לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 21-02-2009, 18:50
צלמית המשתמש של סנאי
  משתמש זכר סנאי סנאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 10,379
Facebook profile
לחם לחולי צליאק זה לא מותרות

חברי הפורום היקרים,

אנא הקדישו דקה מזמנכם.
צליאק = רגישות לגלוטן (חלבון שנמצא בחיטה ובשעורה) ואנשים הרגישים לגלוטן אינם יכולים לאכול מאפים ומאכלים שיש בהם חיטה או שעורה.
חולי הצליאק אוכלים אוכל מיוחד "נטול גלוטן" שהינו יקר מאוד ולא מסובסד ע"י המדינה.
לדוגמא: לחם (קטן מאוד) עולה כ20 שקל במקום 6 שקל שעולה לחם רגיל.

לעוד פרטים על צליאק: http://www.celiac.org.il/

בקשה קטנה: נא עיזרו לנו וחיתמו על העצומה לסבסוד הלחם נטול הגלוטן ואשמח אם תפיצו את העצומה בין חבריכם:
http://www.atzuma.co.il/petition/carmit34/1/1000/

תודה רבה.

(הודעה זו אושרה ע"י הגר מנהלת הפורום)
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.quotez.org/quotez3.gif]

תואר בהנדסה זה כמו כוכבת פורנו. בסוף יש כסף טוב אבל בדרך עושים אותך מאחורה...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 22-02-2009, 09:57
צלמית המשתמש של EventHorizon
  משתמשת נקבה EventHorizon EventHorizon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סנאי שמתחילה ב "לחם לחולי צליאק זה לא מותרות"

אז אתה אומר שאם אדם אלרגי לחומר מסויים, אז המדינה צריכה לספסד לו מאכלים נטולים?
להרבה אנשים יש רגישויות שונות, זה עולה כסף להימנע מהן...

מה בנוגע לסוכרתיים? המדינה צריכה לספסד גם מזון ללא-סוכר?
מה בנוגע לרגישים ללקטוז? המדינה צריכה לספסד מזון נטול לקטוז?
מה בנוגע לנשים בגיל המעבר? המדינה צריכה לספסד מזון עתיר בפיטואסטרוגנים?
....

קיצר, אין לזה סוף.
אם היינו מדינת רווחה עמידה, אולי... אבל אנחנו רחוקים מזה.


להבדיל, אתם יכולים להתארגן כקבוצה ולהוביל להורדת המחירים.
(לא לקנות מוצרים של יצרן מסויים עד שהוא מוריד במחיר וכו'...)
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י EventHorizon בתאריך 22-02-2009 בשעה 09:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 22-02-2009, 18:46
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי EventHorizon שמתחילה ב "אז אתה אומר שאם אדם אלרגי..."

אני חושש שאת טועה ומטעה, שאר המחלות אותן הזכרת הן מחלות שאמנם מפריעות לאנשים לצרוך מזונות מסוימים אך בעזרת תרופה, הם יכולים לצרוך את אותם מזונות.
לדוגמא, חולה סכרת לא חייב לאכול אוכל יקר ללא סוכר או עם תחליף מלאכותי לא טעים, אלא צורך אינסולין במקביל.
רגישים ללקטוז לא חייבים לקנות מוצרים יקרים ללא לקטוז אלא צורכים במקביל אנזים המסייע לפירוק לקטוז.

גיל המעבר זו בעיה כאובה כיוון שהמדינה כלל לא מתייחסת לאותם אנשים, לא בגיל המעבר ולא בגיל מאוחר יותר כשאין להם כסף לתרופות ומקצצים להם בקצבאות ולכן זו דוגמא עגומה ולא דוגמא טובה.

אמנם המדינה לא מסבסדת מזון לחולים אלו אך את התרופות המדינה מסבסדת, כך או אחרת, ישירות או דרך קופ"ח / משלימים / זהבים וכיו"ב

לחולי צליאק אין תרופת נגד שתעזור בעיבוד הגלוטן ולכן למדינה אין תרופה לסבסד והמדינה משכה ידיה. בתקופה בה מדברים על הכרה בהוצאות מס למטפלת בילדים (ובצדק לדעתי), הטבה ממנה יהנו השכבה העליונה בשכבת הביניים ומעלה, יש מקום לדון גם בהטבת מס לאנשים שצריכים לשלם 20 ש"ח על כיכר לחם.

תזכורת, רק לפני כמה חודשים רצו להעלות את מחיר הלחם האחיד בכמה אגורות, שר התמ"ת התנגד, הדבר גרם לשביתה של המאפיות, העניין הגיע לבג"צ וכו' וכו'... זה שלחולי הצליאק אין לובי חזק בצורת שר תמ"ת, לא אומר שצריך לזרוק אותם לכלבים.

_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 24-02-2009, 08:26
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
לא מדויק.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי EventHorizon שמתחילה ב "אז אתה אומר שאם אדם אלרגי..."

