17-01-2009, 23:58
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
היערכות צה"ל ליישום הפסקת האש ברצועת עזה
בהמשך להחלטת הקבינט הביטחוני מהערב בדבר קבלת היוזמה המצרית ונצירת האש ברצועת עזה, ננקטות כעת בצה"ל הפעולות הנדרשות ליישום החלטה זו.
החלטת הקבינט נתקבלה לאחר שצה"ל השיג את היעדים, כפי שנקבעו לו במבצע "עופרת יצוקה", ובראשם פגיעה קשה בארגון הטרור חמא"ס בתשתיות, במחסני אמצעי הלחימה, במערך שיגור ירי הרקטות ובמחבלים.
עם כניסתה של ההחלטה לתוקפה, החל מהשעה שנקבעה, ינחה מפקד המבצע, אלוף יואב גלנט, על היערכות מחדש של כוחות צה"ל בתוך הרצועה בקווי היערכות כפי שיוחלט בהערכות המצב.
עוד יונחו הכוחות בדבר הוראות מחייבות לפתיחה באש אשר מטבע הדברים לא נוכל לפרטם בפומבי, כאשר הקו המנחה לצד נצירת האש הינו השבת ירי ואש לכל מי שירה לעבר כוחות צה"ל ולעבר ישראל, תוך הבהרה שכל פתיחה באש לעבר מדינת ישראל וכוחות צה"ל תתקל בתגובה קשה.
דובר צה"ל מוסר כי מדיניות המיגון המחמירה של פיקוד העורף במרחב דרום הארץ נותרת בתוקף לאור האפשרות להימשכות הירי ולאור ההיתכנות שמחבלים ינסו לבצע ירי על מנת "לומר את המילה האחרונה". לפיכך, יש להמשיך ולהיות קשובים להוראות פיקוד העורף.
על פי הנחיית הרמטכ"ל ומפקד פיקוד הדרום, המבצע טרם הסתיים והכוחות באוויר, בים, ביבשה ובמודיעין ישמרו על היערכות, היקפי כוחות ותוכניות על מנת לקדם כל אפשרות.
צה"ל ממשיך לקיים הערכת מצב רציפה והוא רואה בארגון הטרור חמא"ס כנושא באחריות ליציבותה של נצירת האש ולחזרתם של תושבי הרצועה לחיי שגרה. יש לזכור כי מדינת ישראל וצה"ל נענים ליוזמה לנצירת האש והחמא"ס יהיה אחראי באם תופר.
דובר צה"ל מזכיר כי צה"ל נשלח למבצע לאחר תקופה ארוכה של הבלגה על ירי מתמשך של ארגוני הטרור ברצועת עזה לעבר ישובי ישראל ולאחר שיבוש קשה וארוך של שגרת החיים בדרום הארץ.
יש לזכור כי ארגון הטרור חמא"ס הוא שגרם למציאות כפי שנוצרה והוא הנושא באחריות לתוצאותיה.
כאמור, צה"ל ימשיך לקיים הערכת מצב רציפה, יפעל כפי שיידרש וינחה את אוכלוסיית דרום הארץ בהתאם.