האם היחידה לאבטחת אישים "נפטרה" גם מאריאל שרון? (היום 3 שנים לשבץ)
הרבה לפני הארוע המוי של שרון כתבתי בפורומים שונים על כך שאריאל שרון מדקלם טקסטים ותפקודו המנטלי לקוי, מה שסייע "להשתיל" במוחו את תכנית ההתנתקות המשודרגת (בתכנית המקורית דובר על נסיגה מנצרים ובתמורה חיזוק גוש קטיף). במיוחד בלט העניין בראיון שנתן ליצפאן, שם חסרו לשרון המילים ויצפאן השלים לו משפטים כגון: "חמלה" כשניסה לומר ונתקע לו המשפט: לביבי חסר...
אנסה למצוא קישורים לכך. לציין רק שאמבולנס נט"ן חנה בשנתיים שלפני השבץ דרך קבע בחוות השיקמים, ללמדכם על מצבו הרפואי החמור שהוסתר מן הציבור ע"י התקשורת.
וכעת עולה השאלה (בהקבלה להגעתו של רבין למיון כעבור 22 דקות) האם לאחר ששרון סיים את התפקיד שייעדו לו, הגיע הזמן להורידו מן הבמה? אגב למי שאינו יודע, ההודעות הראשונות מהדסה נמסרו ע"י רופא השב"כ בדימוס...
מרגע אבחון השבץ ועד פינוי שרון חלפה שעה
יום רביעי, 26 באפריל 2006, 11:36 מאת: רן רזניק, הארץ
http://news.walla.co.il/?w=//896600
לזמן שחלף עד האישפוז עשויה להיות משמעות רבה לסיכויים להצילו (צילום: רויטרס)
לפי תחקיר "עובדה", חוסר תיאום בין אנשי היחידה לאבטחת אישים, רופאו הפרטי ובני משפחתו של רה"מ לשעבר גרם לעיכוב קריטי
עוד בכתבה:
הבדלי גירסאות»ליל האשפוז 04.01.2006»
רק כשעה וחצי לאחר שראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, התלונן כי חש ברע ורק כשעה לאחר שהפרמדיק איבחן, לדבריו, כי שרון לקה באירוע מוחי יצא האמבולנס שהוביל את שרון מחוות השקמים לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים בליל 4 בינואר 2006, הלילה בו שרון התמוטט ואיבד את הכרתו, שאליה לא שב עד היום.
בסופו של דבר הגיע שרון לפתח חדר המיון בהדסה יותר משעתיים מהרגע שחש ברע בביתו. זאת, לאחר שעשר דקות לפני בואו להדסה הידרדר מאוד מצבו. שרון הועבר להדסה ולא לסורוקה, על פי דרישת בנו גלעד, שגם ביקש מרופאו האישי של שרון, הד"ר שלמה שגב, להגיע באותו ערב לחוות השקמים. הד"ר שגב אכן הגיע לחווה מביתו בתל אביב ואז יצא עם שרון באמבולנס לכיוון הדסה.
אלה חלק מממצאי תחקיר התוכנית "עובדה" שיתפרסם הערב בערוץ 2. על פי התחקיר, ראש השב"כ בוחן מחדש את הנוהלים הקיימים היום ביחידה לאבטחת אישים בעת אירוע רפואי הפוקד את ראש הממשלה. על הפקת הלקחים הוחלט לאחר שחוסר תיאום וכשלים בתקשורת בין הגורמים המטפלים בשרון, שמקורם בהיעדר נוהלים כאלה, הביאו לעיכוב של למעלה משעה בפינויו של ראש הממשלה מחוות השקמים. רופאים בכירים כבר אמרו ל"הארץ", לאחר אשפוזו של שרון, שבמקרים כאלה לזמן החולף עד לאשפוזו של החולה בבית החולים, עשויה להיות משמעות רבה לסיכויים להצילו.
בתחקיר עולה עוד, כי ההחלטה על פינויו של שרון להדסה ולא לבית החולים סורוקה בבאר שבע, הקרוב יותר, התקבלה באותו ערב, בניגוד להיערכות המוקדמת של רופא היחידה לאבטחת אישים. בתחקיר המשותף למערכת "עובדה" ול"אולפן שישי", משוחזרים האירועים בין האירוע המוחי הראשון של שרון ב-18 בדצמבר לבין האירוע השני, בליל 4 בינואר.
