16-03-2009, 00:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
אנחנו מצויים במלחמת התשה נגד הטרור הערבי... כמעט מאה שנה.
כל ההיסטוריה הצבאית של ישראל היא Bush War אחד גדול, ו"על הדרך" יש לנו מלחמות גדולות.
זה השוני בתפיסות ביננו. אז מה היה לנו מאז קום המדינה? פדאיונים מצרים וירדנים, ארץ המרדפים ופעולות התגמול, אח"כ חדירה של מחבלי אש"ף ברציפות מאז 1966. אינטיפאדה עם חדירות מחבלים מאז 1987, חיזבאללה, אש"ף ואיומים מתמידים מצד חוליות עם/.בלי מרגמה/קטיושה/מטען מלבנון, כמעט כל ההיסטוריה של ישראל...
גם כאשר יתחלף המשטר במצריים ויבוטל חד צדדית הסכם השלום, גם אז אל תצפה למלחמה גלויה וישירה. אלא תמיכה בכוחות פדאיונים עם תותחים, קטיושות ומרגמות צלפים ומטענים.
עבדול ואחרים מדברים על ישראל כ"מצוערת". חלק גדול מנזק הזה הוא הנושא של ישראל כציר מעבר לסחר בנשים, סמים ונשק. בדואים מסיני מברחים הכל כמעט חופשי דרך גבולותינו, למרות המאמצים של מג"ב ויחידות אחרות בצה"ל בהן אני עושה מילואים. אין מספיק משאבים. המשאבים הקיימים מבוזבזים. הפקודות לא מתאימות. התוצאה היא שהגבול פרוץ.
הגיע הזמן להכיר בעובדות: יש לנו בעיה של COIN וזה דורש לשנות את התו"ל את הרכש ואת אימון הכוחות, את חוקי המדינה ופקודות הצבא. COIN לא "על הדרך", זה העיקר.
אני רוצה במשמר מולדת. כפי שכתבתי בהודעות קודמות, אני דווקא מאוד רוצה לשחרר את המשטרה הכחולה והצבא (למעט יחידות ייעודיות) מהעיסוק במלחמה בטרור. לכן, אני רוצה לחזק את מג"ב, להוסיף לו ציוד, תו"ל ופקודות, חוקים וגיבוי משפטי כדי לחסל את ההברחות, ההסתננויות, הגנבות והגירה לא חוקית, לבצע מעצרים, להילחם בטרור, לבצע מרדפים, פשיטות על כפרים עויינים וכו'...
כל כסף שנשקיע במשמר המולדת, יחסוך לנו הוצעות כבירות בגין הפשיעה והטרור או עירוב התפקידים של הצבא והמשטרה עם חובותיהם הרגילות.
אני רוצה לראות מטוסי COIN מודיעין / סיור אלים / תקיפה קלה, מסוקי משטרה, מל"טים, בלונים, ספינות אויר, רכבי שטח מהירים, טנקים קלים, אפילו פרשים היכן שיש בהם ייתרון.
משמר המולדת לא אמור להילחם בעזה. הוא אמור לתפוס מוצבים בגבולות שלום, לבצע בט"ש, לשמור על מתקנים, שמירה היקיפית על בסיסים ושטחים אימונים. בזמן מלחמה, לטהר את השטח מחוליות אויב ולהגן על עורף ודרכי אספקה.
גם במלחמת העתיד, ציד האויב הולך לקבל תפקיד מרכזי יותר. צריך כוחות יעודיים המתמחים בציד.
נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 16-03-2009 בשעה 00:31.
|