26-11-2008, 21:39
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
לא רואה כל בעייה בעונש מוות - מלבד הבעייה המאוד-בסיסית של חשש לטעות
מהסיבה הזו לבדה צריך להימנע מעונש מוות בדר"כ, אלא אם כן העבירה הוכחה באופן מוחלט וודאי
(הרבה מעבר ל"מעל לכל ספק סביר"), כמו למשל אדם שנתפס בזמן הרצח עם הסכים המדממת בידו,
בידי עדים שראו את האירוע כולו.
אין לי מושג לגבי אשמתם של השניים (למרות שאני נוטה לחשוב שהרבה יותר סביר שהם כן אשמים,
מאשר שהם לא אשמים...), ומסיבה זו בלבד אני לא מתלהב מהוצאה להורג. אין לי שום בעייה באופן
עקרוני אם מישהו שנתפס על חם על הברחת סמים, יוצא להורג, בדיוק כפי שאין לי בעייה כזו לגבי
הוצאה להורג של אנס או רוצח (הכל, שוב, במידה והאשמה מוכחת באופן חד משמעי).
אני נגד התעוררות "מצפון יהודי" בכל הנוגע לעבריינים ישראלים שנתפסו בחו"ל. לא בעייה של מדינת
ישראל אם איזה חרא נתפס על עבירה בחו"ל, ואין שום סיב שלא יחטוף על כך. קודם דיווחו בחדשות
שמשפחת מכלוף כועסת על המשטרה שדרשה בתמורה לסיוע מול התאילנדים, מידע על משפחת
הפשע אברג'יל. אני חייב לתהות לגבי מידת ניקיון הכפיים של מישהו שיש לו מידע על משפחת אברג'יל
(ומסרב למוסרו - כשהמשפחה שלו מגבה אותו וזועמת על עצם בקשת המשטרה למידע שכזה...).
אני חושב שלרובנו כאן אין יכולת לספק מידע מועיל על משפחת אברג'יל, אפילו אם זה יציל את חיינו. מה
לעשות, זה לא החוגים החברתיים שלנו, ואין לנו מה לעשות בנידון. אדון מכלוף, מסתבר, כנראה שכן
מסתובב בחוגים הללו - ורק על הדבר הזה לבדו יש לברך על כך, שגם אם לא יוצא להורג, הרי שיבלה
הרבה-הרבה שנים רחוק מכאן, במקום שמתאים לו: הכלא.
|