20-10-2009, 02:36
|
|
|
חבר מתאריך: 20.10.09
|
|
מעוניין לקבל מידע על נ"מ ועצות בכללי
(מצטער שפתחתי נושא בפורום 'צבא', לא ראיתי שיש את הפורום הזה שנראה לי מתאים יותר לנושא שלי...)
שלום לכולם,
קוראים לי איתן, אני מלש"ב ומתגייס ב-8.3.10.
תראו, לפני שאני מתחיל לספר את הסיפור האישי שלי לפני הגיוס, על המצב שלי ובאיזו גישה אני מגיע לצבא.. חשוב שתדעו שאני לא פשוט רוצה "להיפטר" מעבודה מלוכלכת או לא לתרום מעצמי למדינה ולהיות סתם ג"ובניק.
אוקיי, אז ככה - בהתחלה שאפתי להגיע לגל"צ. זה היה סוג של חלום, פנטזיה, או איך שתרצו לקרוא לזה. אני מאוד אוהב לכתוב ולעסוק בתקשורת, אני כותב כבר עכשיו באתר חדשות ספורט באינטרנט ומתכנן ללמוד עיתונות ספורט אחרי הצבא.
בכל מקרה, גם אותי כמו את רוב אלה שרוצים גל"צ, לא ספרו. אמנם יש לי קב"א גבוהה יחסית (54), אבל גם יש לי נתונים מושלמים עבור חייל קרבי. באמת. פרופיל 97, בנוי מצויין 1.87 גובה, ולמרות שהצהרתי שאני מעוניין לשרת את המדינה בתפקיד שהוא לא קרבי, קיבלתי מנילה קרבית.
שוב, אני רוצה להדגיש - אני ממש לא רוצה להיות סתם ג"ובניק, להעביר 3 שנים בשיעמום וזהו, אבל עם זאת - אני מעדיף שלא לשרת ביחידה קרבית. פשוט להתרחק לזה ולא להתעסק עם זה. ולא אני לא עצלן ולא אחד שמעדיף חיים קלים. אני פשוט מכיר את עצמי. אמנם מבחינה פיזית כמו שתיארתי אני "תפור" על יחידה קרבית, אבל מנטלית זה לא זה. אני לא אסתדר - לא אני ארוויח ובטח שלא הצבא, במידה ואכן אהיה חייל קרבי.
התקווה היחידה שלי מהמנילה שקיבלתי הייתה קצונה ייעודית - קצין שלישות לבעלי פרופיל קרבי. הלכתי למיונים, הלכו לי לא בדיוק טוב בלשון המעטה, הראיון היה גרוע למרות שהתכוננתי אליו מראש ובאמת באתי עם מקסימום מוטיבציה. כנראה שלא עברתי כי שלחו לי שוב מנילה הביתה + מכתב שבו הצבא מודיע שהוא מאפשר לי לדרג מחדש את המנילה (בקודמת סימנתי 5 לקצונה וכל הקרבי 1 כולל רצון לשרת כחייל קרבי).
ברגע שקיבלתי את המנילה השנייה שלמעשה ממנה הבנתי שלא התקבלתי לקצונה הייעודית, הבנתי שאין מה לעשות - אני אהיה חייל קרבי, בין אם אני אוהב את זה או לא. אני בשלבים של השלמה עם זה שאני הולך לשרת כחייל קרבי בשלוש השנים הקרובות.
ובכל זאת, כדי אולי "להמתיק" את הגלולה המרה (חס וחלילה לא מתכוון ששירות קרבי הוא רע - אני הכי מעריך בעולם את החיילים הקרביים), החלטתי לנסות לברר מהי היחידה הקרבית הכי פחות קרבית, אם אפשר לקרוא לזה ככה. כל מי ששאלתי אותו את השאלה ענה פה אחד - נ"מ.
אם כן, אשמח לקבל פרטים על השירות בנ"מ.. כמה קרבי זה, למה בדיוק זה פחות קרבי מהשאר.. ובכלל תגובות על הסיפור שלי ואולי גם עצות כיצד לנהוג. איך שאני רואה את זה כרגע - זה או קרבי או כלא, ואני אפשר להגיד ילד טוב מבית טוב, בטח שלא אחד שיישב בכלא. גם לא כלא צבאי.
תודה רבה, אשמח לקבל תגובות, תשובות ועצות!!!!
איתן.
|