לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-03-2009, 00:08
  gmailman gmailman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.09
גיוס לנ"מ במקום תותחנים- עד סוף החודש

OK ,אז המידע הרלוונטי:
פרופיל 72 עם מספר סעיפים
כרגע אמור להתגייס ב 30.3.09- תותחנים(לפי התאריכים שפורסמו).
לפני הדחייה הקטנה הזאת, הייתי אמור להתגייס ב24.03.09-גיוס השלמות.
במנילה סימנתי בסדר יורד: נ"מ, תותחנים,איסוף(לא בטוח בשם המדויק)

חפרתי הרבה כאן בפורום והבנתי שנ"מ מתאים לי יותר ממספר סיבות שלא אפרט עכשיו.
נ"מ מתגיסים ב26.03.09 (לפי אותם התאריכים)

השאלה היא מה אני יכול לעשות כדי אכן להתגייס לנ"מ.
אני מודע שנשאר מעט זמן, אך את תאריך הגיוס אמרו לי רק לפני כמה ימים ולפני זה הייתי בדחיית גיוס של חצי שנה.

האם יכול להיות שביום הגיוס, קצין המיון יתן לי לבחור גם נ"מ למרות שאין גיוס אליו באותו יום?
האם אני אוכל להגיע ב24.03.09 לפי הצו הקודם, לסרב פינוי, לחכות עד ה26 ולהתגייס עם נ"מ?
האם להתגייס לתותחנים ובשלב כלשהו לבקש העברה (לפני\אחרי טירונות???)
בקיצור איזה אפשרויות יש לי?

מחכה בקוצר רוח לתגובות!! ותודה מראש!!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-03-2009, 10:20
  פלטיאל פלטיאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gmailman שמתחילה ב "גיוס לנ"מ במקום תותחנים- עד סוף החודש"

מישהו מהמחזור שלי סיפר לי בטירונות כשהוא היה בבקום ואמרו לו תותחנים הוא פשט שאל בשיא הכנות "יש אופציה אחרת?" והקצין מיון הציע לו נ"מ.
מישהו שני מחזורים מתחתי לעומת זאת פשוט סירב את הגיוס לתותחנים, נכנס לתא, וכשיצא הציעו לו נ"מ.
הרבה פעמים קורים דברים כאלה, אני לא ממש ממליץ לסרב פינוי ולהכנס לתא, אבל אם זה חשוב לך, תעשה מה שאתה מבין.
אני כמובן לא נמצא בבקום ולא יודע כבר מה קורה שם היום, אולי יש נהלים חדשים, אבל בכל מקרה, עניין התאריכים למשל לא צריך להטריד אותך, כי בארבע ימים שעוברים בין הגיוס של נ"מ לגיוס שלך, יש טרום טירונות, וראיתי כבר חיילים שהגיעו לא רק ליום האחרון של הטרום אלא דילגו עליו לגמרי...........

ישן 18-03-2009, 14:40
  forzamilan forzamilan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gmailman שמתחילה ב "גיוס לנ"מ במקום תותחנים- עד סוף החודש"

מספר התייחסויות.
1) הגיוס לנ"מ נופל על ה29 במרץ ולא ב26.
2) בשום פנים ואופן אין לך מה לבוא ב24.3, המערכת בכל זאת לא עד כדי כך פרימיטיבית ואנארכית שכל אחד יכול לבוא מתי שבא לו. ביום הגיוס שלך הצבא יודע שאתה צריך להגיע, תבוא לפני זה ולא תקבל שום מענה.. חבל על הזמן שלך.
3) אתה צודק, מאוחר קצת. מה שנשאר לך לעשות זה ככה, קודם כל להכין מכתב מפורט למה אתה רוצה נ"מ (ומכתב ענייני, לא משפטים כמו "אני לא רוצה קרבי ונ"מ זה הקרבי הכי פחות קרבי" או "יש סוללת פטריוט ליד הבית שלי" ודברים בסגנון). גם אם המכתב לא יתקבל ולא ישנה את הגיוס שלך, דבר עם הקצין מיון ביום הגיוס, תגיד לו שאתה רוצה נ"מ.. שאתה מאוד מתעניין במערכות, שזה נראה לך מגניב להיות לוחם בחיל האויר, שתמיד חלמת להיות לוחם נ"מ ויש לך מוטיבציה גבוהה להגיע לשם. זה כבר מגדיל את הסיכויים שלך להגיע לנ"מ באופן משמעותי. מה גם שכמעט שהרבה מאוד מהנ"מניקים מצטרפים אחרי יום הגיוס הרשמי וכמו שאמרו כבר לפני יש גם כאלו שמגיעים אפילו אחרי שבוע הטרום.

ועוד משהו.. לגבי המשפט הזה- "הבנתי שנ"מ מתאים לי יותר ממספר סיבות שלא אפרט עכשיו". אני מקווה מאוד שאתה יודע מה זה נ"מ, מה הולך בנ"מ ושזה ממש לא כמו שכולם חושבים איזה סתם יחידה של חוסר מעש. יש בנ"מ הרבה מאוד עבודה ויש גם כמה מקומות שתהיה לך הרבה יותר עבודה מאשר תהיה לך בתותחנים או במקומות קרביים אחרים.

