תרופות 'אנטי דכאוניות' (SSRI) - כוונות טובות, תאוות בצע או סימום מכוון של מיליונים?
מה שמפחיד הוא המגמה העולמית הממסדית הברורה : לאבחן ולסמם בתרופות האלה יותר ויותר אנשים,
אם פוקוס חולני במיוחד על ילדים.
נאשמות הביניים בד"כ הן חברות התרופות - המואשמות בתאוות בצע, ונסיון למכור כמה שיותר תרופות בדרכים ערמומיות ולא כשרות.
שיטות האבחון והפסיכיאטריה עצמה גם הם צוברים ביקורת מבחוץ ומבפנים - התנהגות שהיתה עד היום רגילה מאובחנת כמחלה ומיד נרשם טיפול תרופתי.
הקשר בין ים הרעלים שאנשים נחשפים אליהם במזון במים באויר וכו' כמעט שאינו נעשה
ומה לגבי שילוב של מספר תרופות כאלה ואחרות?
אך כשמסתכלים על התמונה הרחבה יותר -
האם ניתן להתכחש כי ישנו יתרון ברור ורצון עתיק של בעלי השליטה ביצירת אוכלוסיה של מיליוני אנשים\עבדים אפתיים נוחים וצייתניים?
ssristories.com
נוצר ע"י אישה בשם בטי הנדרסון.
(התארחה אצל ג'ונס ב 09.06.2009)
במשך שנים היא אספה וריכזה כתבות מהעיתונות, טלוויזיה, ירכונים מדעיים וכו'
לארכיון המכיל יותר מ 3000 כתבות -
בעיקר בנושאי תופעות הלוואי החמורות והפסיכוטיות\אלימות של לקיחת תרופות אלה, ומה שלכאורה עוד יותר מסוכן - הגמילה הלא זהירה מהם.
(ישנה טענה איתה אני נוטה להסכים, שלרוב מקרי האלימות המטורפים והבלתי מוסברים בשנים האחרונות שותפות התרופות הנ"ל .
מעניין לדעת האם בכל אותם מקרי אלימות משונים בארץ המשטרה חוקרת בכיוון זה)
(דרך אגב ידוע למשל שדודו טופז היה על תרופות שכאלה)
המידע באתר מוצג בצורת מאגר מידע אותו ניתן למיין גם לפי תאריך,
לרוב ניתן גם לינק למקור.
מידע כללי ורשמי על תרופות אנטי דכאוניות מסוג 'מעכבי ספיגת סרוטונין בררניים'
או - SSRI - Selective Serotonine Reuptake Inhibitor
מויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/SSRI
גננות בחיפה: "הריטלין הפך את הילדים לרובוטים מהלכים"
10.8.2009
ציטוט:
גננות בחיפה מתריעות על מספר גבוה של תלמידים הנוטלים ריטלין. מומחה: "לא כל ילד שיש לו איזו בעיה של מוטיבציה או שהוא משתובב בכיתה, חייב ריטלין"
שלושה שבועות לפני פתיחת שנת הלימודים מתריעות גננות בעיר על שימוש מופרז ומדאיג בתרופת הריטלין.
"הגן שלי הפך למצעד של רובוטים מהלכים", סיפרה גננת ותיקה בחיפה, "בגלל המספר ההולך וגדל של ילדים הנוטלים ריטלין".
הגננת גילתה עוד, כי היא נאלצת להיאבק עם הורים על מנת שיפסיקו לתת לילדים סמים.
הגיע הזמן לאפשר לסטודנטים ולמבוגרים בריאים לקחת ריטלין באופן חוקי כדי לשפר את יכולת הריכוז וההישגים הלימודיים שלהם,
גם אם הם לא סובלים מהיפראקטיביות – כך טוען מומחה לאתיקה
ארגון הבריאות העולמי פרסם בכינוס העמותה העולמית לבריאות הנפש נתונים על התגברות מחלת הדיכאון בעולם, לפיהם בעוד 20 שנה צפויים לסבול מהמחלה יותר אנשים מכל בעיית בריאות אחרת.
היום למעלה מ-400 מליון בני אדם מושפעים ישירות מהפרעות נפש
התנהגויות שאך לפני שנים ספורות נחשבו נורמליות, הפכו פתאום לבעיות פסיכולוגיות המצריכות טיפול. ביישנות פשוטה הפכה ל"הפרעת חרדה סביבתית", כל קיטור הוא פתאום "הפרעת חוסר סיפוק תמידי". אז מה הפלא שבארה"ב נרשמה עליה של 4,000 אחוז באבחון מאניה-דיפרסיה. נתונים קשים? הנה, הפסיכיאטר רושם כדור. תרגיעו
מיליוני אנשים בעולם – כמעט מחצית מאוכלוסיית המערב – מוגדרים ביישנים • האם הביישנות היא הפרעה נפשית שמצריכה טיפול פסיכיאטרי, או שמדובר במצב טבעי לאנשים מסוימים, שרק חברות התרופות האינטרסנטיות תירגמו אותו לבעיה?
האם בתי החולים בדרך לטיפול נקי מטעויות?
3.9.2009
מערכת לרישום מידע רפואי הקיימת בעולם ובעתיד צפויה להיות חלק ממערך הרפואה בישראל, אמורה למנוע את טעויות האנוש בטיפול בחולים http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/937/932.html
אבחונים פסיכיאטריים לילדים במערכת החינוך - איך הכל התחיל?
סרטון מתוך הסרט התיעודי "פסיכיאטריה: תעשיית המוות" - כיצד התיאוריות הפסיכיאטריות הלא מדעיות השתלטו על בתי הספר http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2917386
לא הכל שחור לבן, יש אנשים שהתרופות האלה הצילו להם תחיים. בטח אתה תבוא ותגיד להם שזה רע או טוב.
פסיכאטריה זה פריבלגיה שזכינו לה.
מה שעצוב לי שיש אנשים שצריכים תתרופות האלה בצורה חיונית אבל בגלל כל מיני סנטילוגיה וחארטות כאלה הם חושבים שזה רע כשבעצם זה מה שיציל להם את החיים.
וזה ממקור ראשון.
האתר הנ"ל שייך לכת הסנטולוגיה, באופן כללי עשו לכם כלל, אם אתם רואים ברשת מישהו מדבר נגד תרופות פסיכיאטריות או פסיכיאטרים ורופאים בכלל תוך הפרכת כל מיני עובדות והפניות שלא נגמרות, סביר שצריך להרים את התמרור הנ"ל : זהירות סנטולוגיה לפניך
זו כת מסוכנת.
עוד מידע: http://www.katot.org/KtSct_Scientology.asp
זה שהסיינטולוגים נגד תרופות באופן כללי, לא קשור לעובדה שיש מגמה עולמית לפמפם אנשים בסמים עם מרשם.
יש סיבה למה המילה האנגלית לתרופות היא גם סמים, כי זה מה שהם באופן בסיסי, סמים.
סמים משפיעים על המח ועל הגוף באופן דרמטי, הם יכולים לרפא, אבל הם גם יכולים להחריב,
סמים כמו פרוזק, ריטלין, זנקס, ועוד תרופות אנטי-דיכאוניות שדוחפים לאנשים כאילו זה אקמול,
הופכות לממכרות, ומרגילות את המח למצב של איזון כימי לקוי, שלא לדבר על דברים אחרים.
כנ"ל גם לגבי חיסונים שאינם הכרחיים, כמו חיסונים עונתיים,
מישהו אומר שצריך להמנע מחיסונים בכלל? לא, אנחנו אומרים שצריך להיות עירניים,
והכי הכי חשוב, לא ללכת כמו עדר אחרי טרנדים שמופצצים לכם מבלי שתוכלו למצמץ לרגע כדי לחשוב.
הפורום הזה בהחלט לא מייעץ ולא ייעץ, לא עכשיו ולא אף פעם, לגבי טיפול רפואי,
אבל הפורום הזה כן נותן מידע, חומר למחשבה והזדמנות לעצור ולראות דברים בתוך פרספקטיבה שונה.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "זה שהסיינטולוגים נגד תרופות..."
זה נכון מה שאמרת, שהתרופות האלה יכולות לעזור וגם להזיק.
