28-04-2009, 18:39
|
|
|
חבר מתאריך: 29.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי matainho
בנוגע למשמעת - בסופו של דבר זה תלוי בסגל המפקדים שלך. יש סגלים קשים יותר ומקפידים, ויש פחות.
היציאות בשריון הן לא הכי גרועות ולא נעליים, ולא, אתה לא סוגר רק בשביל שמירות/מטבחים, אלא מהמון סיבות שאתה אפילו לא חושב לעצמך (לו"ז, תחילת אימונים, תאום אימונים וכו'). יש דברים שהם מעבר לתפישתו של טירון, אז אל תיקח ללב אם סגרתם עד עכשיו קצת יותר מצנפים או גולנצ'יקים.
וכן, הסיבה לזה שלא יוצאים עם נשק בהכשרה היא כדי למזער את מספר גניבות הנשקים בצבא, שבשנה החולפת עמד על כ-200 (לפחות לפי מה שאמרו לנו כשביררנו). פחות נשקים בבית = פחות גניבות. האם אני מסכים עם זה שקרבי לא ייצא עם נשק הביתה? לא. אבל פקודות הן פקודות.
|
א. ביררתי עם כל אחד מכל החילות הקרביים ובחודשים הראשונים הם יוצאים יותר טוב ממני. נקודה.
ב. לגבי הנשק? אז למה זה ככה רק בשריון?! ומה אחרי המסלול לא יהיו גניבות? או שבונים עלזה שאחרי שאנשים קיבלו שבתות ביציאה על הפקרת נשק הם ישמרו עליו יותר טוב?
ג. אכן אני יודע בדיוק למה אנחנו נשארים שבת ואף דיברתי עם הסגל שלי עלזה, אבל עדיין, למה שריון סוגרים יותר שבתות בגלל לו"ז ואימונים מאשר אחרים? הלו"ז יותר צפוף? אז תאריך את הטירונות בכמה ימים, נכון זה ביג דיל, אבל בשביל טירונים לסגור שבת זה גם ביג דיל, לא מתחשבים בזה יותר מדי.
ד"א שיהיה ברור, אני לא מצטער לרגע שבחרתי לשריון (ובחרתי, הייתי ג'ובניק לפני זה ככה שאפחד לא הכריח אותי לעבור לשריון) ואת האמת? שבת בבסיס זה לא כ-זה גרוע (שבת בבית עדיף כמובן) ולגבי הנשק? לא בטוח בכלל שהייתי רוצה "להיסחב" איתו, אבל נחמד שתהיה את האופציה. וכן, ישלי את הקטנוניות שמציק לי שלאחרים מותר ולי אסור, מה לעשות. יותר מציק לי שיש אנשים שמאוד חשוב להם ה"וואסח" של הנשק וזה מאוד מוריד להם מהמוטיבציה ואני לא חושב שיש לשריון את הפריבלגיה הזאת לאבד מוטיבציה, הביקוש לחיל הוא הכי נמוך מבין כל החילות, וזה מאוד חבל.
|