בהצלחה
ישן 18-03-2009, 15:42

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי iPHX שמתחילה ב "סתם מעניין אותי - מה עושים כל..."

מטעם ביטחון מידע אסור לי לפרט פה יותר מדי.
מה שאני כן יכול לספר-
בגדול נ"מ מחולק לשניים. יש את המערך הטקטי ויש את מערך הטק"א.

בשני המקומות כלוחם צעיר תטחן שמירות ועבודות סביב השעון. בטקטי מחצית מהשירות שלך תעביר בשטחים כחי"ר לכל דבר. בטק"א יהיה לך שירות לא פשוט בכלל עם הרבה עבודה 24 שעות ביממה בלי יותר מדי זמן לישון ובתנאים מאוד מאוד מינימליים (פחות טובים מתנאים שיש לחברים שלי בגבעתי, נ"מ הרי לא בשטחים בניגוד לקרביים האחרים והקיזוז פה הוא בתנאים) וגם היציאות לא בהכרח יהיו טובות, 17 -4 בהתחלה. אחת לפרק זמן מסויים יש תקופת אוורור קצרה בביסנ"מ.
מעבר לזה אני לא יכול לפרט פה. אבל כלוחם נ"מ, אני יכול להבטיח לך שזה ממש לא מקום שלא עושים בו כלום. נכון, יש לא מעט אנשים שבוזים שמרגישים שהם "נותנים פול גז בניוטרל", אבל בפועל זה לא ככה. יש לנ"מ חשיבות מאוד מאוד גבוהה.
אישית ב8 חודשים הראשונים בסוללה כלוחם צעיר עלו בי מדי פעם תהיות.. היו רגעים שהעדפתי להיות ביחידות קרביות אחרות בשביל להרגיש קצת יותר לוחמה, או להנות מהקצאות ותנאים טובים יותר ביחידות אחרות (על סמך סיפורים ששמעתי מחברים) אבל אחרי ה8 חודשים הראשונים הדברים האלה עוברים.
ישן 18-03-2009, 15:41
  gmailman gmailman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.09

קודם כל תודה על התגובות!

דבר שני, אפשר לינק ל"תאריכים" שבו מצוין שהגיוס לנ"מ הוא ב29 (בדקתי בעוד מספק מקומות ובכולם ביום זה מתגייסים תותחנים)

אז ממה שהבנתי מכם, יש סיכוי להתגייס לנ"מ גם ב30.03(אם אני אבקש מקצין המיון) למרות שהגיוס המקורי של היחידה יעבור.

הסירוב פינוי שהצעתי היה רק אפשרות. אמנם אני אשתמש בזה רק במקרה קיצוני, אך מכיוון שהאופציה לבוא יומיים לפני ולהתגייס "עם כולם" נופלת - האפשרות הזאת די נפסלת.

אם קצין המיון ישלח אותי לתותחנים - מה אני יכול לעשות כדי לעבור בכל זאת לנ"מ? יש שלבים כלשהם שבהם אפשר לעבור ליחידה אחרת?

בקשר למכתב-לאיפה בדיוק אני שולח אותו, ואם אפשר לפרט קצת על מה שאני צריך לכתוב בו-למה צריך להתייחס
ישן 18-03-2009, 15:50

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי gmailman שמתחילה ב "קודם כל תודה על התגובות! דבר..."

1) בבקשה:
http://www.shavuz.co.il/recruit/art...d=766&SecId=715
נ"מ מתגייסים ב29 ביחד עם מג"ב, כמיטב המסורת.
2) אכן כן.
3) בהחלט לא מומלץ ללכת על סירוב. ונכון מאוד, האפשרות לבוא קודם נפסלת.
4) יש דבר שנקרא טופס 55 תבקש למלא אותו בפגישה הראשונה שלך עם המש"קית ת"ש בטירונות. כמו כן, אם וכאשר, דבר עם המפקד הישיר שלך בטירונות ותסביר לו את המצב.
5. לשכת הגיוס הקרובה לביתך. תסביר במכתב הזה למה כל כך חשוב לך להגיע לנ"מ.. (אם דגש על למה אתה רוצה להגיע לנ"מ ולא על למה אתה לא רוצה תותחנים) תרשום שם כל מה שנראה לך רלוונטי. כמו שכבר ציינתי. תגיד שאתה ממש מתעניין בנ"מ, שאתה מאוד רוצה להיות לוחם בחיל האויר, ששמעת המלצות על המערך הזה ויש לך מוטיבציה מאוד גבוהה להגיע לשם.. לא בעיה. תפעיל קצת את הראש

נערך לאחרונה ע"י forzamilan בתאריך 18-03-2009 בשעה 15:53.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:10

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר