29-03-2009, 21:34
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
|
|
אפשר לומר עליהם בוודאות שהם הורגים לפחות כלב אחד, אם לא את מספר הגורים שהומלטו בהמלטה שהזמינו.
מצד אחד אי אפשר לכפות על אף אחד שום דבר, כל אחד שיעשה מה שבראש שלו.
מצד שני יש עובדות, והן כואבות ואי אפשר להתווכח איתן, ואני לא מעלה תמונות הכתוב אמור להספיק.
משפחה שכל חייה חלמה על דלמטי והלכה והזמינה דלמטי בבית גידול, קיבלה כלב שאחוזי המומים שלו מאד גבוהים (עיוורות, חרשות, שתיהן, בעיות בגפיים ועוד) ותוך כדי השאירה למות כלב מעורב או אפילו גזעי במכלאה כלשהו.
משפחה שחלמה על בוקסר לבן, או סיני מצויץ, או כלב אקזוטי אחר, מעודדת תעשייה של כלבים בעלי מום, שמחיר הקנייה שלהם לא זול, ותוך כדי השאירה למות בוקסר מעורב, או כלב מצויץ אחר שאינו סיני ואינו גזעי.
העובדות כואבות ולא נעימות. אבל אי אפשר להתוכח איתן.
תעשיית ייצור הכלבים בפירוש ממיתה את הכלבים הנטושים. אני לא נכנס לנקודה האם בכוונה, האם יש כוונה רעה ועוד כל מיני התפלפלויות.
את העובדה שאני חוזר עליה כמו תקליט שבור אי אפשר לשנות. בלקיחת כלב הביתה יש מצווה כלשהי, אבל בקניית כלב, וחו"ח בייבוא כלב אקזוטי מחו"ל המצווה מתקזזת והופכת לשלילית.
דאגת לעצמך אבל הרגת כלב אחר.
מצטער שזה ככה, אבל זה ככה.
אני פעם חשבתי להרביע את הכלבה (בסוף מכל מיני שיקולים בעיקר בריאותיים עיקרתי אותה) שלי והתייעצתי עם מומחה לסוג הזה שגם מתעסק בכלבים נטושים ומחזיק מכלאה בשטח שלו במושב בצפון. הוא ייעץ לי לא להרביע אותה ואמר לי שאם אחפוץ בכך הוא יכול לשים לי גור בן יום כל יום ליד הדלת אם אני ממש רוצה גורים. לכלבה זה ממש לא משנה, אין לה צורך אימהי כלשהי שצריכים לספק לה, אנחנו יוצרים לה אותו ובעיקר בראש שלנו.
ובעיקר מזיקים לאוכלוסיית הכלבים.
ראה למשל:
john reese
|