15-10-2009, 14:39
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
לביתך ארבע דלתות.
שלוש מהן אני נעלתי.
אחת מהן ננעלה על ידי אדם אחר (למרות שבדלת יש מעבר לכלבים), ובכל אופן - אינך יכול לצאת ללא רשות שלי או שלו.
האם אתה תחת כיבוש? פיזית לא נכנסתי לבית שלך, כולה סגרתי את הדלתות.
האם באמת הבית שלך חופשי?
אם אתה חושב שכן - יש לנו בעיה של הגדרת המושג כיבוש.
הגם שלפי הכתבה לא מדובר רק על הכיבוש בעזה אלא גם על הכיבוש באיו"ש, או שגם שם אין כיבוש?
אני אבהיר שלדעתי כיבוש זה דבר נפלא כשאני בצד הכובש, אבל אני לא רואה סיבה להתכחש לו.
|
כיבוש הוא לא דבר ניפלא, לא לנכבש וגם לא לכובש. לרוע המזל כיבוש הוא לפעמים כורח השעה. הכיבוש הישראלי ביו״ש שנוא עלי, אני מ״שמאלני״ הפורום אל תשכך, אבל בין המשך הכיבוש לבין רקטות על גוש דן הכיבוש עדיף בעיני. מן הטעם הזה פינוי (״פינוי״, לא ״גירוש״ ) אזרחים ישראלים מהרצועה היה צעד נכון לדעתי, פינוי כוחות צה״ל ובמיוחד מציר פילדלפי לא כל כך.
גם המצור על עזה הוא לא לרצוני אבל איזו ברירה יש לנו? הנסיגה מלבנון קיבלה גושפנקה רישמית של האו״מ, האם זה עזר?
אבל יש הבדל בכל זאת, במצור יש הרבה פחות חיכוך יומיומי בין חיילי צה״ל לבין התושבים. אין השפלות במחסומים, אין עיקובים אינסופיים בדרך לקניות, בית הספר, בית החולים וכו׳, אין חיפושים בבתים באישון ליל, השחתת רכוש, מעצר מבוקשים ואלף ואחד דברים אחרים שהם הכיבוש מבחינת הפלסטינאי הממוצא.*
אז כן, יש הבדל ומצור הוא לא כיבוש.
בנוגע ליו״ש אני הבנתי שקצפם של התורכים יצא דווקא על הנעשה בעזה. מכל מקום, וכפי שכתבתי מקודם, בין רקטות על הראש לתורכים זועמים אני אקח את האופציה השנייה.