|
16-04-2009, 10:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.07.08
|
|
לא מבין על מה אתה מדבר...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי AJ-47
באחרונה הופיעו סימנים לשינוי במדיניותה של ארה"ב במזרח התיכון וחלק מהם רשומים למטה:
1. מאמר שהתפרסם ב"דבקה" ומצטט את ה"פיננשל טיימס" הלונדוני שנכתב לאחר השיחות של אובמה באירופה. במאמר זה מציין הכתב שארה"ב מוכנה לקבל כעובדה מוגמרת את היותה של אירן מעצמה גרעינית.
2. מאמר נוסף מ"דבקה" שמציין שארה"ב בודקת את האפשרות לקבל את אירן כשותף במערך הכוחות של ארה"ב במזרח התיכון ובאפגניסטן. וזאת לדעתי, על מנת לאפשר לארה"ב להסיג את כוחותיה משני מדינות אלו בלא שנסיגה זו תתפרש ככישלון אמריקאי.
3. אני יודע שאין הרבה הערכה לידיעות של "דבקה" בפורום, אבל אם נוסיף לזאת את המהלכים הדיפלומטיים של ארה"ב עם סוריה ואירן, את הנכונות האמריקאית לבחון את "חבילת ההצעות" האירנית, את הדיבורים של הנשיא אובמה באירופה, בטורקיה, עם מנהיגים ערביים במטרה לפייס את העולם המוסלמי ובישור הקו עם אירופה, ניתן בהחלט לראות שינוי במחשבה האמריקאית לגבי המזה"ת.
4. עם נוסיף למהלכים אלו של ארה"ב, שרואה באירן שותף למדיניותה במזה"ת, גם את הקמתה של ממשלת הימין בארץ, ואת אי נכונותה של ממשלת ישראל, בשלב זה, להכיר בפתרון של שני מדינות בין הים לירדן,
ואת המחשבה שאסור לישראל להסכים למצב של אירן גרעינית, אזי נמצא שכל הפרמטרים של עימות קשה עם ארה"ב אכן קיימים והשעון מתקתק. ביבי הוזמן לביקור בארה"ב בחודש הבא ואם השיחות יעלו על שירטון, זה עלול לתת בידי ארה"ב עילה לבצע "בחינה מחודשת" של היחסים עם ישראל. אם זה יקרה, ומהלך כזה קרה כזכור בימי קיסינג'ר, אנו עלולים למצוא את עצמנו תחת סנקציות כחלק מהלחץ על הממשלה לשנות את מדיניותה. אני מקווה שביבי יתנהג כמו בגין בזמנו שחזר מארה"ב ואמר ואני לא מדייק "אפילו שיש לי בעיות בברכיים לא התקפלתי".
5. אם כי תרחיש זה הוא אולי דימיוני, הוא באותה מידה יכול להתממש וישראל צריכה להערך למקרה זה. במסגרת הלחץ על ישראל ארה"ב עלולה לסרב למכור לה מערכות נשק חכמות כגון מטוסי קרב ועוד.
אם נוסיף לזאת את הקטנת תקציב הבטחון האמריקאי, שעלול לגרום לסגירת קוי הייצור לאפ-22 ולהקטנת ההזמנות לאפ-35, ישראל עלולה למצוא את עצמה במצב שבו לא תוכל לחדש את צי המטוסים שלה.
6. מכיוון שהתרחיש זה עלול לקרות, אולי הגיע הזמן להדק את היחסים הצבאיים שלנו עם רוסיה. ניתן לנצל את המומנטום שהרוסים קונים מאיתנו מזל"טים, ולבקש מהם להרחיב את שיתוף הפעולה בינינו ולאפשר לנו לייצר/להרכיב בארץ את הסוחוי-35, שיהיה מטוס היירוט של ח"א, ואת המסק"ר קי אי-50 הידוע בכינויו "הכריש השחור".
7. רוסיה נמצאת בבעיות כלכליות בעיקר עקב המשבר הכלכלי שעובר על כל העולם וירידת מחירי הנפט. לישראל לעומת זאת יש יתרות מט"ח גבוהות, למיטב ידיעתי, וניתן להשתמש בהם כמנוף בנושא שיתוף הפעולה הצבאי ביננו ולבין רוסיה. היתרונות משיתוף פעולה זה, ובניית מערכי ייצור למטוסים על כל המשמעות לפיתוח התעשיה בארץ, יהיו מרובים גם אם ארה"ב תקטין/תבטל את הסיוע הצבאי לישראל.
8. הידיעות האחרונות מארה"ב שיש לישראל את היכולת לתקוף את מתקני הגרעין באיראן, והידיעות מרוסיה שהיא לא תמכור לאיראן את טילי הנ"מ מדגם אס-300 , מראים לדעתי שיש ברוסיה רצון לשפר את היחסים עם ישראל ולכן זה אולי הזמן המתאים לדון עם הרוסים במכירת נשק לישראל.
|
ישראל הייתה, וישראל תשאר בעלת הברית החזקה ביותר של ארה"ב בחו"ל (ויסלחו לי האנגלים).
האמריקאים מודעים לכוחה של ישראל, ולתחום ההיי טק המפותח, והם לעולם לא יוותרו על זה (במיוחד לא למען מדינה כמו איראן).
כמו כן אתה לא לוקח בחשבון את הלובי היהודי החזק מאוד שקיים בארה"ב (האם קיים לובי איראני כלשהוא?).
ודבר אחרון, הסיוט הגדול ביותר של ארה"ב זה שתיווצר ברית בין ישראל לרוסיה, עם אפשרות לצירוף סין, מצב כזה יצור כוח צבאי בקנה מידה שאפילו ארה"ב הגדולה עם נאט"ו לא יוכלו להתמודד איתו.
אגב,
בניגוד להצהרותיו של אובמה במהלך הבחירות, הוא בחר להכניס עוד עשרות אלפי לוחמי מארינס לאפגינסטאן ועיראק.
השערה שלי לכל המהלך, ומה שעתיד לבוא, זה שארה"ב פשוט מרדימה את שאר העולם (ובעיקר את איראן), תוך כדי שיתוף פעולה חשאי עם בעלות בריתה (ישראל, נאט"ו, אוסטרליה וכ'ו...).
וההתקפה תהיה כוללת, ותסתיים במהירות.
יכול מאוד להיות שבעקבות ההתקפה איראן תגיב בהתקפה בלתי קונבנציונאלית על ארה"ב (זה יכול להתבטאות גם ע"י פצצה מלוכלת באמצע מנהטן, או פיגוע כימי/ביולגי).
בכל מקרה זה כיוון המחשבה שלי, נראה מה יהיה בעתיד.
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."
|
|