03-08-2009, 05:12
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
|
|
|
הוא דווקא צודק, לתורת הקבלה כן היו רבנים שהתנגדו לה, הטעות שלו היא כשאמר "ביקורת רבה", הביקורת על הקבלה מעולם לא הייתה רבה מהסיבה הפשוטה שהקבלה תפסה תאוצה חזקה וקשה להתנגד למשהו כה פופולארי
דוגמא שעולה לי עכשיו לראש היא רעיון גלגול הנשמות שהקבלה אימצה לחיקה ולבסוף הפך לחלק כמעט בלתי נפרד מיהדות
אלא שרעיון גלגול נשמות הוא לא חלק עיקרי ביהדות והיו מגדולי ישראל שהתנגדו לו מפורשות
הנה אשכול שהיה פעם על הנושא:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=354235
הנה תגובה שלי על העניין שכתבתי באשכול אחר (שגם הוא מאד מעניין) כי האשכול הקודם נעלם ממני
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ShoobyD
אגב, חבל שרק עכשיו אני רואה את האשכול הזה כי יש לי מה להוסיף לו (האמת שאני מתלבט אם להקפיץ אותו ולהוסיף בשביל גולשים שיתקלו בו..)
צר לי להודיע לך אבל ישי צודק בהחלט במה שהוא טוען שם
חבל שאתה מטעה ומתייחס ל"גלגול נשמות" כאל דבר ש"כל מי שמאמין בתורה שבע״פ ממילא מאמין גם בזה"
זו טענה ממש לא נכונה, גלגול נשמות הוא לא אחד מעיקרי האמונה של היהדות וחלק מגדולי ישראל שללו אותו מכל וכל
ואני לא מדבר על אנשי דורינו, אני מדבר על ר׳ סעדיה גאון, ר׳ יוסף אלבו, ר׳ אברהם בן הרמב״ם וכד׳
וזה לא שהם סתם לא התייחסו לנושא – כדוגמת הרמב״ם שלא מזכיר כלל את גלגול הנשמות בכתביו – אלא דוחים אותו בפירוש
(ככל הנראה שגם הרמב״ם לא קיבל רעיון זה כיוון שהוא די התנגש עם הגישה שלו למהות הנפש)
הנה לך מספר מקורות לעיון: (את מראי המקומות לקחתי מכאן, סעיף 10.6, בהערות)
|
כמו שכתבתי שם בהמשך:
ההתנגדות לגלגולים הייתה בעיקר בתקופת תור הזהב של יהדות ספרד, תקופה שהייתה ידועה בגישתה הרציונלית
לאחר מכן הרציונליזם די דעך, תורת הנסתר התחילה לצוץ ולפרוח
וה"יהדות המיסטית" חזרה לשלוט (עד ימינו אנו למעשה..)
נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 03-08-2009 בשעה 05:15.
|