודה יוכל לעבור אילוף שכולל תקיפת בני אדם ובו זמנית להשער במצב שפוי.
בנוסף הבדיקה באה לסנן כלבים לא יציבים, כלב לא יציב יכול להבהל מדברים לא צפוים כמו הושתת יד ולתקוף.
עוד קצת מידע שכלב נולד הוא לא יודע למה משמשות השיניים.
בשביל ללמד אותו לנשוך חייבים לעבור אילוף מתאים, את זה אתה יכול לבדוק מכול מאלף שמתאסק בנוסה.
לצערינו מחוסר מקצועיות בארץ ישנם מצבים שמאלפי כלבים שמתעסקים באילוף לצורכי תקיפה בארץ מרשים לעצמם להעביר כלבים לא מתאימים קורס אילוף זה.
אישית אני מכיר קאני קורסו שעבר אילוף זה בגיל 8 חודשים (לעומת שמקובל אחרי שנה וחצי לפחות)
התוצעות מפחידות, הכלב פחדן ותוקפני, לבעלים אין שליטה על הכלב כי הם לא עברו קורס אילוף בסיסי וישר קפצו למתקדם, בינתיים חוץ מהבעלים אף אחד לא נפגע.
אבל זה עניין של זמן עם הם ירשו לעצמם לשחרר את הכלב ללא רצועה ומחסום פה.
בפוטנציאל אין מה לעשות וכנראה שירדימו אותו.
בתור בעלים של כבל אתה צריך להבין שכלבים לא נועדו למשחק, כמובן יש גזעים שנועדו לחמם את המיטה בחורף , אבל רוב הגזעים נועדו לשמירה\עבודה.
כמה גזעים לחשבה:
[QUOTE]
וולפהאונד אירי (Irish Wolfhound) הוא כלב צייד ענק ממשפחת ההאונדים. הוולפהאונד האירי נחשב לגזע הגבוה ביותר שקיים היום, והוא עשוי להתפתח לגודל של סוס פוני. הוולפהאונד האירי שימש לציד זאבים והוחזק על ידי מעמד האצולה באירלנד. כיום כלבים מהגזע הזה מוחזקים כחיות מחמד ונדיר לראות וולפהאונד אירי שעדיין עובד כצייד.
כלב רועים מרכז אסיאתי המכונה גם כלב רועים אסיאתי הוא כלב רועים המשמש לשמירה על עדרים בעיקר מפני חיות טורפות כגון זאבים ודובים. מכאן נובע שמו בשפות רבות (וולקודב ברוסית - "חונק זאבים", מרגקי בטורקמנית - "מרסק זאבים"). בישראל לא התבסס הגזע ויש לו רק מגדלים אחדים.
כלב הרועים הקווקזי המכונה גם כלב הרים קווקוזי הוא כלב רועים המשמש לשמירה על עדרים בעיקר מפני חיות טורפות כגון זאבים ודובים. כמו כן הוא שימש לקרבות כלבים אכזריים.
אפשר עוד להמשיך את הרשימה בהרבה מזה.
עוד כמה נקודות למחשבה, התקשורת אוהבת סיפורים לכן נדיר הכתבות שתראה בהם מעורבות של כלבים לא ממצמצים.
אף אחד לא רוצה לשמוע על פודל שהרג ילדה בת 4 זה לא אטי,אבל אמסטף זה כבר אסיסי.
עוד משהו לחשבה אתה מוזמן לחפש פסק דין של בית המשפת העליון-ריצ'רד רוג'י-אנגליה
ציטות משם:
מסקנות וממצאים חשובים שנתגלו בידי גופי מחקר מקצועיים:
1.רוב הקורבנות הם ילדים תחת גיל-10,כשהגילאים הצעירים הם הצפויים ביותר לתקיפה שתוצאותיה קשות-רוב הפגיעות הן בפלג הגוף העליון.
2.רוב הקורבנות(70%) ננשכים מכלב המשפחה או מכלב השייך לחברים\שכנים,כלומר:כלב המוכר לקורבן.
3.רוב מקרי התקיפה מתרחשים: על\או בסמיכות לשטחו של הבעלים.