לחם בסיסי, רגיל (מה שנקרא "לחם אחיד") הינו מסובסד בצורה מסוימת ע"י המדינה ומחירו מפוקח ואינו ניתן לשינוי ע"י המאפיה או החנות בה הוא נמכר, זאת לעומת שאר הלחמים שהם בגדר "לחמים אופנתיים-בריאותיים עם 18 אלף דגנים שונים ומועשרים בויטמינים וסיבים תזונתיים" שמחירם מתחיל מפי-4 ממחיר לחם אחיד.

טענת חולי הצליאק היא למצוא פתרון גם ללחם ללא גלוטן. אני בטוח שגם אם לחם ללא גלוטן יעלה מספר שקלים בודדים יקר יותר מלחם אחיד (בהנחה שחומרי הגלם שלו יקרים יותר ומהעובדה שהוא נמכר בכמויות קטנות יותר) הדבר יהיה מקובל עליהם. עבורם לא מדובר בפריט מזון שהוא מבחינת "nice to have" כמו לחם 18 דגנים או יוגורט פרוביוטי עם 32,7680 חיידקי אל-קזאי בדיוק בכל מיכל, אלא מוצר מזון בסיסי, ולמשפחה בה יש מספר חולי צליאק הדבר מכביד מאוד כלכלית.
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 23-02-2009, 18:27
צלמית המשתמש של סנאי
  משתמש זכר סנאי סנאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 10,379
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "תמהני........"

היי,

כמובן שיש מתכונים ללחם ללא גלוטן אך אם אינך ניסית מעולם לאפות לחם כזה אתה לא יודע כמה נוראי זה יכול להיות.
ראשית, עלי לציין שישנו קמח מיוחד הנקרא "מרמולייט" שמסובסד ע"י המדינה.
שנית, בצק ללא גלוטן הוא בצק שקשה מאוד לעבוד איתו (בצק דביק ורטוב מאוד) והלחם ברוב המקרים יוצא עם טעם ומרקם מאוד גרועים.
כאשר אמא שלי מכינה לחם ללא גלוטן היא משתמשת בכמה סוגי קמחים (מרמולייט, טפיוקה, תפוח אדמה, תירס ועוד כמה) ומוסיפה גם סיבים תזונתיים ועוד כמה דברים שלא שמים בכל לחם רגיל.
ישנן כמה חנויות אשר אופות לחם מיוחד ללא גלוטן שהוא מאוד טעים ומזכיר במקצת לחם רגיל אך המחיר שהן לוקחות עליו הוא עצום בשביל מוצר בסיסי כמו לחם וככל הנראה אפשר לאפות לחם כזה רק במאפיות.

נ.ב. יש מתכונים רבים שאפשר להכין ללא גלוטן והם יוצאים מאוד טעימים.
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.quotez.org/quotez3.gif]

תואר בהנדסה זה כמו כוכבת פורנו. בסוף יש כסף טוב אבל בדרך עושים אותך מאחורה...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 24-02-2009, 07:55
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי סנאי שמתחילה ב "היי, כמובן שיש מתכונים ללחם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סנאי
היי,

כמובן שיש מתכונים ללחם ללא גלוטן אך אם אינך ניסית מעולם לאפות לחם כזה אתה לא יודע כמה נוראי זה יכול להיות.
ראשית, עלי לציין שישנו קמח מיוחד הנקרא "מרמולייט" שמסובסד ע"י המדינה.
שנית, בצק ללא גלוטן הוא בצק שקשה מאוד לעבוד איתו (בצק דביק ורטוב מאוד) והלחם ברוב המקרים יוצא עם טעם ומרקם מאוד גרועים.
כאשר אמא שלי מכינה לחם ללא גלוטן היא משתמשת בכמה סוגי קמחים (מרמולייט, טפיוקה, תפוח אדמה, תירס ועוד כמה) ומוסיפה גם סיבים תזונתיים ועוד כמה דברים שלא שמים בכל לחם רגיל.
ישנן כמה חנויות אשר אופות לחם מיוחד ללא גלוטן שהוא מאוד טעים ומזכיר במקצת לחם רגיל אך המחיר שהן לוקחות עליו הוא עצום בשביל מוצר בסיסי כמו לחם וככל הנראה אפשר לאפות לחם כזה רק במאפיות.

נ.ב. יש מתכונים רבים שאפשר להכין ללא גלוטן והם יוצאים מאוד טעימים.


