|
30-05-2005, 00:02
|
|
|
חבר מתאריך: 03.08.02
הודעות: 5,023
|
|
המשטרה: המנכלי"ם ידעו !
במשטרה משוכנעים: החוקרים יואשמו, המנכ"לים ידעו
חוקרי המשטרה בטוחים כי התיק נגד 11 החוקרים הפרטיים בפרשת "הסוס הטרויאני" מבוסס. מה עם המנכ"לים וסגניהם? "הם יתקשו להסביר מדוע לא דיווחו על השגת חומר בדרכים לא כשרות - ודרך כשרה לא הייתה". במפלג ההונאה מצפים שאותם חוקרים יפלילו את מעסיקיהם. בינתיים, רק אחד "מזמר"
אבי כהן
P{margin:0;} UL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 16; padding-right:0;} OL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 32; padding-right:0;}var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) { switch (type){ case 'external' : if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);} break; case 'article' : urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace ',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'yaan' : urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace ',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'archive_article' : urlStr = '/articles/1,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace ',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'category' : urlStr = '/home/1,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; } } function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}</B>פחות מיממה לאחר פרסום פרשת "הסוס הטרויאני", במשטרת מחוז תל-אביב משוכנעים: הפעם, ההר לא יוליד עכבר. נגד 11 החוקרים הפרטיים שנעצרו, במשטרה משוכנעים הערב (יום א') כי יוגשו כתבי אישום. השאלה הגדולה היא מה צפוי בגורלם של בכירי החברות במשק, ששמם נקשר לפרשה - חלקם כבר הגיעו למסור עדות, ואחרים יעשו זאת בימים הקרובים. עתידם יוכרע בסוגייה המשפטית - האם אפשר יהיה להוכיח שידעו כי החומר הושג בדבר עבירה.
מבחינתו של ראש מפלג ההונאה, סגן-ניצב אריה אידלמן, מדובר כמעט בשאלה רטורית: "אני משווה את זה לכך שאדם קונה רכוש בפינת רחוב, ויודע שאותו רכוש הושג בפשע או עוון, ובכל זאת קונה אותו. מאוחר יותר, כאשר נתפס הרכוש, ניתן להגיש נגדו כתב אישום בגין החזקת רכוש גנוב".
כל הכתבות, הדיווחים והפרשנוית:
המזמינים: מפלאפון ועד יס, אלו החברות החשודות אלה החוקרים הפרטיים המעורבים בפרשה אמנון ז'קונט ל-ynet: "הסיוט נגמר" "מודיעין עסקי הוא חלק מהחיים במשרדי הפרסום" יום הכיפורים של אבטחת המידע פרשנות: "שימוש בסוס טרויאני אינו חוקי" תדהמה בספורט: נעצר סגן נשיא מכבי חיפה הקרב בענף הרכב: "מאיר" נגד "צ'מפיון מוטורס"
"בית-המשפט יצטרך להחליט ברמת המנכלי"ם והסמנכלי"ם", אמר סגן-ניצב אידלמן בשיחה עם ynet. "כל אדם, שהזמין וקיבל מהחוקרים הפרטיים חומר שהינו תצלומי מסך, מאזנים כספיים, קמפיינים פרסומיים ותוכניות עתידיות של החברות המתחרות - יצטרך להסביר מדוע לא חלה עליו החובה לדווח שהחומר לא הושג בדרכים כשרות. לא היתה כל דרך אחרת להשיג את החומר, פרט לדרכים בלתי כשרות". הוא סיכם: "העובדות והחומרים שנמצאים בידינו ברורים, כעת נותרה רק השאלה המשפטית".