על פי התחקיר, באותו ערב שרון חש ברע לראשונה ברע, מעט אחרי שמונה וחצי בערב. רק בתשע בערב הוזעק לחדרו של שרון בחוות השקמים הפרמדיק של מגן דוד אדום שנמצא בחווה, הצמוד לראש הממשלה דרך קבע; אותו פרמדיק הזריק שלוש שעות קודם לכן את זריקת הקלקסן נגד קרישת הדם האחרונה. הפרמדיק הבחין מיד שלחץ הדם של שרון גבוה (140/100), דיבורו כבד והוא מדווח על חולשה קלה בצד שמאל.
בתחקירים פנימיים אמר כי באותו זמן כבר הבין ששרון עובר אירוע מוחי ורצה לפנות את שרון מיידית לבית החולים הקרוב סורוקה, בהתאם לנוהלי השב"כ לגבי פינוי ראש ממשלה לאחר התנקשות, פיגוע או תאונה. אולם גלעד שרון התנגד לפינוי לסורוקה והתקשר לד"ר שגב, רופאו האישי של שרון, שהיה בביתו בתל אביב.
הבדלי גירסאות
הכניסה לבית החולים עם הגעתו של שרון (צילום: ערוץ 10)
הפרמדיק העיד עוד בתחקירים פנימיים כי הוא דיבר טלפונית עם הד"ר שגב שאמר לו כי הוא בדרך אליו וביקש ממנו לא לפעול. גם הרופא הראשי של היחידה לאבטחת אישים בשב"כ, אמר לו שינהג לפי הנחיותיו של הד"ר שגב. בשב"כ טענו שבמקרה זה אך היה לדעתם טבעי שרופאו האישי של ראש הממשלה, שהיא הסמכות המקצועית הבכירה ביותר, מקבל את ההחלטות, אפילו אם אינו נמצא בפועל בשטח.
על פי התחקיר, יש הבדלי גרסאות מהותיים בין הפרמדיק לד"ר שגב ולטענת הד"ר שגב, הוא לא קיבל דיווח טלפוני מפורט מהפרמדיק על מצבו של שרון, כי לא דווח לו על כוונה לפנות את שרון לסורוקה, לא נמסר לו על חשש לאירוע מוחי וכי הוא לא ביקש להמתין עם הפינוי, עד שהוא יגיע לחווה. עם זאת, הוא החליט לצאת מיד לחווה, נסע אליה במהירות ולדבריו, לא קיבל עדכונים נוספים בעת הנסיעה על הנעשה בחווה.
בשלב כלשהו שרון נכנס לשירותים בביתו והתמוטט ורק אז החליט הפרמדיק לא לחכות יותר לד"ר שגב בדרכו מתל אביב לחווה וביקש מהמאבטחים להתחיל לפנות את שרון.
המאבטחים הביאו את האלונקה לקומה השנייה והורו לנהג האמבולנס להתקרב. אולם גם כאן התגלתה שרשרת תקלות לאחר שלמאבטחים התברר שהאלונקה באמבולנס קטנה מדי לשאת את גופו של שרון ולא היה ניתן להעבירו לאמבולנס. בעקבות זאת חלפו 20 דקות נוספות עד ששרון הוכנס לתוך האמבולנס ולפני שנסגרו דלתות האמבולנס. אז גם הגיע הד"ר שגב לחוות השקמים ונכנס לאמבולנס שבו ישב גלעד שרון. ב-21:53 בלילה עזב האמבולנס את חוות השקמים ושגב הורה לאמבולנס לנסוע להדסה בעוד גלעד שרון המשיך להתנגד להעביר את אביו לסורוקה.
על פי התחקיר, עשר דקות אחרי תחילת הנסיעה, מישהו ממאבטחי השב"כ הציע, דרך הקשר, להנחית מסוק שיפנה את שרון במהירות, אבל ד"ר שגב וגלעד החליטו שאין טעם בכך. באמבולנס שרון התלונן על כאב ראש והד"ר שגב כבר הבין שמדובר בשטף דם במוח, אבל הוא לא סיפר זאת לגלעד, בין השאר, כדי ששרון עצמו לא ישמע זאת. בתחילת הנסיעה שרון עדיין הגיב לסובבים אותו, אבל כבר היה ניכר שפלג גופו השמאלי משותק. כשהוא דיבר, הוא הזיז את יד ימין בלבד. לקראת סוף הנסיעה, באזור מחלף הראל, כעשר דקות נסיעה מהדסה עין כרם, מצבו של אריק שרון החמיר והידרדר והוא התחיל להקיא, עוד לפני חדר המיון.
