לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 09-06-2005, 08:45
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 35,433
העיקר - זאת סבלנות... :)
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי לידור שמתחילה ב "אתה עושה לבד את העגבניות בחומץ ושמן?תן מתכון שגם אנחנו נשמין...!"

אני קונה עגבניות מיובשות ברחוב לוינסקי. מכניס לצנצנת של חצי ליטר (או יותר), מאלה שנסגרות באופן אטום עם גומי ותפס מתכת. שם כמות נדיבה (כחצי כוס לפחות) של שבבי שום מיובשים, 3-4 (לא יותר) פלפלים חריפים מיובשים זעירים, שתיים-שלוש כפיות טימין יבש ומלח לפי הטעם של העגבניות. (טועם אותן כשהן יבשות. המליחות שלהן שונה מפעם לפעם ומקניה לקניה).

על כל אלה אני מוזג - עד למילוי הכלי, בערך 90% שמן זית כתית, ו-10% חומץ בלסמי.
שם מדבקה עם התאריך - ושוכח מהצנצנת לתקופה של לפחות חצי שנה, רצוי אפילו לשנה שלמה! מדרך הטבע יש לי צנצנות עם תאריכים שונים כדי שאף פעם לא יחסר...

ה"סוד" שלי מבוסס על שני אלמנטים. את העגבניות בשמן שמוכרים באופן מסחרי עושים בדרך אחרת - יותר "כלכלית". העגבניות המיובשות מושרות קודם במים כדי שיתרככו - ורק אחר כך מכניסים אותן לשמן. כמו כן השמן הוא לעולם לא שמן זית נקי (יקר!) אלא מחציתו לפחות היא שמן חמניות. אני מכניס את העגבניות היבשות כמו שהן לשמן זית נקי. התוצאה היא שההתרככות שלהן מאוד איטית, כי הספיגה של השמן הצמיג לוקחת זמן. זאת הסיבה שצריך להתאזר בסבלנות לא פחות מחצי שנה.

תאמין לי - הסבלנות והעלות - משתלמים!
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 28-07-2005, 18:42
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 35,433
אם אתה יכול לסדר שהגג שלך ירא כך: :)
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "ייבוש ביתי תחת השמש..."


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.valleysun.com/images/sundryingtomatoesoval.jpg]



אז הנה הוראות:

Tackling tomato questions put us in a summer state of mind, so we began by lazily searching on the phrase "sun-dried tomatoes." Lucky for us, we turned up detailed sun-drying instructions from a ripe crop of Net sources.


First, pick your tomato. Roma or other plum tomatoes are good choices, since they are the meatiest, least watery varieties. VictorySeeds.com offers Principe Borghese, a traditional southern Italian drying tomato.

Now you'll need several days of hot sunshine, low humidity, and good air circulation. Begin by halving the fruits and placing them skin-side down on a clean plastic or nylon framed screen. Shepherd's suggests dipping the tomatoes in a solution of half water and half vinegar, and emphasizes leaving room for airflow between the pieces. Don't use metal screens as they may react with the tomato acid.

Cover the trays with cheesecloth to keep off bugs and dust, bring the trays in each night, and return them outdoors after the dew has dried and the sun is bright. An electric food dryer/dehydrator set at 120F (48.8C) for 24 hours yields similar results.
Valley Sun, a California producer of sun-dried tomatoes, offers a host of recipes and serving suggestions. The marinated mozzarella salad seriously whetted our appetites, and many other mouth-watering recipes turned up when we searched the Recipe File at Epicurious


_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 03-06-2005, 09:21
צלמית המשתמש של זעמן
  זעמן זעמן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.04.04
הודעות: 3,295
פיצפיתה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "אשכול סנדוויצ'ים!!"

חומרים:
פיתה עירקית (ממאפיה אוטנטית, בשכונה) בשרנית (יש מס' סוגים, בפרק אחר).
-אפשר לקנות ולהקפיא (לא לקפל בהקפאה), להוציא ולהכין (לא פוגע בטעם).
פיתה אחת = מנה לסועד.
שמן זית כתית (לא להתקמצן).
שום.
מלח גס (חשוב מאד).
גבינת מוצרלה (אפשר להוסיף פרמזן מגורד לאוהבי כפות הרגלים).
עגבניות בינוניות פרוסות.
בצל פרוס.
פילפל שטה פרוס לטבעות (למזוכיסטים).
אורגנו טרי.
זיתים שחורים במלח.

הכנה:
למרוח על הפיתה שמן זית בנדיבות.
לעסות את הפיתה עם שום גרוס (הכמות לפי היחסים עם האישה).
לבזוק מלח גס (חצי מהכמות הכללית לפי הטעם).
לפזר את הגבינה העגבניות הבצל והפילפל (לא אחד על השני).
לבזוק מלח גס (את השאר).
להכניס לתנור חם בינוני + (עם הכפתור עד הסוף וקצת חזרה) כ5 דקות.
בדקות האחרונות לתת לפיצפיתה על הראש עם הגרילר העליון.
להוציא
לא מחייב, לפזר קלות אורגנו קצוץ ולהגיש עם הזיתים.