מי שמחפש רמז לתשובה של אותה "שאלה משפטית", יוכל ודאי למצוא אותו בדברי השופט מרדכי פלד, שאמר בסוף-השבוע, בעת דיון בהארכת מעצרם של שניים מהחשודים: "עולה חשד סביר כי הם ידעו שחומר רגיש וחסוי, המועבר מתוך חברות מתחרות, יכול להיות מושג רק בדרך בלתי חוקית". את הדברים אמר השופט בדיון בהארכת מעצרם של שניים מהחשודים - עופר רייכמן, איש המודיעין העסקי של חברת הסלולר "סלקום", ושי רז, איש המודיעין העסקי של "פלאפון" המתחרה. השניים כבר שוחררו למעצר בית.
במשטרה מרכזים את המאמץ בניסיון להוציא הודאה מאחד החוקרים הבכירים, לפיה אותן חברות, ששכרו את שירותיו, ידעו היטב שהחומר שברשותו הושג בדרך לא חוקית. לפי המשטרה, היחיד שהסכים עד כה "לזמר", ולמסור מידע אף מעבר למה שהתבקש - היה אלכס ויינשטיין, מומחה המחשבים של חברת "קרוכמל". אלא שכמומחה מחשבים, לא הוא ישב בדיונים מול בכירי החברות.
כל המנכ"לים והסמנכ"לים - שנעצרו במהלך השבוע שעבר, עם הפיכת החקירה הסמויה לגלויה - יובאו מחר לשחרורם בבית-משפט השלום בתל-אביב. אולם המשטרה תמשיך לחקור את חומר הראיות שהצטבר נגדם.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/01082004/565623/tarshim_w.gif]
הכל התחיל אצל הסופר ז'קונט
הפרשה נחשפה בתום החקירה הגדולה ביותר של פשעי מחשב בישראל, שנמשכה כחצי שנה וזכתה לשם הקוד "מירוץ סוסים". חוקרי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל-אביב נדהמו לגלות כי ריגול תעשייתי הפך לנורמה קבועה, וחברות רבות, מהגדולות במשק - כגון הוט, אורנג', מי עדן, משרד הפרסום שלמור אבנון עמיחי, "היחצ"ן של המדינה" רני רהב וצ'מפיון מוטורס - נפלו קורבן דרך אותם חוקרים פרטיים לחברות מתחרות.
הפרשה החלה להיחשף בנובמבר 2004, עת הגיעו למפלג ההונאה בני הזוג ורדה ואמנון ז'קונט, וסיפרו לחוקרים סיפור שבתחילה נשמע מוזר. בני הזוג סיפרו כי חלקים מספרו של הבעל הסופר אמנון מופצים באינטרנט, זאת עוד לפני שהספר יצא לאור. לדעת בני הזוג, מה שקרה הוא שפרצו למחשב האישי שלהם והצליחו לשלוף ממנו מידע. בני הזוג העלו חשד לפיו חתנם לשעבר, מומחה למחשבים, קשור לנושא.
החקירה הועברה ליחידת המחשב במפלג ההונאה. החוקרים שבדקו את המחשבים של בני הזוג גילו כי במחשבו של ז'קונט הושתלה תוכנה מסוג "סוס טרויאני", ובאמצעותה נשלחו מהמחשב מסמכים ותמונות לשרת FTP (שרת לאחסון קבצים ברשת). אותו "סוס טרויאני" איפשר למעשה שליטה מלאה במחשבו של ז'קונט, בלא ידיעתו.
צוות החקירה הצליח לאתר את יצרן ה"סוס הטרויאני" וכן שרתי FTP נוספים בארץ ובעולם, בין השאר באירופה ובארצות הברית, ששימשו לאחסון הקבצים שהושגו על פי החשד באמצעות אותה תוכנה. בחקירה גם עלה כי מספר שנים קודם לכן הציע מפתח התוכנה למשטרת ישראל לקנות את התוכנה, ובמשך זמן רב התקיים עימו משא ומתן. רק כאשר הבינו במשטרה שמכר את אותה תוכנה לעבריינים, החליטו להפסיק עימו את המשא ומתן.
(29.05.05, 22:41)
|
|