אני חושב שהבעיה היא בחוסר מעקב. לתרופות האלה כמו לכל תרופה יש תופעות לוואי.
הבעיה היא לדעתי בבעיה לאתר את תופעות הלוואי האלה, ברור כי רופא עם נסיון ידע למצוא את הבעיות טוב יותר מהאדם הממוצע ולכן לדעתי הפתרון הוא במעקב גדול יותר. צריך לתת תרופות, אבל צריך שיהיה מעקב טוב יותר של הרופאים אחר המטופלים שלהם.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "מאיפה אתה יודע שאין מעקב?
אתה..."
אני בתחום של בני אדם ועל כן מכיר כל מיני שמשתמשים בריטלין.
זה נכון שמחלקים היום ריטלין כמו סוכריות. דורשים לך 400 ש"ח ופסיכיאטר ואתה בפנים.
זה עוזר לאנשים בצורה מופלאה אבל גם תופעות לוואי יש לכך והפסיכיאטרים לא תמיד מזהירים מזה.
ראוי שריטלין ינתן תחת השגחת רופא, ששבוע אחרי יהיה חייב לפגוש את המטופל ולשאול על חוויותיו, הרופא הרי יזהה את תופעות הלוואי הרבה יותר טוב מהמטופל ולכן צריך להיפגש איתו באופן סדיר.
בקיצור לי נראה (ואני כמו שאמר סרג'ו "לא הוסמכתי") שהדברים בתחום הזה של הריטלין לא מתנהלים כמו שהם צריכים להתנהל, האם כך הדבר גם בתרופות פסיכיאטריות אחרות פופלריות (למשל נוגדיי דיכאון) אולי כן אולי לא. התרופות האלה הם ל90 אחוז ומעלה מהאוכלוסיה מעולות, אבל בשביל האחוז הקטן שלא מתאים להם ראוי שהפיקוח הרפואי יהיה גדול יותר.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי abc136 שמתחילה ב "אני בתחום של בני אדם :) ועל..."
איך אתה רוצה לפקח על האנשים? אולי נתקין איזה צ'יפ ביומטרי כדי שנוכל לדעת למי יש תופעות לוואי ולמי אין
מכיוון שיש הרבה אנשים נורמטיבים לחלוטין שלוקחים SSRI's כי מה לעשות, יש להם הפרעת חרדה כלשהי, יהיה בלתי אפשרי לפקח עליהם כל עוד אין להם תלונה קונקרטית על איזושהי תופעת לוואי קיצונית שמפריעה למהלך חייהם.
צ'יפ שמגלה תופעות לוואי של תרופות? רעיון מעולה, רק שאין כזה.
פיקוח (או אולי המילה היותר נכונה וטובה פה היא ביקורת) זה אפשרי בהחלט, רופאים מזמינים חולים לביקורת כל יום.
הדמיון הגנטי בין עכברים לבני אדם הוא כל כך גדול שאפשר לומר שאנחנו קרובי משפחה.
לגבי המעבדה, למה אקמול אתה מוכן לקחת (או לא, לא מכיר אותך אישית) וצ'יפ שמנטר את תפקודי הגוף שלך אתה לא?
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי abc136 שמתחילה ב "צ'יפ שמגלה תופעות לוואי של..."
אתה לא יכול להזמין את כולם לביקורת כי זה יצור עומס בלתי אפשרי על המערכת.
בראייה רחבה, הפשרה הכי טובה היא להסביר על השלכות התרופה ולקוות שבמידה והחולה מרגיש-שמשהו-לא-בסדר, הוא גם יפנה לגורמים המתאימים..
אני יודע מה זה סיינטולוגיה. אין שום קשר בין האידיוטים האלה אלי. להפך.
אני לא מאמין בשום סיינטולוגיה ובשום דת מטומטמת בכלל. ואין בכלל קשר בין הדברים.
התרופות האלה דופקות את המוח זה מוכח.
תרופות פסיכולוגיות איזה ח-ר-ט-א.
כאילו שאיזה כדור יכול להשפיע על מצבי רוח. דיכאון? תחשוב בהיגיון חתיכת סתום. עם מישהו בדיכאון מה הוא צריך לעשות. לקחת תרופה מסריחה או ללכת לייעוץ ולדבר על מה שמכניס אותו לדיכאון ולנסות לפתור את הבעיה הזאת?
הרי עם בנאדם בדיכאון זה נובע ממשהו. ואיזה כדור לא ירפא את זה. זה הכל בראש.
פתאום זה נהפך ל'' או אתה נגד סימום תרופתי?. אתה סיינטולוג ואתה מסוכן!!!!!!''
יא חתיכת פאטת עוף מפה תעשה טובה
תגיד, אתה בכלל יודע כיצד דכאון ומצבי רוח "עובדים" בגוף? אתה יודע כיצד התרופות הללו עובדות? מסתבר שלא, מאחר וכל מה שאתה יודע, זה לקלל. אילו היית טורח קצת לברר יותר לעומק, היית מגלה שדכאון נגרם בשל חומר המופרש בגוף, ותפקיד תרופות נגד דכאוניות הוא לעכב את ספיגתו.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי NWORESISTER שמתחילה ב "לך תחפש אותם
הרי אתה משחק..."
אני לא משחק אותה "חכם". בתור אחד שחוץ מלפסול מקורות של אחרים לא יודע כלום אני מציע שתשב בצד ותשתוק. אם פותח האשכול העלה טענה, ראוי שהוא יגבה אותה בהוכחות, כפי שנדרש בפורום זה.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי NWORESISTER שמתחילה ב "דמגוגיות יופי
על כל הוכחה..."
אוקיי, לאחר שהוכחנו כי אתה סובל מכשל התפתחותי קשה ביותר, אפשר לחזור שוב לדרישה המקורית. כאחד שיודע לפסול כל מקור שמביאים לו, כל עוד הוא אינו מאשר את דעתך, אין לך הזכות לדרוש שדבריך יתקבלו כמות שהם. אמרת משהו? גבה אותו.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי NWORESISTER שמתחילה ב "''ראוי שהוא יגבה אותה..."
אני הולך להדהים אותך, להגיד לך את אחד המשפטים שישנו לך את תפיסת העולם, אני ממליץ לך להדפיס את המשפט בגדול ולתלות מעל המחשב:
לא כל מה שכתוב באינטרנט הוא נכון
*הפסקה דרמטית*
צורת ההתבטאות שלך היא של ילד בגן, אתה סופג הרבה מאוד דברים מהאינטרנט, אבל אתה לא מפעיל שום מנגנון סינון מינימאלי ויוצא מנקודת הנחה שהכל נכון ומדוייק.
כבר כתבתי לך את זה בעבר, אתה לא יכול להביע דעה חדה כל כך על משהו רק בגלל שהוא מופיע ביוטיוב או רק בגלל שיש עליו הרבה מקורות באינטרנט.
אני ממליץ לך לקחת נושא אחד מכל מה שאתה מאמין בו, נושא קטן, לא משהו גדול. ולקרוא עליו עוד חומר גם מאתרים שלא עוסקים בתאוריות קשר. תפתח קצת את העיניים ותראה שמגוון דעות זה דבר חשוב ואסור לפסול ישר שום דעה. לא יזיק לך גם לברר מה הרקע של האנשים שאתה טוען שמדברים רק שטויות.
אני לא כותב את זה כדי לרדת עלייך, אלא באמת לנסות להראות לך שאסור לקחת שום דבר כתורה מסיני, צריך לחקור ולסנן.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי NWORESISTER שמתחילה ב "נמאס לי לחזור לאותו נושא..."
אתה אמיתי?
אתה כל הזמן מדבר על סרטונים ביוטיוב (ממסדיים או של קונספירטורים, זה לא משנה) - זאת לא רמה!!!!
אם נושא מעניין אותך - צא ולמד אותו, לך למכללה, לך לקורסים, לך לספריה... תתעמק בנושא.
התואר דוקטור לא מגיע עם מכונת פוליגרף מחוברת ליד - זה שיש רופא שאומר משהו זה לא אומר שזה נכון.
