לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-03-2009, 17:12
  משתמש זכר Dapu Dapu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.08
פוסט אישי בנושא קק"צ ואני

(1) בקרוב קורס קצונה הולך לקרוא לי לשורותיו, ואם אחליט להצטרף ולהתחייב - אהיה קצין בצה"ל. כמו אבא, כמו האנשים שאהבתי.

(2) אני משרת בחיל האוויר, במודיעין. לשמחתי, התפקיד דורש ממני יכולות יצירתיות וחשיבה. כך שלמעשה, התפקיד הוא כמעט כמו של קצין, אבל בלי הסמכויות והפיקוד.

אולם,

(3) אני רק בן 20. אני מרגיש שאני לא מכיר את עצמי מספיק, ואני יודע שאני לא מפקד טוב. אני לא מאמין לבה"ד 1, בהצהרה שלו ללמד אותי להיות מפקד.

(4) פגשתי אנשים שיצאו לקורס קצונה, ואם לא היה בהם את הגלעין הדרוש - בה"ד 1 לא יכול היה לפתח אותם מעבר לכך. כך שהנ"ל נכון לגביי.

(4) ההחלטה לצאת לקורס קצינים, במטרה להיות קצין (ולא במטרה להתחפשן ולצלול), היא דבר שאני רוצה להחייב אליו. רק במידה שההחלטה הזו באמת תסייע לי לדעת להיות מפקד.

(5) החלטה זו תוביל אותי לסיים כקצין את שירותי הסדיר (וקבע) בגיל 24. אילולא קורס קצינים, אסיים את הצבא בגיל 22.

(6) השנתיים האלו: שאני יכול - או - להשקיע במסגרת צבאית, או לצבור מהחיים במסגרת האזרחית; הן משמעותיות עבור המטרות שלי: להכיר את עצמי ויכולותיי.

(7) אני מאמין שעל קצין להיות מפקד, ועל המפקד לגרום לפקודיו לסמוך עליו ולהרגיש נוח איתו ועם המרות שלו.

(8) אני לא מכיר בעצמי שאני מסוגל לתת מרות על הסביבה או לגרום לסביבה להרגיש איתי בנוח. לא מאמין שאהיה מפקד כמו הטובים שאני מעריך.

מה אעשה?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-03-2009, 17:32
  LP. LP. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל LP. שלח הודעה דרך MSN אל LP.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Dapu שמתחילה ב "פוסט אישי בנושא קק"צ ואני"

קודם כל, אני שמח שאתה כן עם עצמך לגבי יכולותיך ואיזה קצין תהיה, ראיתי קצינים שיצאו לקורס בלי לבדוק טוב טוב למה הם עושים זאת, ומשהו בדרך התקלקל.
קורס הקצינים, או כל קורס פיקודי אחר לא מלמד אותך להיות מפקד, או לפקד, חד וחלק. המיטב שהוא נותן לך זה כלים, דילמות להתמודד איתם כבר בקורס ולא לאחר מכן, הוא לא נותן לך את הערך המוסף של 'מפקד', זה צריך לבוא ממך, מהאופי ומהניסיון.

יש מפקדים שמתחילים לפקד כשהם מקבלים דרגה ואור הזרקורים עליהם, וזה עובד להם יופי, יש כאלו שכבר מתחילת שירותם הסתגלו למערכת וגרמו לסובבים אותם לסמוך עליהם ולהקשיב להם. יש גם מקרים הפוכים שמי שהנהיג בהיותו חייל הפך למפקד גרוע בעת קבלת הדרגה, או כאלו שמעולם לא היו ולא יהיו מפקדים גם לא עם דרגה כי תכונות האופי שלהם לא מאפשרות להם, יש גם כאלו קצינים אגב, לרוב הם לא ממשיכים יותר מדי רחוק...

תשווה בין תכונות המפקדים שאתה רואה לטובים ביחידה שלך לתכונותיך בתוספת מנה גדושה של אחריות בצורת דרגות, ותגיע להחלטה אם יש לך את התכונות האלו, אפילו אם הם לא באות לידי ביטוי אבל אתה יודע שיש לך אותן- ותפתח אותם בקק"צ.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:53

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר