16-10-2009, 18:56
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "רק עכשיו שמו לב שתנאי קבלה שונים לתארים מתקדמים בין בוגרי מכללות לאוניברסיטאות"
הקפצה לטובת כתבה רלוונטית
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3790938,00.html
"הטכניון הוא רק קצה הקרחון: אינפלציית מכללות להמונים, שמרנות אקדמית של הוותיקים וגם שיקול תחרותי-כלכלי נותנים עדיפות לבוגרי אוניברסיטה בקבלה לתארים מתקדמים. זה מנוגד לחוק ולתקנון, אבל מה הפיתרון?"
ובנימה אישית-
סחבק למד הנדסה בטכניון עד שהשתעמם וזרק ז', ועזב. סחבק לומד עכשיו מנע"ס במכללה.
מה הרשמים שלי? מצטער להגיד, יש לא מעט אהבלים במכללה, אבל העניין הוא שהם מנופים מאוד מהר. כל הטענות על "קניית תואר בכסף" לא נכונה, היות ומרבית המכללות הן ציבוריות, ורק 4-5 הן פרטיות. וגם הן כפופות למל"ג, בניגוד למה שאמר טוקבקיסט לא ממש חכם בכתבה. וחומר הלימודים? שמעו, לא למדתי מדעי המחשב במכללה, יכול בהחלט להיות שהרמה נמוכה מזו שבטכניון או את"א. אבל משפטים/מנהל עסקים/פסיכולוגיה, מקצועות שאתה צריך בהם רק מרצה טוב וחומר לימודים איכותי, נלמדים ברמה זהה בחלק מהמכללות לעומת אוניברסיטאות. לדוגמא- אין אפליה בביג פור בקבלת מתמחים בראיית חשבון, מי שטוב מגיע. ואני מכיר כמה חבר'ה מהמכללה שהתקבלו ללא קושי. למיטב זכרוני, יש כמה מכללות בחמישיה הראשונה של אחוז מעבר בחינות לשכת רו"ח. אני יכול להעיד על עצמי, כאחד שעובד בשוק ההון, שלא מעט עובדים זוטרים ואף מנהלים הגיעו ממכללות, ולפחות לגבי, החומר שלמדתי במכללה מועיל בהרבה מעוד קורס תיאורטי שלמד בוגר אוניברסיטה. זה מתחיל בדברים הקטנים כמו קורס יישומי מחשב, בו למדתי כמה האקסל חשוב לתחום, בעוד כל בוגרי האוניברסיטה שעובדים איתי לא מכירים אחוזון קטן מיכולותיו, ומסתיים בדברים מהותיים כמו קורס בנגזרים פיננסיים, אסטרטגיות מסחר וכו', דברים שנשמעים כמו סינית לחלק מבוגרי האוניברסיטה.
אז לפני שכל אחד מתחיל עם סטיגמות והאשמות, או בכיינות, שיזכור שהדבר תלוי בראש ובראשונה בו, המוסד עצמו לא בהכרח משפיע, לטובה ולרעה.
|