בשביל זה יש סטנדרטים אקדמאיים - מאמרים שמפורסמים חייבים לעמוד בסטנדרטים מסויימים כדי לקבל תוקף של מחקר מדעי - זה שקראת מאמר באינטרנט שמאוד הרשים אותך, זה לא אומר שמה שנאמר בו הוא נכון או שיש איזה שהם סימוכין למה שנאמר.
אתה חייב לשאול את עצמך (ולא לענות אימפולסיבית, באמת לשבת ולחשוב) האם אתה לא חוטא בזה שאתה אומר שאתה מחפש את האמת אבל מוכן לפנות רק למקורות מאוד מאוד ספציפיים כדי לגלות אותה?אם אתה לא עושה לעצמך חיים קלים בזה שאתה לא בודק שום דבר לעומק ומוכן לקבל את הדברים כמו שהם?
במה אתה שונה ממי שחושב שכל מה שאומרים בתקשורת הוא נכון?
קראתי את כל ההתכתבות הזו שהייתה לך פה, אני לא מכיר אותך, ואני די חדש פה,
מאיפה מגיעה כל האלימות הזו אצלך? אוי ואבוי.
התחושה העיקרית שלי היא שאני מרחם עליך.
מקווה שתמצא את הכוחות לטפל בעצמך יום אחד, כי רוח הדברים ממה שכתבת היא זעקה לעזרה.
נערך לאחרונה ע"י abc136 בתאריך 07-10-2009 בשעה 09:05.
יש קבוצה של אנשים שלפעמים נחשבת לכת ולפעמים לכנסיה ולפעמים לארגון, והם גם נלחמים בתרופות אנטי דכאוניות.
אני חושב שהם כמו היהדות החדשה, רק לעולם המודרני.
קוראים לזה סיינטולוגיה, אבל זה סתם אנשים דפוקים בשכל שיוצאים בהכללה כנגד כל דבר...
מה שמצחיק זה ששמעתי פעם שזה שהמציא את הכת הזו אמר פעם בעצמו "אם אתה רוצה להתעשר, או שתזכה בלוטו או שתמציא דת חדשה".
ולא בכדי מי שמקדמים את הדת המטופשת הזו זה חמדנים תאווי בצע כמו שחקני הוליווד: טום קרוז, ג'ון טרבולטה וכל מיני טמבלים כאלה שבטח קוצרים רווחים נאים בנוסף למשכורות העתק שלהם..
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי iceman4ever שמתחילה ב "קוראים לזה סיינטולוגיה, אבל..."
זהו, העניין בכת הזו שהיא ברובה לא מטופשת כלל (חוץ מעניין העבמים). הסינטלוגיה היא למעשה בתרגום חופשי 'המדע הקדוש'. תתפלא לשמוע אבל אפשר למצוא בין שלל הדברים שלהם גם דברים מועילים מאד. האנשים שנופלים בידים של כת הסנטולוגיה הם בד"כ אנשים די חכמים, יש בזה משהו שתופס אותך, הרבה דברים ממה שהם אומרים באמת עובדים.
עובדתית הם הצליחו לגמול בבתי כלא מסמים במקום ובאחוזים שהרבה אחרים לא הצליחו.
הכרתי פעם סנטלוג שאמר לי משהו חכם מאד: אם אתה קורא קטע ולא מבין אותו, אתה צריך ללכת ולחפש מילה אחת, זו המילה האחת שלא הבנת הוא אמר לי, שהיא המפתח לכל שאר הקטע/מאמר שלא הבנת. ובדקתי את העניין וזה נכון, במיוחד בטקסטים באנגלית, הסכנה טמונה במחשבה של האדם הממוצע ששואל עצמו אחרי התנסות כזו "אולי גם בשאר הדברים שהם אומרים יש משהו", אז זהו שממש לא, וזו הסכנה הגדולה שלהם, זו המלכודת שלהם.
אז לסיכום, לא צריך לזלזל בהם, זה שורש הבעיה, יש אצלם הרבה דברים חכמים. רק שחוכמה ויושר לא תמיד הולכים יחד, ועם כמות כזו או אחרת של חכמה מעניינת ואפילו מפליאה אפשר למכור לך גם הרבה חרטא. הסכנה שבכת הזו היא דווקא בגלל שהם אנשים חכמים.