1) נו, כנגד טיעונים כאלה אין לי יותר מדי מה לומר, שכן הם מהווים השקפה שלך, כמו שלהשקפתי מצלמות טובות יכולות בהחלט להחליף עין אנושית, ואף להיות טובות ממנה. וכן, אם היו שמים לי זוג מצלמות טובות (בשביל תמונה תלת-מימדית) על גג הצריח, שיכולות להסתובב 360 מעלות ואני יכול לשלוט בהן באמצעות קסדה בצורה נוחה - הייתי בשמחה משתמש בהן כמטרה לצלפים/מטענים במקום הראש שלי
- ואם כך, למה לא מישמים זאת? למה יש מצבים בלחימה בהם המט"ק מוציא ראש והופך ליעד לצלפים?
2) ישאל את חדר הבקרה כמובן. לא יוכל לשאול? יחזור לבסיס -
ומה עשית בזה? אתה צריך להחליט ע כ ש י ו. מטוס גומר את כל מרחב ישראל בדקות. אין לך זמן להתמזמז וכל החלטה טובה מאי החלטה., שם ינתחו את המקרה וילמדו את המערכת מה לעשות במקרה ויתרחש שוב פעם אותו המקרה. בכל מקרה, עד שמערכת כזו תהיה מבצעית, מן הסתם יוזנו אליה מאות, אם לא אלפי מקרים ותגובות בהסתמך על ניסיון עבר (העשיר יש לומר) שיש לחיה"א - אותו ניסיון אגב, שמשמש להכשרה של טייסים חדשים.
- ומספיק כשל אחד שהאויב שימצא על מנת לשתק את כל מכונות המצבים. זה שתוכל לתקן אח"כ - יופי, אבל זה משול לסגירה של האורווה לאחר בריחת הסוסים.
3) תוכל מן הסתם לראות לייזר באורכי גל שונים, אבל את המידע שהלייזר יעביר לעולם לא תוכל לפענח ללא שתקלוט את האלומה בעצמך (בדומה לזה שלא תוכל לצותת למידע המועבר בסיב אופטי ע"י התבוננות בו). בנוגע ל"נעילה" של אות לייזר ממוקד על הנמען - זו כבר לא ממש בעיה, הרי יש לא מעט מערכות שעושות זאת בהצלחה בימים אלה (כדוגמת מערכת ירוט רקטות באמצעות לייזר) וגם שוב, הנעילה והעברת המידע צריכים להמשך לא יותר משניה - זה לא מה שיהווה מכשול.
- חוסר הבנה בסיסי.
סיב אופטי הוא התקן של כמה מיקרונים (אלפיות המילימטר) בעובי שמעליו שכבה עבה של חומר עם מקדם שבירה אחר, מעליו שכבות הגנה. אתה מדבר על הולכת קרן ליזר באוויר הפתוח כאשר יש 2 אווירונים שמתמרנים במהירות הקול. כשנשלח פולס אם הוא מגיע ליעד אחר מאשר אליו התכוונת משהו אחר יכול לפענח אותו. אם כבר הייתי משדר על גבי גלי רדיו אבל שדור מוצפן (אתה לא רוצה לתמרן אווירונים לקרן ליזר בעובי של חלקיק השערה. מערכת ירוט היא מערכת מסובכת הכוללת מכ"מ קרקעי, קרון שליטה ובקרה וציוד במאות מליונים. אתה רוצה להוסיף את כל זה למטוס? אם כן לך על פתרון של MW ליזר על גבי מטוס כבד - בשביל להעביר שדר יש דרכים יותר פשוטות: שדור איזוטרופי מוצפן.
תראה - אפשר לחסל יתוש עם פגז 155 מ"מ - זה פחות או יותר מה שאתה מציע.
4) אם כך, אז למה מעצמות בעולם עדיין מחזיקות מפציצים אסטרטגיים? אני שוב רק מעלה בדעתי על התפתחות טכנולוגית בתחום. מל"ט בתור מפציץ אסטרטגי היא אופציה אפילו הרבה יותר סבירה מאשר מל"ט לקרבות אויר-אויר - אתה נותן לו נ"צ ושולח אותו לדרכו. הוא יוכל לשהות בגבהים שיקשו מאוד על טייסים אנושיים לתפקד בהם (אני מניח - אני לא יודע ב-100% מהן ההגבלות שנכפות על רום הטיסה של מטוס) וישקול הרבה פחות כתוצאה מהיעדר המערכות שתומכות בטייסים אנושיים, בתנאים השוררים בגבהים שהוא צריך לשהות בהם שעות ארוכות.
גם סביר פחות שהוא יתקל בהתנגדות (מלבד כמובן טילים), כך שנראה שתפקיד כזה "תפור" למל"ט.
כאן אני מסכים שמל"ט יכול לשמש כספינת טילים. אתה מתכנת אותו למסלול - אתה בקשר עימו מהקרקע. אתה לא צריך לבצע תמרון בכלום זמן. אתה יודע מה? שכנעת אותי - אפשר לבנות מל"טים גדולים עם יכולת לשגר טילים מונחים ממרחק רב.
כאמור, אם אתה מתעייף מהדיון הקטן הזה, אתה מוזמן לומר זאת ונפסיק - אני דיי בטוח שאין אף אחד מהתעשייה האווירית שיושב עם מחברת ועט ורושם כל פרט קטן מהתגובות שלנו, או שבסוף הדיון נשנס מותניים ונתחיל בבניית המל"ט. אני פה רק בשביל הדיון (המעשיר לטעמי)
בסדר, אני אענה כשאוכל.