הפיצפיתה הטובה ביקום.

תוספות: שתחייה אוהבת להוסיף חצילים מטוגנים והילדים תירס.

בתאבון!

הסיפור:
הרעיון עלה לי באחת מחופשות הסקי באוסטריה.
אכלתי במסעדה איטלקית פיצה (דומה מאד לפיצפיתה) הבצק הזכיר לי את העירקיות.
חזרתי הביתה והכנתי, יצא פיצוץ (אתם תטעמו ותיראו).
כמו ישראלי מצוי סיפרתי לחברה.
לפני שנה בדיוק ראיתי את המתכון שלי על חוברת מתכונים של תנובה לכבוד חג השבועות.
חבל שלא רשמתי פטנט.
_____________________________________
"...שיאים של התמדה, נאמנות ומסירות נפש." יגאל אלון "מסך של חול"
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 24-06-2005, 15:12
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
סנדביץ' עסיסי ונוטף.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "אשכול סנדוויצ'ים!!"

לוקחים שתי פרוסות לחם, על פרוסה אחת מורחים מיונז, על הפרוסה השניה מעט חמאה.
חותכים עגבניות ובצל לפרוסות דקות, מסדרים שכסה של עגניה על אחת הפרוסות, ממליחים, שמים פסטרמה איכותית (או כתף בקר, או שילוב בין פסטרמה ושינקן וכו' אני מעדיף לשים אותה בפיסות קטנות ולא בפרוסה גדולה על מנת לאפשר מעבר נוזלים טוב יותר בין שכבות הסנדביץ'), מורחים מעט חרדל, מסדרים פרוסות בצל, פרוסות עגבניה, ממליחים, שכבה נוספת של פסטרמה, חרדל, בצל, עגבניות, ממליחים, מזליפים מעט שמן זית, וסוגרים עם הפרוסה השניה
אני לרוב נוהג לחצות את הסנדיץ' לשני חלקים, על מנת להקל במלאכת האכילה.

אגב, במקום פסטרמה אפשר גם לשים חזה עוף צלוי (קר או חם).
וכמובן, אפשר להוסיף עוד כל מני ירקות טריים, מוחמצים או קלויים, תבלינים (טבסקו יקפיץ לכם את הסנדביץ') וכו'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 29-07-2005, 17:25
  XeNo XeNo אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.05.05
הודעות: 3,570
לא יכולתי להבליג
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי SniperoNi שמתחילה ב "ארוחת בוקר אנגלייה..הטובה בעולם!"

ארוחת בוקר אנגלייה הכי טובה בעולם?... רק מלקרוא את המשפט ההזוי הזה נהיה לי לא נעים.
בשבילי זה סיוט. הייתי בלונדון והיה פשוט סיוט מבחינת האוכל... המלון היה סביר + והגישו שם את כל זה עם השעועית בקטשופ הזאת .... כאילו הכל שם נוטף שומן! אני אחד שאוהב לאכול ומוכן לטעום מאכלים חדשים אבל זה פשוט מזוויע, והאוכל בלונדון, מתחת ל100 לירות לסועד, פשוט לא אכיל.
שרדנו על מקדונלד'ס- לא בריא אבל אכיל.
בשבילי הארוחת בוקר הלונדונית זה כמו סנדוויץ' שאחי הקטן היה עושה.........פרוסת לחם, לא משנה איזה, מורח שוקולד למריחה, ושם בולגרית. WTF??? לא יודע...בכמה פעמים הראשונות הייתי קרוב מאוד לאסלה.. אחרי זה התרגלתי לראות אותו נהנה מזה.
פשוט הייתי חייב להוציא את זה..


ועכשיו להמלצה... טוסטים הולך? יש לי פרס טוסטר (press) הכי פשוט שיש. לוקחים פרוסת לחם לא משנה איזה חוץ מלחם שחור (אני לא אוהב איך שהוא יוצא ). מורחים בלבנה (labane), מוסיפים טונה משימורים, על זה מפוררים בולגרית, מוסיפים עגבניות פרוסות, מכניסים לטוסטר והופ! יוצא סנדוויץ מעולה. הכי טעים זה בבייגלים למיניהם.

אם כבר סנדוויצ'ים מעולים אז ה-3 האהובים עליי- מהצפון לדרום- גרין קפה - העוף במרינדה פשוט מעולה... אחרי זה הרצליה - לחם ארז יש שם סנדוויץ' נראה לי בלעדי לסניף הזה - פוקצ'ה (שלעצמה טעימה) עם עוף ברוטב קארי עם צ'אטני תפוחים (לא מאמין שזכרתי את זה) וקצת יותר קדימה אם באים מת"א אז יש בבונו סנדוויץ' סלמון שאין מה להרחיב עליו.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:21

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר