מדי פעם (בהפסקות פרסומות בעיקר) אני פוזל לחטייאר הקומי הזה שנקרא "ליאור שליין" בערוץ 10,
וכל פעם אני נדהם מחדש, עד כמה חוסר מקוריות ועצלנות מייצגים את התוכנית שלו.
עפ"י הפורמט של תוכנית לייט-נייט, יש מונולוג ואז קטע\פינה קומית קבועה, ואז האורחים.
מה שמתגלה פעם אחרי פעם, זה שאת הקטעים הקומים שליין פשוט אוהב לגנוב (אין מילה אחרת לתאר את זה),
הוא גונב מקונאן אוברייאן, מג'יי לנו ומדיוויד לטרמן, מי שמכיר את הפינות הקבועות בתוכניות האלה,
לא יתקשה לזהות אותם בגרסה הישראלית שלהם אצל שליין, נכון עדיין אין חוק נגד גניבת בדיחות וגאגים קומיים,
ויעיד על כך הבדרן קרלוס מנסייה, שגונב במשך שנים בדיחות, עד שהחברים למקצוע כמו ג'ו רוגן החליטו לחשוף אותו.
הקטע שכל כך מכעיס אצל שליין, זה עיקר העובדה שהוא לא מנסה לטשטש את הגניבות שלו,
ומבצע את הפינות האהובות של מנחי הלייטנייט האמריקאים אחד לאחד, ובאופן עלוב ולא מצחיק בעליל.
אז כל מה שיש לי להגיד לשליין זה זה, אם אתה וצוות הכותבים שלך עצלנים מדי
בכדי לחשוב על פינות וגאגים משלכם, אין לך ולתוכנית שלך זכות קיום, וראוי שתוחלף ביחד עם הכותבים שלך בהקדם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "ליאור שליין, גנב קטן מקומיקאים גדולים"
אז אני לא רוצה לדעת מה זה "גנב גדול"...
כשאני רואה את ההעתקה הקטנונית של כל הניואנסים של תכניות הלייט נייט שאני מכיר, זה אולי הרגע שבו אני הכי קרוב למלא טופס ויתור אזרחות ישראלית וללכת להשיג את הדרכון הפולני הזה במקום... (או אוזבקי, או מה שלא יהיה)... פשוט מביך... אפילו את הפיעצפקאס של ההתעסקות בכוסות של האורחים הוא לא חוסך מאיתנו.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אם ליאור שליין הוא גנב קטן..."
הכוונה "קטן" היא באופי ובסגנון הלא מתוחכם של הגניבות שלו,
ראיתי קומיקאים ישראלים ש"השאילו" חומרים בעבר, אבל הם ידעו לעשות את זה בחן,
הכלומניק הזה פשוט מעתיק אחד לאחד, כולל הפרופס, למשל בפינה "חשיפה"
על משקל "secrets" של קונאן אובראיין, הם מציגים את ה"סלב" מתוודה על סודות,
כשהפריים מצולם בשחור לבן, ויש בקבוק ויסקי על השולחן, ותאורת חקירה.
אחד לאחד כמו פורמט הפינה של קונאן, זה פשוט דוחה.
לא פחות דוחה היה הפינה שלו "האם זה יצוף" שנגנב מדיוויד לטרמן, אני שונא גנבים כאלה,
זה פשוט גורם לך להקיא שיש זבלים כאלה בטלויזיה מסחרית, שגונבים הברקות של אחרים אחד לאחד.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Ingsoc שמתחילה ב "ואיך הוא שונה מיתר התוכניות על המרקע הישראלי?"
כמו שהוסבר, זה הבדל שמיים וארץ,
זה כמו שתשאל איך יש בישראל מקדונלד שמעתיק מאמריקה?
על זיכיון שמעת פעם? מה שקורה זה שהחברה המקורית מוכרת את הזכויות לחברות הפקה בעולם,
ומקבלת אחוז מסויים מהרווחים, וגם כמובן יש לה את זכות הוטו על הפורמט והחוקים, זה 2 דברים שונים לגמרי.
אם אתה מדבר על ריאליטי, כן, הרוב זה פורמטים קנויים,
אבל אנחנו מפצים על זה במקומות אחרים: הכספת, בטיפול, צחוק מהעבודה,
כולם תוכניות שנמכרו בחו"ל, והצליחו לא רע...
תוכניתו של ליאור שליין ממשיכה "לשאוב השראה" מאחיותיה הגדולות באמריקה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "ליאור שליין, גנב קטן מקומיקאים גדולים"
ככל הגויים
תוכניתו המתחדשת של ליאור שליין לא שונה מקודמותיה, וממשיכה "לשאוב השראה" מאחיותיה הגדולות באמריקה. אבל סמדר שילוני דווקא לא סבלה, ואפילו אופטימית לגביו, בערךסמדר שילוני פורסם: 08.06.09, 10:00 מי אמר שאנחנו מפגרים אחרי אמריקה? אחרי הפרוזן יוגורט, המהפכה במוסד הנשיאות (אצלם "נשיא עם זיקה מוסלמית", אצלנו "נשיא עם אמא ערביה"), "מסודרים" והמשבר הכלכלי, מגיעה לארץ גם מהפיכת הטוק-שואו.
ממש לפני שתי דקות קונאן אובריאן החליף את ג'יי לנו ב"טונייט שואו", רק בשביל שלֶנו יעקוף אותו בסיבוב ויתרווח במשבצת השידור שמקדימה את אובריאן, מהלך שיצר בלוק חוסם של לא פחות משלוש תוכניות אירוח יומיות ורצופות בלוח השידורים של NBC.
אני כבר לא עוקב אחרי התוכנית, אבל לפני כמה שנים היה אצלו קטע שהרתיח אותי.
תומר שרון חסר הכישרון והמתכנה "תומאש", גנב קטע שלם של אנדי קאופמן המנוח (
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.).
למרות שעשה לו טיפל'ה אדפטציה על שיר ישראלי, לא נתן קרדיט ואפילו לא רמיזה שזה לא קטע שלו במקור. בהתחשב בגיל מרבית הצופים אני לא חושב שיש סיכוי שהכירו את המקור או את היוצר, עוד פלגיאט מוצלח...
John Kennedy Toole
אדון שליין לא מצחיק לאנס. הבדיחות שלו ושל הכותבים שלו לא מצחיקות ולא היו מצחיקות. הן אפילו מעליבות מי שלא גר במרכז.
הייתי מזמן מבטל לו את התוכנית.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Algorithm שמתחילה ב "לא ראיתי היכן לאנס טען שהוא..."
ויתרה מכך, הדגשתי שהגניבה עצמה של החומרים המצחיקים מחו"ל נעשת באופי לא מצחיק בעליל..
ציטוט:
הקטע שכל כך מכעיס אצל שליין, זה עיקר העובדה שהוא לא מנסה לטשטש את הגניבות שלו,
ומבצע את הפינות האהובות של מנחי הלייטנייט האמריקאים אחד לאחד, ובאופן עלוב ולא מצחיק בעליל.