20-02-2013, 23:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.08.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
...האחרים סרבו להילחם/לסכן את עצמם (מונדק, פעיל ונרקיס)...
|
בנו של מונדק הוא חבר קרוב שלי , והפניתי את תשומת-ליבו לאשכול . הוא מצא לנכון להעביר תגובתו דרכי , ואני מביא אותה כלשונה :
מר יוסיפון
הכותב הינו בנו של מונדק .
1. כשלא יודעים או מכירים את העובדות , שותקים או שואלים שאלות . הסירוב לא נבע מאי כתיבת הפקודה בכתב . הסירוב נבע מהסיבות שמנעו את כתיבת הפקודה .
2. אינך מכיר את העובדות , אינך מכיר את האיש , אינך מכיר את אומץ ליבו ועל כך יעידו בניהם / נכדיהם של כאלו שראו , חוו וניצלו בזכותו .
בהגנה , בהעפלה , בפלוגות השמירה השונות , בהדרכות למיניהן , בנוקמים בקומנדו 51 בבריגדה ועוד... בהרבה מקומות שהשתיקה יפה להם גם כיום .
3. מאותה סיבה שסירב לצאת (ואכן הוא סירב) ומאז ועד יום פטירתו לא הגיב . אומר רק שתוצאות אותה הפלגה , אותם חזה מראש , מעידות על אי הסכמה תיכנונית בעיקרה . הסירוב לא נבע מפחד על חייו שלו . אתה מוזמן לחפש את תוכנית המבצע , את מטרתה וכיצד נקבעו היוצאים . אם וכאשר תמצא -תודיע לי , והמבין יבין .
בניגוד לאחרים , בשנת 1941 אבי היה כבר בוגר בית ספר מקצועי לקצינים ולא קורס הנפת מקלות מתקדם...
4. כתבתי קצת יותר ממה שתיכננתי . צערו הגדול של אבי היה שלא הצליח לשכנע את צבי ספקטור חברו ולא רק לנשק , שהפעולה אינה ראוייה , אינה מתוכננת
ונידונה לכישלון מראש , והנזק שבאובדן 23 מבכירי המפקדים (24 ליתר דיוק - גם הבריטי נחשב) עולה על התועלת שבפיצוץ בית הזיקוק .
5. מעניין באמת מדוע הפקודה לא ניתנה בכתב...
6. מעניין באמת מה היו שיקולי ה-"טיול" צפונה . שיקול צבאי לא היה פה , ולא אוסיף מפאת כבודם של צאצאי הנופלים...
רומי