09-02-2009, 10:48
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
הודעת דו"ץ
הושלמה העברת טייסת "נחשון" מבסיס חיל האוויר בלוד אל בסיסה החדש בנבטים
היום (א') המריא המטוס האחרון מטייסת "הנחשון" מבסיס חיל-האוויר בלוד אל בסיסו החדש בנבטים, ובכך הושלמה העברת הבסיס לבסיס נבטים שבדרום הארץ, לאחר למעלה מ-60 שנות פעילות.
בסיס חיל-האוויר בלוד, שהוקם בשנת 1935 על-ידי הבריטים, מתוכנן להתפנות בעוד כשנה ולעבור לחזקת הגורמים הרלוונטיים במדינת ישראל. הטייסת מצטרפת לטייסות אחרות שהועתקו לבסיס נבטים באוגוסט 2008.
המעבר צוין במטס הנחשונים שהוביל מפקד חיל-האוויר, אלוף עידו נחושתן, ולצידו מפקד טייסת "הנחשון", סגן-אלוף ג', מפקד בסיס נבטים, תת-אלוף עדן אטיאס, מפקד בסיס לוד, אלוף-משנה דניאל שלייפר, וותיקי הטייסת, להם חלק במורשת המפוארת של הטייסת.
מדברי מפקד חיל-האוויר בטקס סגירת הבסיס היום: "סיפורו של בסיס לוד שזור באינספור פעולות ועשייה אשר הפכו להיסטוריה מפוארת, אבל מעל לכל, זהו סיפורם של אנשיו; לוחמי צוות אוויר, פקחי ההעמסה, אנשי מודיעין ולוחמה אלקטרונית, אנשי מערך האחזקה (חיילים ואזרחים), אנשי המנהלה והתעופה. כולם השקיעו בו את מיטב כישרונם, רוחם וליבם. על כך- תבורכו כולם".
"פתיחת בסיס נבטים הייתה ציון דרך של ממש גם בהיבט הלאומי. מאות רבות של משפחות ואנשי החיל מעתיקים את מרכז חייהם ועולים לנגב, הצמא כל כך להתיישבות ופריחה. חיל-האוויר גאה להיות חלוץ ומוביל ביישוב הנגב, מתוך ראייה לטווח רחוק ויכולת להוביל חזון למימושו. היום, גם אתם מצטרפים. בהצלחה בדרך החדשה".