29-04-2009, 08:37
|
|
|
חבר מתאריך: 05.12.06
|
|
חרדות
התקף חרדה אצלי מתבטא כך: בהתחלה מגיע במין גלים קטנים של מועקה וחנק בגרון ופאניקה. לאט לאט עם המשך היום והפעילות שאני עושה, הגלים גדלים לרמות בלתי נסבלות שאיתן כבר קשה מאוד להתמודד. לקראת השיא משתחרר אצלי המון אדרנלין, אני לא יכול להפסיק לבכות, אני בפאניקה מטורפת וכל דבר שאני חושב עליו מהעבר שלי, כמו בית הספר שלי, חבר טוב או כל דבר אחר שאני אוהב גורם לי מסיבה כלשהי לייסורי מצפון מטורפים ולעוד בכי. כמגיע השיא אני פשוט מאבד כל תקווה, מפסיק את כל מה שאני עושה, מתיישב, מרגיש שאני בעינויים זה סבל שאי אפשר לתאר במילים, מחכה שמישהו יקח אחריות עלי.
הסיבה להתקפים האלו לא כל כך ידועה, בטח משהו בילדות שלי, הייתה לי ילדות די קשה שבטוח השאירה צלקות.
הייתי מקבל אותם בב"ס בכיתה ז'-ח' ומאז עד לצבא המצב רק השתפר.
התגייסתי לצבא לפני 9 חודשים. אני כבר 9 חודשים במלחמה עם עצמי.
רציתי לפני הצבא להיות טייס, עברתי את המבחנים הראשוניים ואמרו לי שאתגייס ליחידה קרבית אחרת ולאחר חודשיים אוכל לצאת לגיבוש. מהיום הראשון בצבא התחלתי לקבל את ההתקפים האלו. מישהו שם שם לב לזה ושלחו אותי לפסיכיאטר ויום אחרי זה לקב"ן, אחרי סבל של יומיים שהיו היומיים הקשים בחיי וכל מה שהנפש שלי רצתה היה לעוף משם ולברוח, שאל אותי הקב"ן אם אני רוצה שהוא יוציא אותי מקרבי אבל כך אוותר בעצם על הטייס או שאני בכל זאת מנסה כי יכול להיות שזה סתם הלם בקו"ם. בחרתי לנסות.
סבלתי את ההתקפים במשך חודשיים בטירונות וכל זה בשביל לצאת לגיבוש של הטייס אליו רציתי להגיע. היו גם ימים בהם הייתי מאושר עד הגג בלי שום סיבה כאילו הגוף ממש צריך לאזן את כל הסבל הזה. יומיים בערך לפני שהייתי אמור לקבל את התשובה אם אני יוצא או לא, פשוט קרסתי בחדר בטירונות ומלמלתי כל מיני משפטים כמו "אני לא מסוגל, לקחו לי את החופש" דברים לא בדיוק הגיוניים הרי שאפתי למקום עם פחות חופש.
קב"ן הוציא אותי מקרבי לאחר זמן די רב של תהליכים מגעילים והתחלתי לעשות יומיות. מאז אני נפגש עם פסיכולוג ומנסה למצוא פיתרון לבעיה הזאת שלא מאפשרת לי להתקדם.
החלטתי לנסות שוב משהו מסוג אחר... הצלחתי לארגן לעצמי יציאה לקורס קרב מגע על מנת להפוך למדריך בצבא... כמה חודשים עסקתי בלהוריד לי את הסעיף קשיי הסתגלות שקיבלתי בקרבי והתאמנתי חזק מאוד באומנויות לחימה וכושר בשביל להצליח בקורס. לא הפסקתי לחשוב ולחלום על זה כמה חודשים. עברתי את המבחנים התקבלתי לקורס ולמרות שחשבתי שהתגברתי כבר על כל החרדות האלו הכל חזר ובעוצמה גבוהה מאוד, יותר מאשר בטירונות. למרות שקיבלתי תמיכה חזקה מאוד מהמדריכים שהיו מודעים למצב שלי ולמרות שידעתי שאין לחרדות האלו שום סיבה ושזה המקום שאני רוצה להיות בו, הנפש שלי לחצה עלי לעוף משם. המשכתי להילחם שלושה ימים רצופים, שלושה ימים שם עינויים, בכי, פאניקה וכל רגש רע אחר שאתם יכולים לתאר לעצמכם עד ששוב, קרסתי נפשית ופיזית. עוד חלום יפה ונחמד שלמרות שהוא חלום שלי עצמי, משהו בי לחץ עלי לנטוש אותו.
אני בן אדם חזק, אני כל הזמן נופל וממשיך וממשיך וממשיך ונופל וממשיך, אני מצליח להגיע לכל מקום שאני רוצה, אבל הדבר הזה כל הזמן מפיל אותי מחדש.
לא התקדמתי לשום מקום מבחינת החרדות מאז הטיפול עם הפסיכולוג.
אני לא מחפש חיזוקים, פשוט אני כבר די מיואש מהחיים שאני חי. הנפש שלי לא מקשיבה לחלומות שלי ולרצונות שלי.
כתבתי את זה גם כדי להבהיר את זה לעצמי יותר טוב וגם כדי לבקש עזרה.
אני אוהב להסתדר בעצמי ולהיות עצמאי, אבל אני לא יודע מה לעשות.
|