ליל האשפוז 04.01.2006
שרון מגיע לבית החולים (צילום: ערוץ 10)
20:30 שרון מראה סימנים של הרגשה רעה וחולשה
21:00 פרמדיק של מד"א מוזעק אל שרון, לדבריו הבין ששרון עובר אירוע מוחי וביקש לפנותו לסורוקה. גלעד שרון, התנגד והתקשר לד"ר שלמה שגב, רופאו האישי של שרון, שהודיע על יציאתו מתל אביב לחווה.
בין תשע לעשר שרון נכנס לשירותים, ומתמוטט. הפרמדיק מחליט לא לחכות לד"ר שגב ומבקש מהמאבטחים לפנות את שרון לאמבולנס.
21:53 האמבולנס עוזב את חוות השקמים לכיוון הדסה לאחר שד"ר שגב הגיע לחווה.
כמה דקות אחרי 22:00 אחד ממאבטחי השב"כ מציע להנחית מסוק שיפנה את שרון במהירות אבל ד"ר שגב וגלעד מחליטים שאין טעם לכך.
כעשר דקות לפני ההגעה להדסה מצבו של שרון מידרדר.
לקראת 23:00 בלילה שרון מגיע לחדר המיון.
להלן תגובה שלי ב YNET ושימו לב לתאריך, שקדם בהרבה לארוע במוחי:
84. לשרון יש סימנים ברורים של ירידה מנטלית!
הראיונות בתקשורות הוכיחו חד משמעית מה שאודי סגל ואמנון אברמוביץ יודעים אך לא מגלים לציבור-לשרון יש ירידה מנטלית חדה בשנה האחרונה. אמנון אברמוביץ אף כשל בלשונו כשפלש "שרון השתגע" כשהתכוון לשנויי אישיות. זו אולי הסיבה ששרון ממעט להופיע בראיונות לתקשורת האלקטרונית בשנה האחרונה. לעצם העניין, הסממים הבולטים ביותר היו הניתוק בחוט המחשבה , ירידה במהירות החשיבה, ירידה בולטת באוצר המילים והצורך להשלים את המשפטים שלו על ידי הכתבים. הדברים מלווים אצלו בחיוכי מבוכה והפסקות ברצף. ראינו זאת גם בראיון ליצפאן כאשר שרון לא יכל להשלים המשפט ויצפאן הציע לו את המילה "חמלה", אז שרון חזר על המשפט: "כן, חמלה, חסרה חמלה". אמש זה חזר על עצמו ויונית מערוץ 2 נאלצה להשלים לו את המשפט כמה פעמים.כשנשאל על החמאס הוא ענה באופן מביך על אבו מאזן. הוא גם התקשה לנקוב בתאריכים ופלט סידרה של תאריכים: "15, 16 ,17 באוגוסט". במצבי דנמנציה התחלתיים נוטה האדם להיעזר במילים וברעיונות מסביבתו הקרובה ושרון עשה שימוש רב בכך. לדוגמה, לאחר משאל הליכוד הופיע מאמר בכותרת ראשית שהציע לשרון לומר שהוא ראש הממשלה של כל העם ולא של מתפקדי הליכוד ולמחרת חזר על כך שרון כמו תוכי. במקרים רבים נוספים חזר שרון על דברים ששמו בפיו. בכדי לצאת ממצב מביכים נוהג שרון לחזור על המשפט: "אני נחוש..."בלי קשר ממשי לתוכן.
לסכום, במצב דברים זה ובגיל 77 היה מתבקש כל ראש ממשלה במדינה מתוקנת לעבור בדיקה נאורולוגית ע"י צוות מקצועי בלתי תלוי כשהמינימום היא בדיקת מינימנטל.
ד"ר גור, רופא בכיר , דרוש אבחון מעמיק (10.05.05)
http://www.ynet.co.il/Ext/App/TalkB...83414-3,00.html
נערך לאחרונה ע"י מזוז בתאריך 13-12-2008 בשעה 22:52.
|