נכבדי: הנ.ב. שלך סותר את כל היתר. הסיבה ליוקר הלחם המיוחד במאפיות, הוא הביקוש המועט, והצורך להכינו במיוחד. עוד לא נולד הלחם שאי אפשר להכין בבית! עם קצת רצון - כל אחד יכול. הבעיה עם מתכוני הלחם ללא גלוטן, היא שהגלוטן הוא זה שמקנה את התאחיזה למרכיבי הלחם. בהיעדרו יש למצא חלופות, ואלה לעולם לא יהיו בדיוק במרקם של לחם רגיל. מאידך, כל הווריאציות על לחם תירס, למשל, משתמשות בחלבוני ביצה או חלבוני חלב לצורך זה, הם טובים מבחינה תזונתית, וטעימים מאד. קמחים חלופיים, כגון טפיוקה, קמח תפוחי אדמה, וקורנפלור - אינם קמח של ממש, אלא בעיקר עמילן, עם כמות מזערית של חלבון, וכשלעצמם אינם ראויים לאפייה, אלא בתוספות רבות. תוספת שנוסתה בהצלחה היא הג'לטין, או שווה הערך הצמחי שלו - האגר. דברי מאפה אלה גם זקוקים למתפיחים מלאכותיים (אבקת אפייה) כי האפקט של התסיסה הטבעית עליהם (שמרים) קטנה למדי בגלל חוסר גורם מלכד. שוב, המרקם אינו כשל לחם חיטה, אך אם אתה מוכן לוותר על השם ("לחם"), ותהיה מוכן לקבל במקומו "ביסקוויטים", "MUFFINS", "CUPCAKES", אתה צפוי למגוון רב של דברי מאפה טעימים. בשורה התחתונה - עם מאמץ לא רב, אתה יכול "לצפצף" על החנויות, המאפיות, וכד', וגם לאכול טוב וטעים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 25-02-2009, 07:05
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
 
חבר מתאריך: 04.06.06
הודעות: 33,133
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "תמהני........"

אנשים מבקשים אפשרות לצרוך באופן סביר מוצר בסיסי כלחם, והפתרון שלך הוא שיאפו אותו בעצמם?
אתה רציני??

המממ... אז בשביל מה בכלל הממשלה מסבסדת לחם אחיד רגיל? הרי כל אחד יכול לאפות לעצמו לחם, לא?
הרי מה ההבדל בין להשקיע שעה וחצי-שעתיים על אפיית לחם לבין פשוט לשים אותו בעגלת הקניות בחנות?
אפשר גם לחשוב, כמה כבר לחם אוכלים בני אדם? כל יום-יומיים?
לאפות לחם כל יומיים זה לא כזה נורא, נכון?
אהה רגע, אבל מה עם אנשים מבוגרים שאינם יכולים לאפות?
אנשים שאין להם אמצעים לאפות?
או אנשים שפשוט אין להם זמן לאפות?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 25-02-2009, 11:53
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
אני חובב מושבע של סרקזם, אבל.......
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "אנשים מבקשים אפשרות לצרוך..."

אילו היתה קיימת תלות מוחלטת או קרובה למוחלטת של חולי הצליאק בספק מזון מסויים, בהחלט הייתי מסכים שיש מקום לפעולה רצינית. מה שניסיתי להראות הוא שבמקרה זה, התלות אינה בגלל בלעדיות כלשהי, אלא עניין של הרגלים, ובעיקר מחיר. ניסיתי להראות שעם קצת רצון - אפשר גם "בלי טובות"!
אתה מעורר בעקיפין שאלה יותר רחבה, והיא מהו מקומה של מערכת הבריאות ו/או מדינתנו הדואגת לאזרח, גם בכל יתר המגוון הגדול של אנשים החייבים לאכול מזון עם הגבלות שונות. ישנה הקבוצה הגדולה של חולי סוכרת, ישנם חולי כליות וחולי כבד, ישנם אנשים מוגבלי מלח, וישנן מחלות נדירות כגון PKU. כולם זקוקים לדיאטה מיוחדת. מהו הגבול של הסיוע לכל אלה? אם כבר, הייתי פותח דיון רחב יותר ולא מתמקד בחולי הצליאק. עם כל הכבוד הראוי להם, קל להם יחסית להסתדר, וכיום - לעומת לפני 30 שנה - יש בשוק הרבה יותר מוצרי מזון חליפיים לדגנים מכילי גלוטן. די אם אזכיר מגוון פסטות על בסיס קמח אורז, קמח סויה ושעועית, עוגיות מקמח חרובים ושקדים,וכד'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 17-07-2014, 00:31
  אבי האומה אבי האומה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 3,292
תמשיכו לחתום
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "שיאכלו עוגות! (ללא..."

לאחר הפסקה ארוכה מהפורום,נתקלתי באשכול הנ"ל.
פחות ממאה אלף זה טיפה בים,במדינה שאינה אוהבת לסבסד את הנזקקים החולים.
מאז שאשתי גילתה רגישות לגלוטן,עברנו מהפך מסוים בהכנת המזון בבית,למרות שלעצמי עדיין מכין לחם רגיל מידי שבוע.
שאר בני המשפחה אוכלים גם וגם,ולדעתם יש יתרון טעם לחלק מהמאפים.
כעקרון אין בעיה בהכנת מאפים ללא גלוטן מסוגי קמח שונים,
בנוסף למה שהוזכר לעיל,ניתן להשתמש גם בקמח טף .
למי שחסר גאם לצורך הדבקת המרכיבים,ניתן להשתמש בבננה בשלה.אותו דבר רק זול יותר.
המעצבן הוא שקמח תמי עולה כמעט כפול מקמח מיובא .
למי שמעוניין להוזיל הוצאות,ניתן לקנות מגוון קמחים ולשלב ביניהם,
אפילו פנקייק מעולה הצלחתי להכין.
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.gifs.net/animate/yellowrose.gif ]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:53

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר