|
28-12-2008, 03:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.07
|
|
ביזיון, ביזיון, ביזיון
בזבזתי בשבוע שעבר 18 דקות מהחיים שלי בשביל לראות מה יש לגיא זוארץ להגיד על העונה החדשה ב"הצצה לעונה החדשה", שם המטומטם הזה ניצל כול חצי שנייה בשביל לספר כמה שזה טוב, כמה שההפקה למדה, כמה שיש טוויסטים, כמה שהם מפתיעים, מרגשים, מצחיקים, מותחים, חדשניים וכו' וכו' וכו'.
לא שציפיתי מראש שכול מה שהוא אמר יקרה (טוב, אולי 1 מקסימום בפועל), אבל מה שראיתי היום בפרק הראשון זה ביזיון שלא נראה כבר שנים רבות. הצלחתי לסבול 10 דקות תמימות. אם אני מארק בורנט (יוצר המקור האמריקאי) ו/או ג'ף פרובסט (המנחה של המקורי, כאילו דאאא), ו/או רשת CBS, תובע את ערוץ 10, חברת חרייף המאירפליץ על ביזוי, הריסה והוצאת דיבה על מה שנעשה כאן.
העונה ה-1 נראית לי עכשיו ליד זה כמו יצירת מופת של פליני ליד הדבר הזה.
אם ב-10 דקות הם הצליחו לשכנע אותי שהעברת הזמן הכי מיותרת בעולם היא לראות "הישרדות", סימן שמשהו מאוד דפוק כאן, ואני אפרט.
נתחיל בשטות שלא תיאמן הזאת שלוקחים את המשתתפים ישר מהבית. כן, בטח, השליחים האלה הגיעו לכל אחד הביתה, ובטח לליצנית הזאת בגן (והיה אפשר לראות שהיא נמצאת בגן בהופעה) בדיוק באמצע ההופעה, ברור שבמקרה כולם היום בבית ואף אחד לא היה בעבודה, וברור שבמקרה גם חלק ילדים היו בבית ולא בבית-הספר.
נמשיך בבחירת המתמודדים. תגידו, ההפקה חושבת שהצופים נולדו אתמול, חצי מהתמודדים נראים בדיוק כמו מתמודדים שונים בעונה שעברה. (מופנה לכל מי שממשיך לראות ושכנראה ימשיך לראות כי הוא אוהב שמשתינים עליו).
ונסיים בקש ששבר את גב הגמל מבחינתי, וזאת הסיבה העיקרית שציינתי את עניין התביעה, במיוחד מצד פרובסט: גיא זוארץ.
בחיים שלי, אבל בחיים שלי, לא ראיתי כזה כישלון מהדהד כמו הבן-אדם הזה. בסדר, אז יעל בר זוהר, הפנטזיה המינית של הרבה גברים בישראל, היא אישתו, אבל עד כאן הקרדיט.
הבן אדם לא רק שמבזה את התוכנית הישראלית, את המקור האמריקאי ואת ג'ף פרובסט (ואת עצמו כמובן), הוא מבזה את כל מוסד המשחק, הנחיה, בידור וכל הקשור לכך.
הבן אדם כישלון בכל הפקה שאני שמעתי שהשתתף שם, החל מהשיר שלנו, באלבום הסולו שהוציא, וכלה בפסטיגל של השנה (לא, לא ראיתי, אבל שמעתי ממשפחתי שכן היו שם על "יכולות המשחק והשירה" שלו). תארו לעצמכם את ג'ף פרובסט משתתף בהפקת חג המולד של אני יודע מה, מרי פופינס בגרסה לילדים. לא מבזה?
אבל בשורה התחתונה, ולכאן אני מוביל את ההודעה שלי, הכישלון הקולוסלי הוא בצורה שבה הוא מנחה את הישרדות, וניכר שהוא לא למד כלום מהעונה הראשונה, והמצב אף החמיר.
מה זה הקטע הזה עם ה-"חברים" כול הזמן? "שלום, חברים", "תקשיבו, חברים", "שימו לב, חברים"? מה זה החארטה הזה?
אף אחד מהמשתתפים לא חבר שלך, אף אחד לא רוצה להיות חבר שלך, אתה בתוכנית שצריך להיות בהאיזשהו דיסטנס מינימלי של כבוד בין המשתתפים אליך בתור הבוס בתוכנית, כן, הבוס, זה המשמעות של מנחה. שמעת פעם את ג'ף מדבר ומתנהג? הרי אתה גם ככה מנסה לחקות את זה, אז למה שלא תנסה לפחות לעשות את זה כמו שצריך? חתיכת נחנח דפקט חסר תועלת, זה מה שאתה. נשבר לי מזה. ותודה לרייף המאירי ולערוץ 10 שהצליחו אפילו להרוס את הריאליטי היחיד האיכותי בעולם ולהפוך אותו לזבל.
מי בא איתי ביחד להלשין ל-CBS על הרצח שמבוצע כאן?