10-03-2009, 12:34
|
מנהל צו"ב
|
|
חבר מתאריך: 02.05.02
הודעות: 7,828
|
|
|
ועדת מומחים: לא נמצא שום חומר מסרטן בבסיס טירוני הנח''ל
רק לפני כמה חודשים נחשף כי בקרב מי ששירת בבסיס ליד ערד יש ריכוז גבוה של חולי סרטן. כעת טוענים חיילים: בעקבות בנייה בבסיס התגלה במקום גז ראדון. דובר צה"ל: הבדיקות לא הסתיימו-בינתיים המבנה החדש לא יאוכלס
אמיר בוחבוט | 10/3/2009 7:30 מספר חודשים לאחר שבסיס הטירונים של חטיבת הנח"ל ליד העיר ערד עלה לכותרות כשנחשף כי בקרב יוצאי החטיבה יש ריכוז גבוה של חולי סרטן, שוב עולה הבסיס לכותרות, ושוב בנסיבות מדאיגות: הפעם טוענים חיילים בבסיס כי בעקבות בנייה של מבנים חדשים התגלה גז מסוג ראדון, שבריכוז מעל הממוצע גורם לסרטן.
לפני מספר חודשים חשפה חברת החדשות של ערוץ 2 כי בקרב יוצאי חטיבת הנח"ל ששירתו בבסיס הטירונים בדרום יש ריכוז גבוה של חולי סרטן. עיקר הטענות כוונו לעבר בריכות אידוי מי השפכים שנמצאים סמוך לבסיס. בצה"ל הדפו את הטענות, וטענו כי לא ניתן לקבוע קשר ישיר בין הבסיס לחולי הסרטן, אך בשל מחאות הורי החיילים הוחלט להעמיק את הבדיקות.
וכאילו לא די בפרשה ההיא, צצה לה פרשה מדאיגה חדשה, לפיה נמצא במקום ריכוז של גז מסוג ראדון. חיילת ששמעה על המקרה סיפרה: "גם ככה, כל מי שנכנס לבסיס הזה חושש מאוד מהידיעות על חולי הסרטן. עכשיו הריחות הרעים רק מוסיפים לזה. עכשיו כולם מדברים על זה שיש בבסיס ריכוז גבוה של גז ראדון שהוא מסרטן. אף אחד אפילו לא מנסה לדבר על זה עם החיילים, כדי שזה לא יעשה עוד פעם גלים. חוששים שההורים הפעם באמת יוציאו את הבנים שלהם מהבסיס. זו תחושה לא נעימה".
מאתר המשרד לאיכות הסביבה עולה כי ראדון הוא גז רדיואקטיבי חסר צבע, ריח או טעם והוא נמצא בכל סוגי הקרקע בריכוזים שונים. לאחר היווצרות הראדון בקרקע הוא נע כלפי מעלה ועלול לחדור למבנים. כמו כן, העיר ערד ידועה כבעלת קרקע בעלת ריכוז גבוה של הגז.
גורמי צבא מסרו בתגובה כי מכיוון שנבנו בחודשים האחרונים מבנים חדשים בבסיס, הוחלט לבצע בדיקה של גז ראדון, והבדיקה תימשך לפחות מספר חודשים.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "באזור ערד קיימים מצבורים של גז ראדון. בשל מצבורים אלה הותאם תקן הבנייה הממשלתי לאזור כולו. במבנה החדש שהוקם בבסיס הנח"ל בתל ערד נערכות הבדיקות המקצועיות ביותר לגילוי ראדון. בדיקות אלה אורכות כשלושה חודשים בקירוב, והן טרם נסתיימו. כיוון שבריאות המשרתים בצה"ל היא הראשונה בחשיבותה, לא יאוכלס המבנה עד לסיום הבדיקות ועד קבלת התוצאות אשר יוכיחו כי יהיה זה בטוח לעשות כן. מדי תקופה נערכות בבסיס בדיקות לגילוי ראדון, כך גם עם המבנים המדוברים. יצוין כי הראדון מזיק כשהוא בחללים סגורים בלבד".
מקור: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/863/993.html
|