12-08-2009, 15:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.08
|
|
טירונות - ממה ההלם?
היי הייתי רוצה להבין משהו. אני בן 17 וחצי בקרוב מתגייס, עדיין לא יודע לאיפה.
אני שומע סיפורים, מלא סיפורים על ילדים שמתגייסים ובטירונות אחרי כמה ימים ממש רע להם והם רוצים להשתחרר ולא לשרת יותר.
מעניין אותי לדעת למה זה קורה?
הנה למשל בן דוד שלי התגייס יום ראשון לנ"מ, היום אני שומע ממנו שהוא הלך לקב"ן ומבקש להם להשתחרר ושהוא לא רוצה לשרת...
למה זה קורה??? מה עושים להם שם שגורם להם לכזה הלם שכל ההכנות הנפשיות האלה לפני הגיוס כמו "כל המפקדים זה רק משחק, אל תיקח את זה ללב, תתמודד עם זה, תהיה חזק..." הם לשווא?
תשמעו, אני יודע שהגדנ"א בכיתה י"א אפילו לא משתווה לקרסוליים של הטירונות, אבל מה כ"כ מלחיץ ומבהיל במשמעת שם שהוא כ"כ שונה מהמשמעת של הגדנ"ע? אני יודע שתגידו לי שבגדנ"ע אתה יודע שלא יעשו לך כלום אם תסרב פקודה אבל בפקודות עצמן, טירטורים, שכיבות שמיכה, במה זה שונה? מה, הם מתישים אותך שם כ"כ שאתה לא יכול לסבול את זה??
למה כל מי ואני מגדיש כל מי שמתגייס מתחיל "לבכות" בטירונות שהוא רוצה לחזור הביתה ולא רוצה לשרת ורע לו שם כ"כ? אולי זה המקום? מסתגלים, אין מה לעשות...
הייתי שמח להבין את זה אולי תספקו לי את התשובה, לפחות אלה שכן התגייסו כבר...? תודה.