לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-09-2009, 21:31
  ColMonty ColMonty אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.06
לגבי אמינות הסיפור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "חשיפה: כך פוצץ חיזבאללה סלולרי במעבדת 8200"

מי שצריך לדעת יודע, ומי שלא צריך לדעת יכול להמשיך ולנחש. העובדות הן שבעבר ניסו ארגוני הטרור בלבנון לפגוע בחיילי צה"ל באמצעות מילכודים שונים שניראו תמימים למדיי כגון רדיו טייפים. אנשים ששירתו ביק"ל בשנות השמונים יכולים לאשר או לאשרר.
מתוך הכתבה ניתן להסיק שהייתה פה בעיית בטיחות יותר מאשר בעיית בטחונית. ההבדלים:

תקלת בטיחות: אביזר בעל חשיבות מועבר מאזור לחימה לעורף לאנליזה כאשר ידוע שייתכן וניתן למלכד את האביזר. היה ניתן להמנע מהתקלה באמצעות שיקוף, כלב הרחה, או סניפר של חומרי נפץ.

תקלה בטחונית: אם הטלפון היה משדר מיקום וקול של אלו המחזיקים בו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-09-2009, 23:20
  eyal_am eyal_am אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.09.08
נראה לי קישקוש בלבוש....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "חשיפה: כך פוצץ חיזבאללה סלולרי במעבדת 8200"

בתור מישהו ששירת ביחידה בכמה מקומות, ויודע איך דברים עובדים, הסיפור הזה נראה לי "קצת" תמוה, שלא לומר מרים גבה.

הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו שחיברו את הטלפון למקור מתח לא מתאים וקרתה תאונה "חשמלית".
מפה ועד לסיפור שהחיזבאללה "פוצץ טלפון במתקני 8200" יש קצת מרחק....

לעיתונאים יש דרכים להשיג רייטינג גם במחיר של כתיבה של דברים שהם לא ממש מבינים בהם.

(אל תאמינו לכל דבר שאתם קוראים או שומעים)

נ.ב. - בתור הצנזור הצבאי לא הייתי שמח שהעיתונאי הנ"ל משתמש בשמות נושאי תפקידים ביחידה כדוגמת <רמ"ד יעדים> וכו', הייתי מכניס לו על זה באבי אביו כי מעבר לסיפור הג'יימס בונדי הזה לא צריך לחשוף שמות ותפקידים במבנה היחידה.
ישן 14-09-2009, 02:57
  ColMonty ColMonty אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.06
תחושה של אין דין ואין דיין
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי eyal_am שמתחילה ב "נראה לי קישקוש בלבוש...."

יכול להיות שאני טועה אבל מזה כמה שנים ניכר שיש יותר ויותר עבירות צנזורה של העתונות, אם זו הישראלית או חו"ל באמצעות נציגיהם בארץ. האם זה קשור להתעצמות התחרות בין כלי התקשורת השונים כמו ערוץ 2 וערוץ 10, וכן הקריסה הממשמשת של העתונות המודפסת (מעריב והארץ מלווים עשרות מיליוני שקלים בכדי לשרוד). כל זה לא משנה כאשר יש "בעל בית" בצבא שלא נותן לזה לקרות. עצם העובדה שהמידע על שמות מדורים ב 8200 זולגת החוצה יש לה (לדעתי) מכפיל כח מעצם העובדה שמלש"בים שקוראים את המידע חושבים שמותר לדבר וכאשר הם ישרתו ביחידות הללו המודעות שלהם לגבי מה מותר ומה אסור צפוייה לרדת. הפתרון לדעתי הוא פשוט להתחיל מחדש. פשוט לחזור לימים שבהם אסור היה לדבר על כלום ואחרי התקופה הזאת שבה החברות המסחריות למטרת רווח שגם מייצרות חדשות כמקור רווח יבינו שיש מחיר לחשיפת סודות צבאיים. אוליי צריך להחזיר את ראש המלמ"ב ולתת לו סמכויות נוספות.

ישן 14-09-2009, 10:29
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...

כל תוספת מידע באשכול זה היא מיותרת.

המידע שהתפרסם בספר עבר דרך הצנזורה.
התגובות שלכם, בד"כ, לא.

אנשי 8200, כאנשי איסוף חשבתי שתהיו מסוגלים להבין שבתגובות שלכם אתם מאשרים או פוסלים מידע שברגמן פירסם שם ועושים לחיזבאללה שירות יקר מפז.
שכחתי שאתם אנשי איסוף ואין לכם מושג במחקר.

מקור אחד מברבר ומקור אחר פוסל או מאשר.
ברגמן אולי מברבר (ואולי לא) אבל מישהו כאן יכול לאשר את הבירבור.
לעולם לא תצטערו על משהו שלא תאמרו.

המשכיל בעת ההיא יידום.

ישן 14-09-2009, 10:57
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
מודה באשמה...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "כל תוספת מידע באשכול זה היא..."

שהייתי ב-8200. בקשר למה שכתב ברגמן, לא ידעתי דבר וזה לא כל כך לענין.
מה שמרגיז אותי אישית בכל הסיפור איתו, שהוא או הוצאת הספרים שלו עושים עלינו פרומו ויחסי הציבור.
אין זה שייך לדעתי אם הצנזורה אישרה או לא. הפרסומים האלה משפעים לדעתי על המורל שלנו,
שבימים אלה הוא לא מי יודע מה. זה ממש אבל ממש לא תורם לאף אחד חוץ מלאויבנו וחבל.
אולי באמת משהו ידפוק בשולחן ויצעק "באסטה". אני לא רוצה לדעת הכל וגם לא מעניין אותי.
נ.ב.
בקשר לספרו החדש אמשיך מה שכתבתי...

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:49

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר