15-04-2009, 18:35
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.04
|
|
נסיעה לחו"ל בעידן המודרני - יומן מסע קצר
טוב אז אם מישהו תהה לאן נעלמתי, טסתי לחו"ל אחרי הרבה מאוד זמן
ואיך לא, ישר אל בטן החיה בעצמה, אררה"ב!
אפשר להתחיל בכך שאחרי הבדיקה הבטחונית בישראל (שמאוד מעודדת אגב ברמת הנינוחות שלה)
אתה מגיע להחתמת דרכונים, כשבזווית העין אתה מבחין בו, בדוכן הביומטרי למי שלא רוצה לעמוד בתור,
"בוא, תן לנו טביעת אצבע בלי להמתין" קורא לך השלט, כמובן שאליי האופציה לא קרצה כמו לאחרים שהקימו לעצמם תור קטן משלהם שם.
באמרקה לעומת זאת הפריבילגיה של לבחור בין השניים כבר מזמן נשמעת כמו בדיחה,
את הפד הבודד להנחת האצבע לצורך סריקה דיגיטלית וצילום ביומטרי, החליף כעת פאנל לכל כף היד והאצבעות בנפרד.
התלווה לכל העניין עלון הסבר שמפציר בי להרשם אונליין ולמלא תחקיר שאלות אישי אם ארצה לשוב למולדת החופש הזו בעתיד,
לאחר שאיש הביטחון הבהיר לי שזה לא משהו שאני חייב לעשות הפעם, הבטחתי לו במין "שקר כלשהוא" שאני יטפל בזה אח"כ,
בעודי חושב לעצמי "יופי, עוד מאגר ממוחשב שממתין לאינפורמציה שלי", כן זו תהיה ההתניה העתידית לכניסה לארה"ב.
צריך להגיד את האמת, מדובר במדינה יפיפיה ומלאת השראה, והעם עצמו הוא לא הבעיה,
הבעיה היא מדיניות של אנשים שאינם קשורים למדינה א' ב' או ג', שבעינם מדינות הם נחלת העבר,
והשאיפה היא לייצר קוי מדיניות גלובאליים ואחידים לכל העולם, שכוללים זיהוי ביומטרי, מאגרי מידע ממוחשבים,
ובעתיד (כך אני מסיק ממחקרי עבר) גם למסד גביית מיסים עולמית, וכח שיטור עולמי - ובסופו של דבר... אתם יודעים כבר
ולמרות שהיה ביקור מאוד מהנה ונחמד, בלב חמצמץ הרגשתי שזו תהיה בעבורי הפעם האחרונה,
אני בטוח שבעתיד הלא רחוק הם ידרשו גם דגימת דנא בנוסף לצילום הביומטרי וסריקת טביעות האצבע.
אז אפשר להגיד שזה היה סוג של פרדה, אבל אני עדיין אופטימי ומאחל לעם האמרקאי ולשאר עמי העולם המערבי
שיקרה איזה נס והם יתעשתו איכשהוא, ויתחילו לקרוא קצת מעבר לתקשורת הממסדית,
אל נבכי הפרוטוקולים האינסופיים של בעלי הבית האמיתיים של העולם שלנו, ולעצור את הטרגדיה הזו כשעוד ניתן לעשות זאת.
|