08-05-2009, 14:48
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.07
|
|
יפה אמרת. לזה קוראים בעברית צחה: דילמה. ואני רוצה להוסיף משהו:
אולי מזלזלים באלמנט ההפתעה, הבלבול, ערפל הקרב.
אני חושב שהתקפה יעילה על סוללות טק"א - לא חשוב מאיזה סוג - חייבת לכלול אלמנטים שיוצרים פחד ובלבול בקרב צוותי המפעילים והמערך המגן על הסוללה עצמה, בשלב מוקדם, לפני הגעת המפציצים המאוישים לזירה.
יש די והותר מחקרים שמראים שפחד ולחץ קיצוני מורידים ביצועים של צוותי אדם-מכונה בצורה דרמטית, עד כדי פגיעה חמורה בתפקוד או חוסר תפקוד כלל.
תקיפת קומנדו מדויקת ומתואמת למשל יכולה להכניס פחד גדול מאד בקרב צוותי סוללות שכנות. ולהכניס אותם לדילמה: להתחפר בפני ההפצצות מהאוויר - או להישאר גלויים להגן בפני קומנדו?
אני יכול לתאר לעצמי sequence כזה:
א. מטח טק"ק או פצצות גולשות נושא רש"ק מצררי פוגע בסוללה ומכניס אנדרלמוסיה. בהפתעה גמורה.
בשלב זה, הסוללה - או מה שנותר ממנה - בכוננות עליונה. סבלה קרוב לוודאי אבידות. מלקקת את פצעיה, ואולי איבדה חלק מהיכולות שלה.
כעת, הדילמה קשה: כדי לשרוד פיזית - ואל נא נזלזל ברצון החיים , אפילו של צוותי S300... - הם מבינים שמיקומם אותר. שהתקפה נוספת היא עניין של רגעים או שעות ספורות. ושבהתקפה הבאה הם עלולים ליהרג. האם הם יעשו הכל, אבל הכל, להמשיך בתפקוד יעיל תחת איום ההשמדה? לא בטוח. זה ענין אינדיבידואלי של מפקדי הסוללה וחייליהם.
הם למשל יכולים לכבות את המכ"ם - או לא למהר לתקן תקלה פעוטה ולטעון כלפי הפיקוד שהמכ"ם נפגע בתקיפת הטק"ק. מכ"ם סגור מבחינת מטוסי הקרב שיבואו הוא בבחינת סוללה לא קיימת.
אם הסוללה מסתלקת מהמקום או מפסיקה את פעולת המכ"ם שלה - היא למעשה נעלמת ממפת האיומים, עד לפריסה מחדש. אם היא נשארת - מחכה לה המנה הבאה בתפריט.
זה בדיוק הזמן להנחית עליה את המכה הבאה:
ב. התקפת רוויה של דמיים, מלט"ים מתאבדים מגיעה מיד אח"כ.
בשלב זה, אם הסוללה לא הושמדה, היא מותשת, שיגרה טילים רבים על דמיים, מלטי"ם, וטק"ק, אבל עדיין מתפקדת, עדיין מסוכנת, המערכות כולן בסריקה מאומצת, אבל הסוללה עצמה כבר מסומנת למטוסים תוקפים באמצעות העשן העולה ממנה.
ג. מערך שיבוש ל"א מופעל נגד הקורנים של הסוללה,מה שנשאר מהם. גל שני של דמיים ומתאבדים מגיע בצמידות עם מטוסי הקרב.
ד. מטוסי קרב מגיעים לזירה ומטילים מטען נוסף של דמיים, מלטים מתאבדים, פצצות מדויקות, מצררים, טילים נגד קורנים וכו'.
המתאר הזה, בלי קשר למידת הריאליות שלו - הוא אחלה תסריט לסרט אקשן טוב.
|