|
15-04-2009, 12:56
|
מנהל צו"ב
|
|
חבר מתאריך: 02.05.02
הודעות: 7,828
|
|
|
מי משך כסף בישראל בכרטיס אשראי מעזה?
אחמד רפיע טוען כי כרטיס האשראי שלו נגנב ב"עופרת יצוקה" ומחשבונו נמשך כסף בכספומטים בישראל. צה"ל: כשתתקבל תלונה היא תיבדק
עמית כהן | 12/4/2009 8:00
האם חייל צה"ל גנב במהלך מבצע "עופרת יצוקה" כרטיס אשראי השייך לתושב עזה והשתמש בו כדי למשוך כספים ימים ספורים אחר כך במכשירי כספומט במרכז הארץ?
מבנים הרוסים ברצועת עזה לאחר תקיפה של צה"ל. צילום: אי-פי
אחמד רפיע, תושב עזה, טוען כי כרטיס האשראי נגנב ממנו בשעה שברח מביתו במהלך השלב הקרקעי של המבצע. לדבריו, כאשר הסתיימה הלחימה הוא גילה להפתעתו כי הגנב הספיק למשוך 1,600 שקלים מהחשבון שלו המתנהל ב"בנק פלסטין".
כעת דורש רפיע משלטונות צה"ל לאתר את הגנב, להעמידו לדין ולהשיב לו את כספו. רפיע פנה באחרונה אל המרכז הפלסטיני לזכויות אדם, וזה מתכוון בימים הקרובים להגיש תלונה על כך לפרקליטות הצבאית, באמצעות עורך הדין יונס תמים.
העובדה כי מדובר בשימוש בכרטיס אשראי, ולא בכסף מזומן, השאירה מאחוריה שורה של הוכחות העשויות לסייע באיתור הגנב: על פי רישומים בנקאיים שהעביר רפיע למערכת מעריב, הגנב האלמוני השתמש בכרטיס האשראי העזתי כדי למשוך באמצעותו כספים במכשירי כספומט בסניפי בנק בבני ברק וברמת גן.
המשיכות בוצעו יממה בלבד לאחר שהסתיים המבצע הצבאי, וכאשר רצועת עזה הייתה עדיין סגורה ומסוגרת. לאחר שאיתר את מיקום מכשירי הכספומט, לרפיע אין ספק כי חייל ישראלי עומד מאחורי המעשה.
טיל הרג את האב ופצע שתי אחיות
אחמד רפיע, בן 25, מתגורר עם משפחתו בשכונת זייתון בעיר עזה. במהלך השלב האווירי של מבצע "עופרת יצוקה" הוא נותר בביתו, כמו רבים מתושבי הרצועה. כשהחל המבצע הקרקעי בתחילת ינואר, וכוחות חי"ר ושריון החלו לנוע לעבר השכונה, ברח רפיע מהבית וחיפש מקלט אצל קרובי משפחה.
"חיל האוויר הישראלי שיגר טיל לעבר חצר הבית שלנו, ממנו נהרג אבי ונפצעו שתי אחיותיי", כתב רפיע בתצהיר שמסר למרכז הפלסטיני לזכויות אדם. "בעקבות ההתקפה ברחנו אל קרוב משפחה שלנו, המתגורר אף הוא בשכונת זייתון", הוסיף.
רפיע סיפר כי לפני שברח הוא הספיק להכניס את המסמכים האישיים שלו ושל בני המשפחה אל תוך תיק צהוב.
"באותו תיק שמתי גם ארנק לבן, ובתוכו כרטיס האשראי שלי", סיפר. "גם הקוד הסודי היה בארנק, צמוד לכרטיס. כשהגעתי לביתו של קרוב המשפחה, הנחתי את התיק מתחת לאחת המיטות".
לדבריו, כעבור יום נאלצו הוא ובני משפחתו לברוח פעם נוספת, לאחר שתחנות הרדיו המקומיות הקריאו כרוזים של צה"ל שדרשו מהתושבים להתפנות מבתיהם באופן מיידי. הוא מצא מקלט באחד מבתי הספר של אונר"א, אך בשל קוצר הזמן לא הספיק לקחת עמו את תיק המסמכים, שנותר מתחת המיטה.
רפיע שהה במקלט המאולתר והסגור במשך למעלה משבועיים. רק ב-19 בינואר, כשצה"ל החל להסיג את כוחותיו מהרצועה, הוא שב אל ביתו של קרוב המשפחה.
התיק הצהוב ריק
"כל האזור היה ריק מאנשים", כתב רפיע בתצהיר שהגיש, "ואז ראיתי את התיק הצהוב זרוק מחוץ לבית, כשהוא ריק לחלוטין. נכנסתי לתוך הבית ושם מצאתי את כל המסמכים מפוזרים. הדרכונים ויתר המסמכים האישיים אמנם היו שם, אבל את כרטיס האשראי לא מצאתי".
כעבור שבוע, כשהגיע רפיע לבנק כדי למשוך את המשכורת שלו ולדווח באותה הזדמנות על אובדן כרטיס האשראי, עדכן אותו פקיד הבנק כי כספים נמשכו מחשבונו. הפקיד אף מסר לו כי המשיכות נעשו מסניפי בנקים בתוך ישראל.
בסך הכל נמשכו מחשבונו של רפיע 1,600 שקלים בשלוש פעולות שונות. כל המשיכות נעשו ב-22 בינואר, יממה בלבד כאמור לאחר שהושלמה נסיגת כוחות צה"ל מהרצועה.
בעקבות האירוע ערך בנק פלסטין בירור, ממנו עלה כי שתיים מהמשיכות בוצעו במכשיר כספומט בסניף של בנק המזרחי ברמת גן - ממנו נמשכו 200 שקלים, ולאחר מכן 1,000 שקלים נוספים. לאחר מכן המשיך הגנב אל סניף קונקורד של בנק לאומי בבני ברק, ושם משך 400 שקלים נוספים מחשבונות של רפיע.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "על חיילי צה"ל חל איסור מוחלט ליטול רכוש מבתי אזרחים. תלונה על מקרה זה במהלך מבצע 'עופרת יצוקה' לא התקבלה עד כה בצה"ל. אם תתקבל, היא תיבדק במלוא הרצינות ובחומרה הראויה בציר הפיקודי, ובמקביל - גם על ידי המשטרה הצבאית החוקרת".
|
|