4. ילדים קטנים חשופים לפגיעה אף מהגזע הקטן ביותר-
http://archives.cnn.com/2000/US/10/...anian.kills.ap/
5.זכרים מועדים לתוקפנות פי-7 יותר מנקבות.
6.כלבים שבעניין של שיגרה קשורים,ההסתברות שיתקפו היא,כפליים ויותר,מכלבים שאינם קשורים.
7.במספר רב של תקיפות שתוצאותיהן קשות נמצא:שהכלב אולף\חונך לתוקפנות ואגרסיביות,או טופל ברשלנות והזנחה קדם מקרה התקיפה.
8.רבים ממקרי התקיפה החמורים,הקטלניים,התרחשו כשלהקה של כלבים שוטטה ללא השגחה,או במכלאה שבה היו קשורים מספר רב של כלבים יחדיו,והקורבן הורשה לשוטט ללא השגחה בסמיכות אליהם-בפרט בזמן האוכל.
9.כלב אשר גילה סימני אגרסיביות קודמים כלפי אדם-קרוב לודאי שיתקוף בעתיד.
10."חקיקה "מבוססת-גזע" מבוססת על ההנחה ש,גזע או גזעים מסוימים הם באופן גורף מסוכנים,ורק גזעים אלו נדרשים לבקרה ומגבלות.
11.חקיקה שאינה "מבוססת-גזע" מבוססת על ההנחה שכול הכלבים מסוגלים לנשוך,ומי שאמור לשאת באחריות המלאה במקרה תקיפה של הכלב,הוא הבעלים.
12.לא הוכח בשום מקום בעולם שחקיקה "מבוססת–גזע" אכן פתרה את בעיית הנשיכות או תרמה לביטחון הציבור.
מסקנות:
1.תקיפת כלבים הינה בעיה חמורה,המצריכה פתרונות מעשיים ומקצועיים-בראש וראשונה חינוך והסברה-אין להשאיר ילדים תחת גיל 12 ללא השגחה עם כלב(כול כלב.)
2.כלבים גדולים המשמשים לשמירה והגנה והמאומנים לאגרסיביות,חייבים השגחה ובקרה מיוחדת.
3.לא ניתן לחשב במדויק מספר מקרי נשיכה של הכלבים המשתייכים לגזע ספציפי ביחס לאוכלוסיית הכלבים הכללית,ולפיכך לא ניתן להכריז בשום רמה של וודאות-שגזע אחד מסוכן מהאחר באופן גורף.
4.גזע הכלב הינו מרכיב מינורי בתקיפה,ופקטורים נוספים הם בעלי משמעות רבה יותר כגון:מין,חוויות מוקדמות,תורשה,סוציאליזציה,אילוף,בריאותו הכללית(גופנית,התנהגותית),הסטאטוס פרודוקטיבי של הפרט,איכותו של הבעלים,השגחה,ריסון,ולבסוף התנהגות הקורבן.
5."חקיקה מבוססת-גזע" אינה מטפלת בבעיה העיקרית במקרי תקיפת כלבים והיא-רשלנות הבעלים.
חקיקה "מונחית גזע" הוכחה כקשה לאכיפה ולא הוכיחה את עצמה כיעילה במתן הסמכות להפוך את הקהילה לבטוחה יותר.
6.חקיקה שאינה "מונחית –גזע" מניחה את האחריות המלאה על כתפיו של הבעלים. בכך,שהחוק והתקנות עוסקות במתן אישורים ורישיון לאחזקת הכלב,בהתבסס על עברו של הבעלים והתנהגותו,כמו גם:קיום ואכיפה של חוקי רצועה ומחסום,גידור הולם,ואילוף.
בכול מקרא דעתי האישית שהחוק לא במקום וכמו כול חוק הבירוקרטיה מנצחת.
לפי דעתי צריך לדרוש מבעלי כלבים לעתיד לעבור מבחן כשירות לקבלת רישיון להחזקת כלב.
אבל זה ידרוש כסף וזה משהו שהמדינה לא רוצה ומסתפקת בלהגביל כמה גזעים ולהתעות תושבים.
|
|